maritbet girişmaritbet
Ömer Çelik: Emek Sineması'nın yıkılması söz konusu değil!

Ömer Çelik: Emek Sineması'nın yıkılması söz konusu değil!

Ömer Çelik: "Sinemanın tamamen yıkılması ve yok edilmesi söz konusu değil. Orijinali korunarak üst katlara taşınıyor, restore ediliyor."

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Emek Sineması'nın yıkılacağı iddialarına yanıta vererek, "Sinemanın tamamen yıkılması ve yok edilmesi söz konusu değil. Orijinali korunarak üst katlara taşınıyor, restore ediliyor" dedi. 
 
Bakan Çelik, 21 Mart'ta Pekin'de açılışı gerçekleştirilecek olan 2013 Çin'de Türk Yılı dolayısıyla Cermodern Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Çelik, yaptığı konuşmada, Çin'de kutlanacak olan Türk Kültür Yılı çerçevesinde 21 Mart'ta Pekin'de, 25 Mart'ta Şanghay'da kutlamalar olacağını söyledi. Bu kapsamda Çin'de yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler veren Çelik, Çin'in bu etkinlik için büyük bir misafirperverlik gösterdiğini belirterek, teşekkür etti.
 
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir basın mensubunun, "Topkapı Sarayı'ndaki Çin porselenlerinin de Çin'de Türk Yılı kapsamında sergilenmesi söz konusu mu?" sorusuna, şu yanıtı verdi: "Çin'le her türlü sanatsal ortaklık konusunda işbirliği yapmaya açık davranıyoruz. Bazı eserlerin sergilenmesi konusunda şöyle bir hassasiyetimiz var. Önemli olan en zengin şekilde Çin kültürünü ve Türk kültürünü yansıtan ortak etkinlikler meydana getirebilmek. 122 eser sergilenecek, bunlar ortak tarihimizin tüm dönemlerini kapsıyor. Bunların içerisinde porselenler de var." 
 
"Emek Sineması'nın yıkılıp yıkılmayacağına" ilişkin bir soru üzerine Çelik, şöyle konuştu: "Başka bir kuruma ait bir bina, doğrudan Bakanlığımızı ilgilendiren bir tarafı yok. Herhangi bir şekilde sinemanın yıkılması, yok edilmesi diye bir şey söz konusu değil. Yeni düzenlemeye göre daha yukarı katlara taşınıyor. Orijinali korunuyor ve restore ediliyor. Aynı işlevi sürdürmesi için daha da güçlendiriliyor içindeki donanım. Bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımızın, aydınlarımızın bu tip eserler konusunda hassasiyet göstermesini her zaman takdirle karşılıyoruz. Fakat bir yıkma, yok etme söz konusu değil. Dünyada çeşitli koruma çeşitleri var. Bu da birkaç kat yukarıya taşınarak, orijinali korunarak bir askı sistemiyle korunuyor, güçlendiriliyor." 
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emek Sineması için gün sayılıyor
  • 11.01.2016 17:32

Emek Sineması için gün sayılıyor

Beyoğlu'nda restorasyon çalışmaları devam eden Emek Sineması'nın mart veya nisan ...

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı başlıyor!
  • 26.03.2017 13:01

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı başlıyor!

Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni gerçekleşirildi. ...

AB Bakanı Çelik'ten sahte mesaj uyarısı!
  • 17.07.2016 09:19

AB Bakanı Çelik'ten sahte mesaj uyarısı!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, paralel cuntanın vatandaşlara eve dönün m ...

Emek Sineması baharda açılıyor
  • 11.01.2016 16:19

Emek Sineması baharda açılıyor

Restorasyon çalışmaları süren Beyoğlu'ndaki Emek Sineması'nın mart veya nisan ay ...

İstanbul’un efsane kültür mekanları ne durumda?
  • 14.10.2015 09:42

İstanbul’un efsane kültür mekanları ne durumda?

Kültür Sanat dedi mi İstanbul’un kalbinin attığı Atatürk Kültür Merkezi. Sonra E ...

Emek Sineması 2016'da açılacak
  • 03.09.2015 14:06

Emek Sineması 2016'da açılacak

Emek Sineması'nın devam eden restorasyon çalışmalarının ardından 2016 yılında aç ...