maritbet girişmaritbet
Merinos AKKM, Bursa'nın sosyal, kültürel ve sanatsal merkezi oldu

Merinos AKKM, Bursa'nın sosyal, kültürel ve sanatsal merkezi oldu

Semih Pala, Merinos AKKM’nin Bursa’da yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu söyledi

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Semih Pala, uluslararası kongrelerin binalara değil, şehirlere geldiğini belirterek, kongrelerin Bursa'ya getirilmesi için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Televizyon programına katılan Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Merinos AKKM'nin Bursa'da yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu söyledi. 120 bin metrekarelik alan içerisinde böyle bir tesisin yapılmasının ve işletilmesinin önemine değinen Pala, 150 milyon dolarlık yatırımın Bursa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlaması için çalıştıklarını belirtti. Recep Altepe döneminde de tesise 70 milyon TL harcanarak kongre binasının bitirildiğini aktaran Pala, uzun istişareler sonunda tesisin belediye şirketi tarafından işletilmesine karar verildiğini ifade etti. Oluşturulan modelle birçok kuruma örnek olduklarını dile getiren Pala, “Merinos AKKM'yi, Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden Binted bünyesinde işletmeye aldık. Burası her ne kadar belediye şirketi tarafından işletilse de Binted özel firma gibi çalışıyor. Tüm masrafları tesis kendi çıkarıyor. Zarar ettirmeden vatandaşa hizmet sunarak işletiyoruz. Merinos AKKM, Türkiye'ye örnek olacak şekilde oluşturduğumuz kadrolar tarafından işletiliyor. Bu Bursalıların başarıdır. Merinos AKKM'de yılda 700 etkinlik yapılıyor. 500 bin kişi hareketi yaşanıyor. Tesisler hiçbir zaman boş kalmıyor. Merinos AKKM, Bursa'nın sosyal, kültürel, sanatsal merkezi olmuştur. Türkiye'nin de en yoğun ve en aktif kullanılan kongre kültür merkezidir” dedi.

Merinos AKKM'yi incelemek üzere yurtiçinden ve yurtdışından konukların geldiğini hatırlatan Pala, dünyanın neresinde olursa olsun ekibiyle beraber kongre ve kültür merkezlerini bir haftada hizmete açabileceklerini kaydetti. Merinos AKKM'yi eleştirenlerin tesislere bir kere bile gelmeyen kesim olduğunu söyleyen Pala, Bursa'ya uluslararası toplantıların gelmesinin sadece Merinos AKKM'nin değil, şehrin meselesi olduğunu belirtti. Merinos AKKM'nin uluslararası kuruluşlara üye olduğunu hatırlatan Pala, “Uluslararası kongreler binalara değil, şehirlere gelir. Bursa'ya getirilmesi için her türlü çalışma yapılmalı. Yöneticiler ve belediye olarak bizler Merinos AKKM'yi hazır tutuyoruz. Gelen kongrelere Büyükşehir Belediyesi her türlü katkıyı da sağlıyor. Tüm kurumlar elini taşın altına sokmalı. Bursa'ya 2 bin kişilik kongre getirsinler, Merinos AKKM'nin tüm salonlarını tahsis edeceğiz. Bizler onlarca ulusal ve uluslararası programa ev sahipliği yaptık. Gelen konuklar Bursa'nın otellerini ve restoranlarını kullanıyor. Aynı katkıyı turizm aktörlerinden de bekliyoruz. Katıldığımız fuarlarda tesisten önce Bursa'yı tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, şehrin kongre şehri olması için ulaşım, sahil, tarihi yapılar noktasında yatırımlar yaptığını ifade eden Pala, Bursa'yı tanıtmak için kurulan Bursa AŞ'nin tam anlamıyla çalıştırılamadığını belirtti. Bursa'nın zengin tarihe, sanayiye, tarıma, kaplıcalara sahip olduğunu, sadece turiste ihtiyaç duyulduğunu anlatan Pala, bununda tüm kurumların işbirliği yapmasıyla giderileceğini söyledi.

“Bursa'daki tüm ilçelerde kent konseyleri aktif olmalı”

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanlığı görevini de yürüten Semih Pala, kent konseylerinin yapısı ve işlevi hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyinin Bursa Kent Konseyi olduğunu hatırlatan Pala, kent konseyinin alanına insanla ilgili her konunun girdiğini belirtti. Kent konseyinin çok sayıda kurumsal ve bireysel katılımcısı olduğunu söyleyen Pala, Bursa olarak kent konseyi yapısının önemini bildiklerini, bu doğrultuda çalıştıklarını kaydetti. Kent konseylerinde gönüllülük esas olduğunu ifade eden Pala, farklı dünya görüşüne sahip insanların aynı programda buluşabildiğini dile getirdi. BKK'nin herkese ve her kesime hitap ettiğini, konuşma hakkı verdiğini vurgulayan Pala, “Bursa'daki tüm ilçelerde kent konseyleri aktif olmalı. Kent konseyleri Türkiye için bir şanstır ve bu yüzden başarılı olmalı. BKK'nin başarısında Büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe'nin sosyal konulara yatkın olması etkilidir. Bursa Kent Konseyi yılda ortalama 1500 etkinliğe imza atıyor. 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle şehri ve ülkemizi ilgilendiren konularda çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB'2014) ile Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'ni (FotoFest) düzenleyeceğiz” dedi.

Kent konseylerinin yerel demokratik buluşma noktası olduğunu kaydeden Pala, kent konseylerinin amir değil, çatı kuruluşu olduğunu hatırlattı. Kent konseylerinde şahsi görüşlerin değil, ortak kararların geçerli olduğuna değinen Pala, “Toplumsal Denge Çizgisi anlayışıyla herkese ve her kesime hitap ederseniz insanlar kabulleniyor. BKK'ye her görüşten insan gelir, düşüncesini söyler, çalışma gruplarına katılır. Bursa'yı ilgilendiren birçok konuyu ilgili kişilerin ve vatandaşların katılımıyla toplantılar düzenleyerek konuştuk. Önümüzdeki günlerde de ‘Bursa Konuşuyor' toplantısında Bursa şehir logosunu konuşacağız. Bursa Valiliği iyi niyetli olarak bir çalışma yapmış ve lale figürlü logo geliştirdi. Çıkan ortak görüşü ilgili yerlere ileteceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz