maritbet girişmaritbet
Online alışverişte en büyük artış ev ürünlerinde!

Online alışverişte en büyük artış ev ürünlerinde!

Türkiye’de online satın alımlarda en büyük artış moda, ev ve elektronik ürünlerinde meydana geldi.

Pandemi nedeniyle çok sayıda mağaza fiziksel satış kanallarını geçici olarak kapatınca online alışverişe güçlü bir yönelme oldu. Bin beş yüz kişinin katılımıyla gerçekleşen Smart Shopper araştırmasına göre, Türkiye'de online satın alımlarda en büyük artış moda, ev ve elektronik ürünlerinde meydana geldi. Moda kategorisindeki satış oranı bir önceki yıl yüzde 19 iken 2020'de yüzde 55'e çıktı.

Google ve KANTAR tarafından yürütülen Smart Shopper araştırması marka, pazarlama ve tüketici stratejilerinin belirlenmesine yardımcı olmak için pandemi sırasındaki alışveriş davranışlarına ışık tutuyor. Araştırmaya göre Türkiye'de 2019'da yüzde 19 olarak gerçekleşen online moda kategorisi satın alımları, 2020'de yüzde 55'e çıkarak yüzde 36 arttı. Ev/bahçe kategorisinde online satın alma oranı geçen yıl yüzde 21 iken bu yıl yüzde 42'yi buldu. Elektronik ürünlerdeki online satın alım rakamı ise 2019'da yüzde 29'ken 2020 itibarıyla yüzde 42'ye çıktı.


Dijital pazarlamaya hazırlıksız yakalanalar kaybetti

Araştırma, online alışveriş yapan tüketicilerin sayısı arttıkça, alıcıların sorun yaşadığı konuların da arttığını gösteriyor. 2019'da Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 50'si alışveriş yaparken sorunla karşılaşırken 2020'de bu oranın yüzde 55 olduğu belirtiliyor. Bu sorunların büyük kısmının ürün bilgisinin yetersizliği, ürün hakkında yeterli yorum bulunmaması veya müşteri destek hattında uzun süre beklenmesi gibi nedenlerden kaynaklandığı belirtiliyor. Araştırma sonuçları, dijital pazarlama stratejisi bulunmayan ve tüketicilerin yoğun talibine hazırlıksız yakalanan e-ticaret sitelerinin müşteri memnuniyeti noktasında yetersiz kaldığını gözler önüne seriyor.


Online'da tüketici davranışlarını analiz eden kazandı

Online alışverişte kullanıcı deneyiminin önemini değerlendiren EG Bilişim Teknolojileri CEO'su Gökhan Bülbül, “Bu yıl online alışverişte umulmayan bir yükseliş yaşandı. Mağazaların kapanması sonrasında ihtiyaçların online olarak karşılanması bir çoğumuzun ilk kez deneyimlediği bir durumdu. Özellikle e-ticaret alanında bir anda yoğun bir talep artışı yaşandı. Yaşanan değişime hızlı uyum sağlayanlar satışlarını artırırken, kullanıcı deneyimi konusunda elverişsiz şartlar sunanlar bu dönemin kaybedenleri oldu. EG Bilişim olarak şirketlerin potansiyel müşterilerine arama ağı reklamları, sosyal medya reklamları gibi dijital pazarlama araçlarını kullanarak ulaşmalarını sağlıyoruz. Tüketici davranışlarının analiz edilmesi, daha fazla müşteriye ulaşmayı beraberinde getiriyor.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Online alışverişte en büyük artış ev ürünlerinde!
  • 09.11.2020 09:45

Online alışverişte en büyük artış ev ürünlerinde!

Türkiye’de online satın alımlarda en büyük artış moda, ev ve elektronik ürünleri ...

Klima satışları geçen yıla göre yüzde 50 artış gösterdi
  • 22.05.2018 17:40

Klima satışları geçen yıla göre yüzde 50 artış gösterdi

e-ticaret platformu n11.com, klima satışlarında geçen yılın mayıs ayına göre yüz ...

İnternetten alışverişe 32 tane 3. Köprü harcadık
  • 28.11.2015 15:05

İnternetten alışverişe 32 tane 3. Köprü harcadık

Online yaptığımız alışverişler 4 yılda 161,7 milyar liraya ulaştı. Bu, 5 tane 3. ...

Mutfakta katkısız ürünler hazırlamak isteyenler buraya tıklayacak
  • 17.09.2014 11:35

Mutfakta katkısız ürünler hazırlamak isteyenler buraya tıklayacak

Online alışveriş platformu Kliksa, müşterilerini mini mutfak gereçleri ile buluş ...

Kipa Kapımda ilk siparişini İzmir Bornova’da teslim etti
  • 14.02.2014 11:09

Kipa Kapımda ilk siparişini İzmir Bornova’da teslim etti

Kipa’nın online alışveriş hizmeti “Kipa Kapımda”, ilk siparişini İzmirli İyigüng ...