maritbet girişmaritbet
Mehmet Ali Talat, MASKO Mobilya Kenti’ni ziyaret etti!

Mehmet Ali Talat, MASKO Mobilya Kenti’ni ziyaret etti!

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ağırladı

 

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ağırladı.  MASKO'daki mağazaları gezen Talat; Türk mobilya sektörünün istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek,  KKTC ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını dile getirdi…

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO'yu ziyaret etti. Konuk eski Cumhurbaşkanı Talat, MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı ile görüştü. MASKO'daki mağazalar ile ürünler hakkında bilgi aldı ve mağazaları gezdi. 

Son yıllarda artan Türk mobilya ihracatında başrolü oynayan MASKO Mobilya Kenti ihracat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu süreçte ticari ilişkileri güçlendirmek için çalışmalar yapan MASKO Mobilya Kenti, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ağırladı. Bu ziyaretlerin MASKO için önemli olduğunu vurgulayan MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı; “Türk mobilyaları artık dünyada aranan markalar arasına girmeye başladı. Rusya, Nijerya, Libya, Körfez Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri gibi yeni ülkeler Türkiye ve MASKO ile işbirliği yapmak istiyor. Biz de dünyanın en büyük mobilya kenti olarak yeni pazar arayışlarına devam ederek sektörümüzü daha da ileriye taşıyacağız''dedi.

Ziyareti sırasında MASKO'nun yapılanmasından ve işleyişinden çok etkilendiğini belirten KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'de benzer oluşumlara pek sık rastlanmadığının altını çizdi. Talat'ın bu yorumu üzerine MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı “MASKO Mobilya Kenti hem sektörümüzü hem de markalarımızın değerini artıran nadir yapılanmalardan. Sayın Talat'ın ziyareti ve MASKO'ya yapmış olduğu övgüler bizi çok onurlandırdı. KKTC pazarı bizim için çok önemli, Sayın Talat'ın ziyareti KKTC pazarı ile olan ilişkilerimizi daha da güçlendirecektir” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'de mobilyanın artık ithalata dayandığını söyleyerek, “Mobilya hammaddesinin ülkeye giriş fiyatları çok yüksek, kalifiye eleman eksikliği ve hammade yetersizliği var. Geçmişte üretim yapan KKTC artık sadece ithalata dayalı satış yapar oldu'' dedi. Zamanında sadece İtalya'nın faal olduğu Kıbrıs mobilya pazarında artık Türk mobilyacılarının hâkim olduğunu ifade eden Talat; “Türkiye ekonomik anlamda çok stratejik ve doğru hamleler yaptı. MASKO'nun kurulmasının da bu hamlelerden biri olduğunu bugün burada anlamış olduk'' dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Masko Mobilya'da son trendler neler
  • 02.01.2014 13:53

Masko Mobilya'da son trendler neler

Türkiye’de mobilya denilince akla gelen ustaları bir araya getiren dünyanın en b ...

Masko Mobilya 2023 hedefi için istihdam atılımı başlattı
  • 17.12.2013 11:43

Masko Mobilya 2023 hedefi için istihdam atılımı başlattı

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda planlarını yapan dünyanın en büyük mobily ...

Masko Mobilya kenti taksit sınırlamasını destekliyor
  • 28.11.2013 16:28

Masko Mobilya kenti taksit sınırlamasını destekliyor

Kuşaktan kuşağa mobilyanın adresi MASKO Mobilya Kenti’nin Yönetim Kurulu Başkanı ...

MASKO’ya göre mobilya sektörünün geleceği değişimden geçiyor!
  • 19.04.2013 10:18

MASKO’ya göre mobilya sektörünün geleceği değişimden geçiyor!

MASKO Mobilya Kenti Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda sektörün gelişimini değerl ...

MASKO, 29 Ocak-2 Şubat'ta IMOB Fuarı'nda olacak!
  • 23.01.2013 10:14

MASKO, 29 Ocak-2 Şubat'ta IMOB Fuarı'nda olacak!

MASKO Mobilya Kenti, 29 Ocak - 02 Şubat 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Me ...

MASKO, İMOB ile ihracat hedefini zirveye taşıyacak!
  • 22.01.2013 14:01

MASKO, İMOB ile ihracat hedefini zirveye taşıyacak!

MASKO Mobilya Kenti, 29 Ocak – 02 Şubat 2013 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi ...