maritbet girişmaritbet
Otonomi'nin yanına 100 dönümlük yeni açık oto pazarı!

Otonomi'nin yanına 100 dönümlük yeni açık oto pazarı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Otonomi'nin yanına 100 dönümlük açık oto pazarı yapılacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa Yolu üzerindeki 375 dönümlük alanda kurulan Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük otomotiv alışveriş ve yaşam merkezi Otonomi'nin yanındaki 100 dönümlük alanın “açık oto pazarı” yapılacağını açıkladı. 

Başkent Otomotivciler Derneği'nin (BOD), Otonomi'de bu yıl ikincisini düzenlediği iftar yemeğine yaklaşık 1.500 kişi katıldı. İftara, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in yanı sıra, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Yalova Valiliğine atanan Eski Akyurt Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, MÜSİAD Ankara İl Başkanı İlhan Erdal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), BOD Yönetim Kurulu Üyeleri ve galerici esnafı katıldı. Kamu ve iş dünyasından davetliler ile üniversite öğrencileri ve Sevgi Evleri'nde kalan 200 dolayında çocuk da katılanlar arasında yer aldı. 

İftarın ev sahibi MASFED, BOD ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç yaptığı konuşmada İstanbul'da yaşanan terör olayını lanetleyerek,  “Bugün üzücü bir olay yaşadık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bu Ramazan ayının hürmetine bu olayların son bulmasını diliyoruz” dedi.

Gökçek'ten Ankara'ya yeni proje müjdesi

İftarda bir konuşma yapan Başkan Gökçek, Ankara'da hayata geçirilecek yeni bir büyük projenin haberini verdi. Konuşmasında Otonomi'nin başarı hikâyesini ve Ankara için taşıdığı önemi anlatan Gökçek, “Başkanlarımızla konuşuyoruz, belli bir takım konularda anlaşırsak, nasip olursa, Otonomi'nin hemen yanında bizim belediyenin de 100 dönüm bir arazisi var, orayı da satışa çıkaracağız, tabii ihaleyle alacaksınız, inşallah orayı da açık oto pazarı haline getireceğiz. Bütün otomotivciler buyursun, toplansın diyoruz” dedi.  

“Uluslararası güçler, güçlenen Türkiye'yi istemiyor”

İstanbul'daki terör olayına da değinen Gökçek, terörün arkasında Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen dış güçlerin olduğunu söyledi. Gökçek, “Bu terör olayından bizi kurtarmamak için yedi düzel bir araya geldi. Herkesin bunu iyi kavraması lazım... Bu kendiliğinden olan bir olay değil. Sadece PKK'nın tek başına yaptığı bir şey de değil. Uluslararası güçler, güçlenen Türkiye'yi istemiyor. Bu yüzden bizde her türlü huzursuzluğu çıkarıyor. Ama bugüne kadar pek çok şeyi Allah'ın yardımıyla hallettik. İnşallah bu dertten de Cenabı Allah bizleri kurtaracak diye ümit ediyoruz ve dua ediyoruz” diye konuştu. 

“Otonomi mükemmel bir eser”

Gökçek, Ankara'daki galerileri bir araya toplayacak ve trafik yanında başka şehir ve çevre sorunlarının çözümüne büyük katkı yapacak olan Otonomi'nin başarı hikâyesini anlatırken, son günlerde proje aleyhine girişimleri ile dikkati çeken bir grubu isim vermeden eleştirdi. Galerici esnafının şehir dışında ortak bir alanda toplanması için yaklaşık 6 yıldır çalıştıklarını belirten Gökçek, bu amaçla Gölbaşı'nda kamulaştırdıkları yeri defalarca teklif etmelerine rağmen galericilerin kabul etmediğini hatırlattı. Gökçek, daha sonra BOD'un TOKİ'den Esenboğa yolundaki mevcut araziyi satın alarak Otonomi'yi kurduğunu belirterek, “Ben buraya ilk gezmeye geldiğimde gördüm ki gerçekten çok mükemmel bir eser ortaya çıkmış. Ondan sonra ‘Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bize buraya sahip çıkmak düşer' diye düşündüm. Ondan sonra asfaltından, kaldırımına elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 
Otonomi projesi için başta birlikte yola çıkan bir kısım esnafın daha sonra ayrılıp “ayrı baş çektiklerini” ifade eden Gökçek, gelişmeleri şöyle anlattı:

