maritbet girişmaritbet
Mehmet Müezzinoğlu Çanakkale Devlet Hastanesi’nin temelini attı

Mehmet Müezzinoğlu Çanakkale Devlet Hastanesi’nin temelini attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastaneler ve odalarının 5 yıldızlı tabirinden 7 yıldızlıya dönüştüğünü belirtti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastaneler ve odalarının "5 yıldızlı" tabirinden "7 yıldızlı"ya dönüştüğünü belirterek, "Bir hasta başına düşen kapalı mekan, ortalama 200 metrekare civarında. 200 metrekare, belki de bir ailenin oturduğu daireden çok daha geniş" dedi.

Müezzinoğlu, Kepez beldesinde inşasına başlanan Çanakkale Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de hastane koşullarının son derece çağdaş ve modern hale getirildiğini bildirdi. Son yıllarda sağlıktaki değişim ve dönüşüme değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Hastaneler ve odaları artık '5 yıldızlı' tabirinden '7 yıldızlı' tabirine döndü. Bir hasta başına düşen kapalı mekan, ortalama 200 metrekare civarında. 200 metrekare, belki de bir ailenin oturduğu daireden çok daha geniş. Ailelerin oturduğu daireler ortalama 100-125 metrekare. Dünya standartlarındaki laboratuvarlarıyla hele hekim tecrübesinde yakaladığımız standartla dünyayla yarışabilen ve dünyanın neresinde olursa olsun yapılabilen bütün tetkiklerin ve tedavilerin başarılabildiği bir ülke haline geldik. Bundan sonra yeni hedeflere koşma dönemi geliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte şehir hastanelerimiz ve modern hastanelerle yalnız 76 milyon insanımıza sağlık hizmeti sunan değil, yakın coğrafyamızdaki 1 milyar komşumuza sağlık turizmiyle de sağlık imkanı sunabilecek bir ülkeyiz."

Sağlık Bakanlığı olarak 31 bin yatak kapasitesine sahip tesislerin inşaatını sürdürdüklerini, bunların 1-2 yılda hizmete alınacağını aktaran Müezzinoğlu, temeli atılan bu hastanenin ise en geç 2-2,5 yıl sonra hizmet vermeye başlayacağını anlattı.

Şehir hastanelerinde 24 bin yatak kapasitesinin toplu imza törenini yaptıklarını ve bunların da 3 yıl içinde hizmete alınacağını dile getiren Müezzinoğlu, "Bu yıl yine kamu-özel ortaklığıyla yaklaşık 25 bin yatak kapasitesinin ihale sürecini başlatıyoruz. 2018 yılı sonu itibarıyla 95 bin yatak kapasitesi, yeniden ileri teknolojiyle depreme dayanıklı altyapısıyla çağdaş ve modern hastaneler şeklinde hizmete girmiş olacak. Bütün bunları istikralı bir yönetim anlayışıyla siyasi istikrarla başardık" ifadesini kullandı.

"Milletin geleceğini karartmak isteyenler var"
Müezzinoğlu, zaman zaman siyasi istikrarın sürmesinden rahatsız olanların, bunu bozmaya çalıştığını vurguladı. Eskiden bazı dönemlerde siyasi istikrar ve güven ortamının bozulduğuna işaret eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"1960'lı yıllarda milli iradeye darbe yaparak milletin istikrarını bozdular. 1970'li yıllarda 12 Mart muhtırasıyla yine milli iradeyi elinin tersiyle iterek bu istikrarı bozdular. 1980 darbesiyle 28 Şubat darbesiyle geçtiğimiz 11 yılda Danıştay hadiseleriyle 27 Nisan bildirileriyle 'cumhurbaşkanı seçemezsin' senaryolarıyla 2 kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiyi kapatma davalarıyla Gezi olaylarıyla bu milletin siyasi istikrarını bozmaya çok gayret ettiler. Şimdi de yine siyasi istikrarı bozmak, sonra da peşinden ekonomik istikrarı bozarak milletin geleceğini karartmak isteyenler var ama artık millet, kendi hak ve hukukunu koruyan, onu anlayabilen, milli iradesine sahip çıkan bir anlayışın mensubu."
Başarılı gidişattan rahatsız olan dış güçler ve içerideki bazı karanlık güç odakları olabileceğine dikkati çeken Müezzinoğlu, onların hesaplarının, 30 Mart akşamı bozulacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından yüklenici firma ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkililerini yanına davet eden Müezzinoğlu, inşaatın 29 Ekim 2015'te tamamlanacağı sözünü aldı. Müezzinoğlu, Vali Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri İsmail Kaşdemir ve Mehmet Daniş, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile butona basarak temele ilk harcı döktü. Daha sonra Müezzinoğlu, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının açılışını yaparak, beraberindekilerle burayı gezip yabancı uyruklu öğrencilerle sohbet etti.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?
  • 28.11.2022 17:22

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?

Sağlık Bakanlığınca yapılan yeni yatırımlar ve inşa edilen şehir hastaneleri ile ...

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor
  • 26.09.2022 16:03

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasına girecek Etlik Şehir Hastanesi, 28 ...

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı
  • 21.04.2022 11:21

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı

UVNano teknolojili UV LG Sirius ve UV Artcool klimaların %99.99 sterilizasyon sa ...

Türkiye'nin 'aşı ve biyoteknoloji üssü' 50 bin metrekarelik alana kurulacak
  • 31.12.2021 17:32

Türkiye'nin 'aşı ve biyoteknoloji üssü' 50 bin metrekarelik alana kurulacak

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarında, 50 bin met ...

Adana Şehir Hastanesi'nde sona gelindi
  • 07.09.2017 13:55

Adana Şehir Hastanesi'nde sona gelindi

Her türlü konforun düşünüldüğü VIP odalarından bekleme salonlarına, ameliyathane ...