maritbet girişmaritbet
Orka Group, mağaza yenileme çalışmalarına Kazablanka'dan başladı!

Orka Group, mağaza yenileme çalışmalarına Kazablanka'dan başladı!

Gucci’yi uçuran sermaye fonuyla ortaklık sonrası kendisini yenileyen Orka, bu konsepti ilk olarak Kazablanka’da uyguladı

 

Bahreyn kökenli, New York merkezli yatırım bankası Investcorp ile ortaklık yapan Orka Group, 25 yıllık logosundan koleksiyonuna, mağaza konseptinden kimliğine kadar tüm konseptini yeniledi. Grup değişimin startını ise Kazablanka'dan verdi.
 
Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Yeni konseptimizde Mevlana'nın ‘Dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım' sözünden yola çıkarak değişime karar verdik” diye konuştu. Orakçıoğlu, “25 yıllık logomuzu değiştirdik. Yeni konsept ilk olarak Kazablanka mağazamızda uygulandı. Değişim Romanya'nın Cluj şehrindeki yeni mağazada sürecek” dedi.
 
Cluj'un Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi CFR Cluj'un şehri olduğunu hatırlatan Orakçıoğlu, “Mağazayı 7 Kasım'da Romanya'da oynanacak maça yetiştireceğiz” dedi. Orakçıoğlu gruptaki değişim ve yenilenme süreçlerinin 31 Mart 2013'te tamamlanacağını söyledi.
 
‘Ortaklığa istekli değildik'
100'e yakın firmadan ortaklık teklifi aldıklarını söyleyen Orakçıoğlu, “Ortaklığa istekli değildik. Ancak Investcorp beni çok etkiledi. 1987'de aldığı Gucci'yi 2.1 milyar dolarlık deve dönüştürmesinden çok etkilendim” dedi.
 
Uluslararası pazarda en önemli ölçütün şirket denetimi olduğunu söyleyen Orakçıoğlu, “Hazırlıklı olmak için kendi denetimimizi yaptırmıştık. Ortaklık yapmayı planlayan şirketlere de önerim, denetimlerini yaptırsınlar. Sonuçta bu fonlar ‘şirket satın almayı' biliyor. İşleri bu. Ama sen nasıl satacağını bilmiyorsun. 100 kere şirket satmadık ki...”
 
‘Marka alabiliriz'
Investcorp ile birlikte yeni yatırımlara ve marka satın almalarına da açık olduklarını vurgulayan Orakçıoğlu, “Bünyelerindeki markaların Türkiye pazarına açılımı konusunda da işbirliği yapabiliriz. Tüm bunları 2013'te değerlendireceğiz” diye konuştu.
 
‘İlk hedef Tokyo'
Ortaklığın ardından ilk hedef olarak ‘Tokyo'yu belirlediklerini söyleyen Orakçıoğlu, “Tokyo şu anda tüm markalar için çok önemli bir merkez. Uzakdoğu pazarına üst segmentte giren ilk Türk markası olacağız” dedi. Orakçıoğlu halen 42 ülkede 200 mağaza ile faaliyet gösterdiklerini kaydetti.
 
Başkanlar ‘Damat' oldu
Damat, sonbahar/kış katalog çekimlerinde, profesyonel modeller yerine ihracatçı birliklerinin başkanlarıyla çalıştı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay, Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Damat'ın katalog yüzleri oldu.
 
‘Gözlem için metrobüse biniyorum'
Değişimin öneminedikkat çeken Orakçıoğlu, “Değişmeli ama değişirken acayip olunmamalı. Bu nedenle sürekli gözlemlemek gerek. Ben yaşadığım kentteki değişimi izlemeyi seviyorum. Bunun için artık metrobüse, metroya, dolmuşa biniyorum” diye konuştu.
Bu arada Süleyman Orakçıoğlu, 31 Ağustos tarihinde holding kurdu. Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre şirketinin yeni ünvanı ‘Orka Holding Anonim Şirketi' olarak değiştirildi.
 
‘Smart koleksiyon hazırlıyoruz'
Tween markaları için ünlü tasarımcı Pierangelo d'Agostin ile 5 yıllık bir anlaşma yaptıklarını hatırlatan Orakçıoğlu, “Pierangelo d'Agostin gelecek teması üzerinde çalışıyor. Akıllı telefonlar büyük hakimiyet kazandı. Bundan yola çıkarak smart collection hazırlıyoruz” dedi.
 
Eylem Türk/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalıkavak Marina'ya yeni dünya markaları gelmeye devam ediyor!
  • 15.06.2022 15:06

Yalıkavak Marina'ya yeni dünya markaları gelmeye devam ediyor!

Bu yaz dünyanın önde gelen markalarından Chanel, Gucci ve Dolce&Gabbana’nın ...

Turizmde konaklama vergisi 2022'ye erteleniyor!
  • 23.10.2020 09:53

Turizmde konaklama vergisi 2022'ye erteleniyor!

1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük ...

Konya, 4 büyüklüğünde depremle sallandı
  • 30.09.2020 09:04

Konya, 4 büyüklüğünde depremle sallandı

Konya'nın Emirgazi ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden s ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!
  • 25.09.2020 09:38

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ...

Sel felaketinden etkilenen vatandaşlara 2,5 milyon TL'lik destek!
  • 25.08.2020 11:59

Sel felaketinden etkilenen vatandaşlara 2,5 milyon TL'lik destek!

Bakan Selçuk, "Sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için 2,5 milyon TL kay ...

Yerli otomobil fabrikasının temeli bu ay içinde atılacak
  • 01.07.2020 10:55

Yerli otomobil fabrikasının temeli bu ay içinde atılacak

TOGG'un Gemlik'teki fabrikasının temeli bu ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...