maritbet girişmaritbet
Ordu-Giresun Havalimanı'na 50 milyon liralık ek ödenek!

Ordu-Giresun Havalimanı'na 50 milyon liralık ek ödenek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ordu-Giresun Havalimanı'na 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdiğini açıkladı.

Enver Yılmaz, havalimanı projenin hızlandırılması ve zamanında açılışının gerçekleştirilmesi için 50 milyon lira ek ödeneğin sağlandığını belirterek, "Sohbetin hemen başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ni sordu. Havalimanına ilişkin mevcut süreci ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın da bizzat bildirmesi suretiyle takvimin ne olduğunu ve nasıl olacağını, ne zaman açılacağını, eksik bölümlerini ve hatta projedeki su boşluklarının ne zaman doldurulacağı dahil olmak üzere çok ince bir bilgilendirme süreci oldu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanı proje haritası üzerinden kendilerine özellikle su boşluklarını sorduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız su olan bölgelere ilişkin 'burası neden boşluk, burası dolmayacak mı?' diye soru yöneltti. Ben de kendisine projede o boşlukların dolmayacağını söyledim. Bunun üzerine sayın Cumhurbaşkanımız ilgili müteahhit firma yetkilisini arayarak birtakım görüşme yaptıktan sonra bu alanların doldurulmasına dair ulaştırma bakanlığımız yetkililerinin kanaatini ve fikrini alarak ilave bir 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdi. Şimdi yakın bir tarihte o su boşluklarına ilişkin de çalışmalar olacak."

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'yu ve devam eden projeleri birebir takip ettiğini dile getirerek, yapımına mayıs ayında başlanması planlanan Orduspor Stadyum Projesi için de Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettiğini söyledi.

Stadyum için 100 milyon liralık ödeneğin daha önce aktarıldığını belirten Yılmaz, "Bu stadyum, sporseverlere 2015 yılı yatırımındaki tek stat. Artık bu proje yatırım programına alındı. Bütçesi konuldu. Projelendirilmesi devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda ihalesi gerçekleşmesi suretiyle sporseverlerin emrinde olacak" ifadesini kullandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bölünmüş yollarda 30 bin kilometreye ulaşıldı
  • 30.01.2026 19:24

Bölünmüş yollarda 30 bin kilometreye ulaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “30 Bin Kilometre Bölünmüş Yol Töreni’nde, “ ...

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi
  • 29.12.2025 10:04

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi

Deprem bölgesinde yürütülen asrın inşa seferberliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!
  • 24.10.2025 15:27

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak
  • 30.09.2025 10:21

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında 81 ilde ...

Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği
  • 30.07.2025 12:26

Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve beraberindeki heyetin Türkiye z ...