maritbet girişmaritbet
Metro Toptancı Market’e bu yıl 3 mağaza daha ekleniyor

Metro Toptancı Market’e bu yıl 3 mağaza daha ekleniyor

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, 21 Ocak Salı günü Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında yeni hedeflerini açıkladı

Bu yıl dünyada 50. yılını kutlayan Metro Toptancı Market, 24 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye'de yeni mağaza açılışları ve projelerle büyümeye devam ediyor. Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, bu yıl 3 yeni mağaza açılışı yapacaklarını açıklarken, “Metro'nun odak olarak belirlediği ilk 8 ülke içinde yer alıyoruz. 24 yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yatırımlarımız aralıksız devam edecek” dedi. Özerkan, müşterilerin beklentilerine cevap vermek üzere geliştirdikleri saha satış, sevkiyat ve Hub mağaza konseptiyle büyüyeceklerini söyledi. Dünyanın lider toptancı marketi Metro Toptancı Market, tüm dünyada 50'nci, Türkiye'de ise 24'üncü yılını kutluyor. Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, 21 Ocak Salı günü Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Metro'nun Türkiye'ye duyduğu güvenin altını çizerken, gelecek dönemdeki yol haritası ve projeleri hakkında da bilgiler verdi. Özerkan, “Metro'nun faaliyet gösterdiği 29 ülke arasında, odak olarak belirlediği ilk 8 ülke içinde yer alıyoruz. Türkiye'ye yatırımlarımız 24 yıl boyunca hiç ara vermeden devam etti. Bundan sonra da sürecek.” dedi. 

Metro Türkiye'nin 18 ilde, 29 Metro Toptancı Market satış noktasıyla 5.000 kişiye istihdam sağladığını, toplam 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunduğunu, 3.000 tedarikçiyle işbirliği gerçekleştirdiğini belirten Özerkan, dünyanın lider toptancı marketi kimliğiyle ‘profesyonellerin güvenilir iş ortağı' olmayı hedeflediklerini vurguladı.

“Türkiye'de başarılı olmanın anahtarını biliyoruz”
24 yıl boyunca Türkiye'ye inandıklarını ifade eden Özerkan, “Türkiye de bize inandı. Bu süreçte hep uzun soluklu ilişkiler kurduk, yerelliği odak noktamıza aldık. Daima global düşünüp yerel hareket ettik. 16 yıllık şeker tedarikçimiz, 24 yıllık çalışanlarımız, ilk açılış günümüzden bu yana ürünlerini bizden alan müşterilerimiz, buna en güzel örnek. Bana sıkça Metro'nun başarı hikâyesinin sırrı soruluyor. Bu sorunun çok önemli bir cevabı var: “Bu ülkede “Müşteri Kraldır” diyenler değil, “Müşteri Velinimetimizdir” diyenler kazanır. Dünyanın en eski ticaret merkezlerinden olan Türkiye'nin ticaret DNA'sında bu düstur var” dedi.

Metro, mutfaktan çıkmak istemeyen müşterisinin ayağına gidiyor…
Profesyonel müşterilerin beklentilerinin yıllar içinde değişim gösterdiğini belirten Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, açıklamalarına şöyle devam etti:“Bugün müşterilerimiz için vakit her şeyden kıymetli, mağazaya gelmek zaman gerektiren bir iş ama aynı zamanda satın aldıkları ürünlere de dokunmak istiyorlar. Biz de müşterimizin ürünü görmesini, dokunmasını sağlıyoruz. Saha satış ekibimizle ayağına giderek, işinde o ürünü nasıl farklı şekillerde kullanabileceğini anlatıyoruz; mutfağından çıkartmadan da sevkiyat hizmetimizle ürünü tam istediği gün ve saatte ayağına teslim ediyoruz. Bu tüketici trendi, mağaza konseptlerimize de yansıdı. Edremit ve Marmaris'te 1.000 metrekare büyüklüğünde sevkiyat mağazaları açtık. Öncelikle turistik bölgelerde açtığımız ve HUB dediğimiz bu küçük mağazalara önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyeceğiz.”

2014'te 3 yeni Metro mağazası daha hizmete giriyor
Metro Toptancı Market'in 2014 yılında büyümeye, sektörde fark oluşturan öncü projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini ifade eden Genel Müdür Özerkan, “2014, bizim için yeni açılışlar yapacağımız, ailemizi daha da genişleteceğimiz bir yıl olacak. 2014'te 3 yeni mağaza açacağız ve yeni illere gideceğiz. Bu illerin ilki, Denizli olacak. Bu mağazamızı diğerleri izleyecek. Ayrıca Türkiye'nin yerel değerlerine verdiğimiz büyük önem çerçevesinde farklı projelere imza atacağız. Finike portakalı, Karacadağ pirinci, Antakya'nın halhalı zeytini, Ortaca limonu gibi Coğrafi İşaretli Ürünler'i raflarımıza taşımaya ve üreticiye destek olmaya devam edeceğiz. Hayvanların fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlamayı amaçlayan Hayvan Refahı Projesi'ni sürdüreceğiz. Türkiye'nin, dünyada aşçılık yarışmalarının Oscar'ı olarak tanımlanan, Bocuse d'Or Yarışması'nda temsil edilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Genç şeflerin Türkiye mutfak kültürüne olan katkılarının artması için dünya sahnesine çıkmalarına yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

Kubilay Özerkan, kendi sektörlerinde çevresel, sosyal, finansal ya da operasyonel alanlarda fark oluşturmuş ve fayda sağlamış girişimcileri, işletmecileri ödüllendirmeyi hedefleyen bir proje tasarladıklarını ve bu yıl Metro Toplumun Yıldızları adıyla ilkini gerçekleştireceklerini açıkladı.
 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İkitelli Masko mobilyacılar sitesinde bir bina çöktü
  • 24.08.2021 16:54

İkitelli Masko mobilyacılar sitesinde bir bina çöktü

Masko Mobilyacılar Sitesinde bulunan bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle ...

DHMİ havalimanlarındaki işletmelere kira indirimi esnafı mutlu etti
  • 24.02.2021 13:29

DHMİ havalimanlarındaki işletmelere kira indirimi esnafı mutlu etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müd ...

İstanbul Garden Loft ile iş dünyasına yeni bir soluk geliyor!
  • 24.05.2012 13:09

İstanbul Garden Loft ile iş dünyasına yeni bir soluk geliyor!

İstanbul Garden Loft rezidans, mağaza ve ofisleriyle İstanbul'un değerine değer ...

Dünyanın en büyük Harry Potter mağazası New York'ta açıldı
  • 04.06.2021 11:42

Dünyanın en büyük Harry Potter mağazası New York'ta açıldı

ABD'nin New York kentinin Manhattan bölgesindeki Flatiron Building'de, dünyanın ...

Camper'ın New York mağazası!
  • 06.04.2021 14:10

Camper'ın New York mağazası!

Camper New York 5. Cadde'deki mağazasında raf sistemine yepyeni bir alternatif g ...

El örgüsü yapanlar için en güzel mağaza!
  • 06.04.2021 11:45

El örgüsü yapanlar için en güzel mağaza!

We are knitters adlı Paris'deki el örgüsü mağazası Mazumdar Bravo Mimarlık taraf ...