maritbet girişmaritbet
Öztiryakiler, Avrupa'da ilk 3’te olmayı hedefliyor

Öztiryakiler, Avrupa'da ilk 3’te olmayı hedefliyor

Endüstriyel mutfak sektörünün Türkiye'deki ilk firmalarından Öztiryakiler, bu sektörde Avrupa'da ilk beş, dünyada ise ilk 15 firma arasında yer alıyor

Gelecekte Avrupa'da ilk üç, dünyada ise ilk on firma arasında yer almayı hedeflediklerini bildiren Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf  Öztiryaki, "Ozti markasıyla ağırlık olarak Avrupa, Uzak Doğu ve Ortadoğu olmak üzere 110 ülkeye ihracatımız bulunuyor. Bölgesel olarak en büyük pazarlarımızdan biri olan Avrupa'nın yanı sıra geçen yıl Afrika, Rusya ve Suudi Arabistan öne çıkan hedef bölgeler oldu" diye konuştu.
 
Afrika'nın gelişmekte olan bir pazar olduğuna dikkat çeken Yusuf  Öztiryaki, 2013 yılında bu bölgede bayi ağlarını artırdıklarını ve yeni showroom'lar  açtıklarını,  sadece Afrika kıtasında 20'den fazla ülkede teknik servis ağı kurduklarını söyledi.Rusya'nın 2013'te kış olimpiyatlarına ev sahipliği yaptığını ifade eden Öztiryaki, "Kış olimpiyatlarının düzenlediği Rusya'nın Soçi şehrindeki otellerin önemli bir kısmının mutfağını yaptık. Bu bizim için Rusya'da çok önemli bir referans oldu. Ayrıca Rusya'da gelişen turizm ve diğer sektör yatırımları, Moskova'da bulunan bölge satış ofisimiz tarafından yakından takip ediliyor. Rusya'daki 10 bin metrekarelik üretim tesisimiz, bu bölgede büyümemizi tetikleyen önemli bir güç olarak üretimine devam ediyor" dedi. Arap yarımadasındaki gelişmelerin de bölgede turizmi sürekli canlı tuttuğunu belirterek bu bölgede de bayiler üzerinden showroom ve depolarla daha seri hizmet vermeye çalıştıklarını kaydeden Öztiryaki "Riyad' da düzenlenen ve sektörün en önemli fuarı olan Saudi Horeca 2013 fuarına Gold Sponsor olarak katıldık. Fuar, katılım açısından oldukça yoğun geçti" açıklamasında bulundu.

"Sağlık ve hijyene önem veriyoruz"

Gastronominin bilimsel temellerden hareket etmesi ile gıda güvenliğinde insan sağlığı ve hijyen konularının öne çıktığını vurgulayan Yusuf Öztiryaki, firma olarak baştan beri bu konulara önem verdiklerine dikkat çekti. Yakın zamanda piyasaya sundukları soğutucu ünitelerini de bu hassasiyet doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztiryaki, "TÜBİTAK'tan proje desteği ile yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde endüstriyel dikey tip soğutucu ürünlerimizde kalıp baskılı yekpare raf taşıma sistemleri gerçekleştirilerek insan sağlığı ve hijyen bakımından yenilikçi ürün, başarı ile elde edildi. Aynı şekilde yatay tip soğutucu ürünlerimizde de özgün tasarımla yenilikçi ürün başarıldı" şeklinde konuştu.
 
Dünya endüstriyel mutfak sektöründe inovatif ürünlere bir yönelim olduğunu anlatan Yusuf  Öztiryaki, şunları söyledi: "Daha az insan gücü gerektiren, zaman ve enerji tasarruflu, doğa dostu, kolay temizlenebilen ürünler tercih ediliyor. Dünyadaki birçok firma gibi biz de ürünlerimiz konusundaki Ar-Ge faaliyetlerimizde  bu beklentileri dikkate alıyoruz. Enerji tasarrufunda en iyi performans değer katsayısına sahip buzdolapları üretiyoruz. Yeni buzdolabı serimizde  yüksek performans değerlerine sahip kompresörler, homojen sıcaklık dağılımı, hijyenik raflar, servis dostu kompakt soğutma sistemi, geniş iç hacim ve HACCP'e uygun gıda güvenliği gibi özellikler öne çıkıyor. Yatay ve dikey buzdolapları içindeki soğutucu sistem dolabının dışına alınarak kompakt bir soğutma sistemi tasarlandı ve bu sayede hem iç hacim arttı hem de defrost sırasında meydana gelen sıcaklık artışı nedeniyle ürünlerin etkilenmesinin önüne geçildi."
 
Öztiryakiler'in sektörde 56 yıllık tecrübesi ile kuruluşundan bu yana pişirme, servis, taşıma, bulaşıkhane, sıcak ve soğuk teşhir üniteleri, bar ekipmanları başta olmak üzere mutfak  ünitelerinin tasarımı, üretimi ve satış sonrası teknik destek hizmeti verdiğini aktardı.

Üretimlerinin yüzde 60'ının turizm sektörüne yönelik olduğunu bildiren Öztiryaki, birbirinden farklı konseptleri olan turistik tesislere, projelendirme öncesi görüşmeden proje oluşturulmasına, üretimden kuruluma, satış sonrası destekten cihaz eğitimlerine kadar pek çok alanda çözüm ürettiklerini söyledi.

"4 bin beş yüzü bulan ürün çeşitliliğimiz ile her ölçekte otel, restoran, tatil köyü, hastane, belediye, bar, pastane, fırın, fast-food, askeri birlikler, üretim tesisleri, arazi-şantiye mutfakları ve ev mutfaklarına kadar ticari ve sanayi her tip mutfağın tedarikçisiyiz" diyen Öztiryaki, şöyle devam etti: "Türkiye ve Rusya'da bulunan toplam 130 bin metrekarelik üretim tesislerimizde bin 300 çalışanımızla endüstriyel mutfak teknolojileri üretiyoruz. Türkiye, Kazakistan ve Rusya'da showroom'larımız, proje ofislerimiz, satış ofislerimiz ve depolarımız bulunuyor. 10 grup şirketimiz, yurt çapında dört bölge müdürlüğü, 50 bayii, Merkez Satış Sonrası Hizmet Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye'de 65, yurtdışında ise geniş bir satış ve servis ağımız bulunuyor." Firmanın tüm ürünlerinin hedef ülkeler için sertifikalandırıldığını ve bu konuda 1 milyon dolara yakın ürün ve kalite belgelendirme yatırımlarının olduğunu bildiren Öztiryaki, "Bu çalışmalar sonrasında artık Avrupa'da en büyük rakiplerimizin olduğu ülkelerde dahi güçlü bir marka haline geldik. Rekabetin yoğun olduğu günümüz küresel pazarlarında başarılı olabilmek için her şeyden önce pazarı iyi tanımak, rakipleri doğru analiz etmek ve tüketici eğilimlerini doğru belirlemek gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Öztiryakiler, Avrupa'da ilk 3’te olmayı hedefliyor
  • 26.06.2014 10:19

Öztiryakiler, Avrupa'da ilk 3’te olmayı hedefliyor

Endüstriyel mutfak sektörünün Türkiye'deki ilk firmalarından Öztiryakiler, bu se ...

Öztiryakiler Limburg'da Ozti mağazasını açtı
  • 09.04.2014 10:16

Öztiryakiler Limburg'da Ozti mağazasını açtı

Öztiryakiler, Avrupa pazarındaki yerini güçlendirmek için Limburg'da mağaza açtı ...

İnoksan, akıllı fırın İnosmart’ı bayileriyle buluşturdu
  • 31.03.2014 15:40

İnoksan, akıllı fırın İnosmart’ı bayileriyle buluşturdu

Akıllı ve yenilikçi fırın serisini İnosmart markası altında sektörün beğenisine ...

İnoksan bayileri ile Hostech by TUSİD Fuarı’nda buluştu
  • 19.03.2014 11:47

İnoksan bayileri ile Hostech by TUSİD Fuarı’nda buluştu

Mutfağın lideri İnoksan, iş ortaklari ile Hostech by TUSİD Fuarı’nda bir araya g ...

Türk buluşu yeşil teknoloji mutfaklara da girecek
  • 14.03.2014 15:41

Türk buluşu yeşil teknoloji mutfaklara da girecek

CNR Hostech by Tusid, bir Türk firması tarafından TÜBİTAK desteği ile üretilen ...

Öztiryakiler’in endüstriyel buzdolapları enerji verimliliği sağlıyor
  • 20.02.2014 15:32

Öztiryakiler’in endüstriyel buzdolapları enerji verimliliği sağlıyor

Öztiryakiler endüstriyel mutfak teknolojileri konusunda hız kesmiyor ...