maritbet girişmaritbet
Muvafakatname Nedir? Muvafakatname Örneği

Muvafakatname Nedir? Muvafakatname Örneği

Muvafakatname örneği ve muvafakatname nedir, nasıl alınır, ücreti ne kadar gibi soruların tümüne cevap bulmak için hemen tıklayın!

Muvafakatname nedir sorusu son dönemde internet aramalarında sıkça soruluyor. Muvafakatname ne anlama gelir sorusunun cevabı kısaca izin belgesi demektir. Uzlaşma ve onay verme kelimeleri üzerinden türeyen Muvafakatname, hayatımızın birçok alanında kullanılabilmektedir. En basit örnek ise 18 yaşından küçük çocuklar için yurt dışına çıkarken Muvafakatname talep edilir. Bu belgeler, noterde düzenlenebilmektedir.

Muvafakatname Örneği

Küçüğün Adı Soyadı :   
Doğum Tarihi :  
Anne – Baba Adı :  
Velisi bulunduğumuz ......................................................... isimli  çocuğumuzun .................................... İli Olimpiyat Hazırlık Eğitim  Merkezi'ne kaydedilerek eğitim almasına; merkezin belirleyeceği  şartlar dahilinde gündüzlü yahut yatılı olarak barınmasına,  .................... branşında spor etkinliklerine katılmasına, lisanslı olarak  yurt içi ve dışında yarışmalara katılmasına, bunun için pasaport  düzenlenmesi, süre uzatılması ve yenilenmesine, vize alınmasına, spor eğitim merkezlerinde düzenlenen diğer bilimsel eğitim ve sosyal  etkinliklere katılmasına, Spor Genel Müdürlüğü'nün belirleyeceği  sporcu kriterlerine uyumsuzluğunun Disiplin ve Denetleme  Komisyonu tarafından tespiti halinde hiçbir hak talep etmeden eğitim  merkezinden ayrılmasına, karşılanacak sporcu harçlıklarını çocuk reşit  oluncaya kadar onun adına velisi olarak aşağıda belirtilen İBAN  numarası aracılığı ile almaya muvafakat ederiz. 

Veli Ad Soyadı :
Veli İBAN No :

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
Spor Genel Müdürlüğü
Adres : Örnek Mah. Oruç Reis Cad. No:13 Altındağ / Ankara  

Muvafakatname Alınırken Dikkat Edilmesi Mühim Hususlar
1) Muvafakatnameler noter aracılığı ile temin edilmeli ve özel durumlar haricinde tek tip olmasına dikkat edilmelidir.
2) Muvafakatname alınırken çocuğun velisinin tespitine dikkat edilmelidir.

Şöyle ki;
- Sporcu küçüğün anne-babası evli ise müşterek veli olduklarından notere her ikisi de birlikte gitmeli, nüfus cüzdanları ve çocuğun öğrenci belgesini yanlarında götürmelidir.
- Sporcu küçüğün anne-babası ayrılmış ise; boşanmaya ve küçüğün velayetinin hangi tarafta bulunduğuna dair mahkeme ilamı ile birlikte velisi olan kişi notere gitmelidir. (Nüfus cüzdanları ve öğrenci belgesi ile birlikte)
- Sporcu küçüğün anne-babasından birisi vefat etmiş ise; hayatta olan velisi nüfus cüzdanı ve öğrenci belgesi ile birlikte notere gitmelidir.
- Sporcu küçük vesayet altında ise; vasisi olan kişi, vesayetin kendisinde olduğunu belirten mahkeme kararı ile birlikte notere gitmelidir. Mahkemenin vesayet kararı içeriğinde; vasının muvafakatname verme yetkisinin olmasına dikkat edilmelidir. 

Bu hususlara riayet edilmemesi muvafakatnameleri geçersiz hale getirebileceğinden, özen gösterilmesi arz ve talep olunur.

Muvafakatname Nereden Alınır

Muvafakatname nereden alınır sorusunun cevabı noterdir. Noterler, Muvafakatname Belgesi düzenleme noktasında tek yetkililerdir. Ayrıca noterlerde, hali hazırda bulunan bir Muvafakatname belgesinin yeniden düzenlenmesi işlemi gerçekleştirilebilir. Muvafakatname, alım ve satım işlerinde sıklıkla kullanılan bir belgedir. Muvafakatname, Emniyet Genel Müdürlüğü biriminden de alınabilmektedir. Pasaport Şubesi, muvafakatnamenin sağlanması noktasında herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Muvafakatname Ücreti Ne Kadar

Muvafakatname ücreti ne kadar sorusunda minimum fiyat 100 TL olarak belirlendi. 2020 fiyat tarifesine göre noterler, Muvafakatname Belgesi hazırlama ücreti olarak 100 TL ile 200 TL arasında bir ücret talep ediyor. Burada önemli olan nokta ise, Muvafakatname Belgesi'ne eklenecek kelimelere göre fiyat yükselebiliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Muvafakatname Nedir? Muvafakatname Örneği
  • 22.12.2020 13:33

Muvafakatname Nedir? Muvafakatname Örneği

Muvafakatname örneği ve muvafakatname nedir, nasıl alınır, ücreti ne kadar gibi ...