maritbet girişmaritbet
Masko Mobilya'da son trendler neler

Masko Mobilya'da son trendler neler

Türkiye’de mobilya denilince akla gelen ustaları bir araya getiren dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, zanaatın da bir modası var diyor

Gündelik hayatta insan gereksinimleri, yaşadıkları çağ ile paralel olarak gelişim gösteriyor. Rahat oturmak, uyumak ve yemek yemek ihtiyacı mobilyayı daha çok hayatın içine alıyor. Mimarlığın gelişimiyle birlikte, evrim geçiren mobilyalar, tasarım ve estetik yönden sürekli yenileniyor. Öyle ki mobilya sektörü 400 milyar dolarlık üretimle dünya ekonomisinin en eski ve en büyük kollarından biri. Günümüzde mobilyayı değerli yapan unsurlar da günlük hayatta yaşanan değişim ve gelişim ile şekilleniyor. Kalite ve sağlamlık gibi ihtiyaçların ön plana çıktığı çağımızda değişmeyen tek şey mobilyaya ruhunu veren, el emeği eserler üreten zanaatkarlar oluyor. Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, bünyesindeki yüzlerce zanaatkar ile mobilyanın bir sanat olduğunu unutmayan ender oluşumların başını çekiyor. MASKO sanat ve tasarımın tüketici ile buluştuğu önemli bir nokta olurken; günümüz dekorasyon trendlerinin de nabzını tutmaya devam ediyor. 

Peki, MASKO'daki mobilyanın son trendleri neler?
Çevreye zarar vermeden, küçük işletmelerin el emeğine dayalı ürettiği mobilyalar farklı ve özel mobilya arayanların büyük ilgisini çekiyor. Kimyasal içermeyen malzemelerle işlenen bu ürünler özel tasarım ev ve ofislerde oldukça yaygın olarak kullanılıyor. 1950'lere ve 1970'lere ait tasarımların şimdikilerden çok daha anlamlı olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Dönemi yaşamamış genç neslin rağbet ettiği vintage mobilyalar nostaljik esintilerle yaşam alanlarında farklı bir hava yaratabiliyor. Modası geçmeyen bir ürün olan deri, özel tasarım mobilyalarla sanatsal anlamda farklı bir dekor oluşturabiliyor.

Sektörün bekası için zanaat unutulmamalı
Değişen dünya düzeni içinde çırak bulamamak, taklitçiliğin artması, teknolojinin bu işte de her işte olduğu gibi çok fazla kullanılmasının zanaatkarların sayısında önemli bir azalmaya sebep olduğunu anlatan MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, “Tüm bu faktörler zanaatkârların artık yetişmemesine neden oluyor. Dünyada Almanya ve İtalya gibi ülkeler mobilyada zanaatkarları, tasarımları ve iyi pazarlama stratejileri ile Türkiye'nin önünde yer alıyor. Dünyanın her yerinde en değerli ve en iyi mobilya, zanaatkârların ürettikleri mobilyalar. İşte bu nedenle MASKO olarak mobilya sektörünün başkahramanları olan zanaatkârlarımıza çok önem veriyoruz” diyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alım gücü yüksek çiftlerin mobilya tercihi "modern lüks"
  • 03.05.2022 01:02

Alım gücü yüksek çiftlerin mobilya tercihi "modern lüks"

Satışlarının yüzde 80'ini yurt dışına gerçekleştiren Luxury Line Mobilya, düğün ...

Luxury Line, lüks mobilya ihracatını yüzde 50 artıracak!
  • 10.01.2022 11:46

Luxury Line, lüks mobilya ihracatını yüzde 50 artıracak!

2021’i 4,3 milyar dolar ihracatla kapatan, 2022’de ise yurt dışı satışlarını 6 m ...

Luxury Line yurt dışı satışlarını yüzde 40 arttırdı
  • 01.08.2021 09:00

Luxury Line yurt dışı satışlarını yüzde 40 arttırdı

Türkiye’nin Mobilya kenti MASKO’da faaliyet gösteren Luxury Line markası, pandem ...

İkitelli Masko mobilyacılar sitesinde bir bina çöktü
  • 24.08.2021 16:54

İkitelli Masko mobilyacılar sitesinde bir bina çöktü

Masko Mobilyacılar Sitesinde bulunan bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle ...

Masko'da bina çöktü!
  • 24.08.2021 15:51

Masko'da bina çöktü!

Yüzlerce mobilya markasının yer aldığı Masko'da bir bina çöktü. ...

Luxury Line, Türk mobilyasını 100 ülkeye ulaştıracak
  • 11.03.2021 11:12

Luxury Line, Türk mobilyasını 100 ülkeye ulaştıracak

Luxury Line markası, Türkiye’nin farklı bölgelerinde üretimi gerçekleştirilen ye ...