“Kendileri bana geldiler dediler ki ‘Biz buraya girmek istemiyoruz'. Nedenlerini saydılar. ‘Biz sizden Gölbaşı'nı istiyoruz, bize Gölbaşı'nı verin'... Ben de kendilerine bir şey sordum: ‘Daha önce verdiğimizde niye almadınız?'… ‘Hata ettik şimdi almak istiyoruz'... ‘Kaç üyeniz var?' dedik. ‘500'ü aşkın üyemiz var'… ‘Şu üyelerinin ismi, soy ismi, ticaret odalarına bağlı ise kaydını bana getirin' dedim. Liste getirdiler, arkadaşların ekseriyetle ticaret odasına falan kayıtlı olmadığını gördüm. Yani bu isimlerin biraz afaki doldurulmuş isimler olduğunu tespit ettim ve bundan dolayı da dedim ki ‘Arkadaşlar bakın Otonomi yapılmış gidin siz de yer alın!'. Kendileri, kendilerine göre mazeretler ileri sürünce ben şunu da söylüyorum ‘Siz arkadaş ilk başta buraya ortak değil miydiniz 32 kişi, niye ayrılıyorsunuz? Kendi aranızdaki anlaşmazlık yüzünden Ankara'yı mağdur etmeye hakkınız yok! Biz Otonomi'nin açılışını istiyoruz, destekliyoruz ve Ankara'yı bütün ilçe belediye başkanları dâhil olmak üzere, sayın valimiz dâhil olmak üzere karar verdik, boşaltacağız ve bir an önce Otonomiye gidin'. Bu kararlı tutumuz da etkisini göstermeye başladı, 550'nin aşağı yukarı 400'ü tutuldu, o kalan 150'si de bir iki ay içinde tamamen biter. Bir husus daha söyleyeyim dışarıda tam esnaf olmayan, galericilik adı altında söylemek istemiyorum, başka meslekleri icra edenler gelmek istemediğine göre galerici esnafına burası haydi haydi yeter. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Her zaman yanınızdayız.” 

Fuar ve Kongre Merkezi için yeni formül

Gökçek, Ankara Fuar ve Kongre Merkezi projesinde yaşanan tıkanmanın yeni bir formülle aşılacağını bildirdi. Akyurt, Çubuk, Kalecik ve Pursaklar başta bölgeye büyük hareketlilik getirecek olan proje için TOBB, ATO, ASO, Ankara Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Akyurt Belediyesi olarak 7 kuruluşun birlikte yola çıktığını hatırlatan Gökçek, Almanlara hazırlatılan projenin Belediye olarak hafriyatını da yaptıklarını anlattı. Gökçek, ihale kararı aşamasında ise tıkanma yaşandığını bildirerek, “İş ihaleye geldikten sonra maalesef TOBB, Ankara Ticaret Borsası ve ASO, bu üçü hala imza atmadılar, ihale kararını bekliyoruz ve diyorlar ki ‘Bizi ortaklıktan çıkarın, bizim paramız yok. Biz para veremeyiz'... ilk baştan beri girdiniz bu işin içine yarı yolda bırakmak var mı, yok. Ama hala imza attıramadım ve bu konuda da size şikâyet ediyorum her üçünü, şikâyet ettiğim için de bana çok kızıyorlar. Açın telefonları, ‘Kardeşim şu işin peşine koşun' deyin.” dedi.
Başkanlık dönemi bitmeden projeyi hayata geçirme sözü veren Gökçek, “Buranın ya bitmesi ya bitmesi lazım, gecikmemesi lazım... Bu sene biter ümidindeydim olmadı, hadi gelecek sene bitsin. Bu boynumuzun borcu… Çok çok daha sıkışırsak Büyükşehir'in buradaki iki arazisini plan değişikliği yaparak tabiri caizse para getiren bir yer haline getirip kat karşılığı gibi, fuar alanını alıp onu verip yine de yapma niyetindeyiz ve inşallah fuarı da benim dönemim bitmeden Ankara'ya nasipse kazandırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Otonomi Ankara projesi görücüye çıktı!
  • 28.08.2013 13:38

Otonomi Ankara projesi görücüye çıktı!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan ve aynı firma tarafından inşa edilecek ol ...

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!
  • 27.08.2013 14:24

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan ve inşa edilen Otonomi projesinin foto ga ...

Otonomi'nin yanına 100 dönümlük yeni açık oto pazarı!
  • 10.06.2016 11:28

Otonomi'nin yanına 100 dönümlük yeni açık oto pazarı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Otonomi'nin yanına 100 dönümlük ...

Otonomi Ankara projesinin yüzde 80'i satıldı
  • 22.01.2014 11:49

Otonomi Ankara projesinin yüzde 80'i satıldı

Otonomi Ankara projesinde birimlerin yüzde 80'i satıldı ...

Otonomi Ankara’nın yüzde 15’i bir haftada satıldı!
  • 28.08.2013 09:08

Otonomi Ankara’nın yüzde 15’i bir haftada satıldı!

Özgüven tarafından inşaatı gerçekleştirilen Otonomi projesi, Ankara içindeki oto ...

Otonomi projesi satışa çıktı! Metrekaresi 2 bin 500 dolar!
  • 27.08.2013 10:20

Otonomi projesi satışa çıktı! Metrekaresi 2 bin 500 dolar!

Ankara Esenboğa yolunda temelleri atılan ve 750.000.000 TL’nin üzerinde bir yatı ...