maritbet girişmaritbet
Laduree, Bebek ve İstinye Park’taki şubelerini kapattı!

Laduree, Bebek ve İstinye Park’taki şubelerini kapattı!

2010 yılında Türkiye pazarına giren ünlü Fransız makaron markası Laduree ile temsilcileri arasındaki işbirliği sona erdi

 

2010 yılında Türkiye pazarına giren ünlü Fransız makaron markası Laduree ile temsilcileri arasındaki işbirliği sona erdi. Markanın İstanbul, Bebek'teki mağazasının vitrininde şimdi, “Güle güle makaronlar” yazıyor

İlk mağazası 2010 yılında İstanbul Bebek'te açılan ünlü Fransız pastanesi Laduree ile Türkiye'deki temsilcileri arasında işbirliği sona erdi. Markanın ortakları arasında, kebapçı ve tatlıcı Hacı Bozanoğullarının sahiplerinden Ali Bozanoğlunun kızı Beyza Bozanoğlu, Philippe ve Berna MacGarry bulunuyordu.

İki mağazası birden kapandı

Bu gelişmenin ardından Laduree'nin hem Bebek'te hem de İstinye Park'ta faaliyet gösteren iki pastanesi de kapandı.

Markanın Bebek'teki mağazasının vitrininde şimdi, “İki yılda 1 milyon makaron sattık. Güle güle makaronlar! Şimdi değişim zamanı... Yeni lezzetlerle kısa sürede yeniden geliyoruz” ifadelerinin yer aldığı bir yazı bulunuyor.

Bu ifadeler, basit bir hesapla Laduree'nin Türkiye operasyonu 1 milyon adetlik satışla tanesi 4 TL olan makaronlardan 4 milyon TL ciro gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Dünyaca ünlü Fransız klasiği

Laduree, Fransa'nın başkenti Paris'in en köklü geçmişi olan çay salonlarından birisi. Makaronunun Pierre Desfontaines tarafından keşfedildiği biliniyor. Laduree Pastanesi tarafından tescilli olan ürün iki kıtır hamurun arasına yumuşak reçelin konmasıyla elde ediliyor.

Makaronları ve kendine has dekorasyonuyla Laduree dünyaca ünlü bir klasik... Bu ünlü pastanenin ortaklarından Beyza Bozanoğlu henüz 27 yaşında...

Bozanoğlu'nun Laduree'ye çocukluğundan beri hayranlığı varmış. Eğitimini de fransız mutfağı ve pastanesi üzerine yapmış. Yemek işiyle uğraşan bir aileden gelen Bozanoğlu Cordon Bleu'de de aşçılık eğitimini tamamlamış. Bozanoğlu, Pastanenin açılışı öncesinde Fatih Terim'in kızı Buse Terim'in moda bloguna açıklamalar yapmış ve “Sanırım yine en popüler ürün makaron olacak. Diğer ülkelerde de olduğu gibi... Ama Laduree'nin bütün ürünleri eşsiz bence” diye anlatmıştı.

Yerli pasta konsepti geliyor

Laduree ve Bozanoğullarının 2010'da başlayan işbirliği sona erdi. Şimdi Laduree'nin faaliyet gösterdiği her iki pastane yeni bir konsept ve markayla faaliyetine devam edecek. Yeni konseptin ise ‘pasta' ağırlıklı olacağı belirtiliyor. Öte yandan Laduree'nin yeni bir franchise anlaşması yaparak Türkiye pazarında faaliyetine devam edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Ancak bu gelişmeden sonra özellikle Bebek'teki ‘makaron' savaşını şimdilik Divan ve Baylan kazanmış gibi görünüyor.

Kafe de açacaklardı

Laduree'nin Türkiye'deki temsilcileri, İstinye Park ve Bebek şubelerinin yanı sıra oturma düzeni olan kafe şeklinde dükkanlar açmayı da planlıyordu.

Eylem Türk/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Laduree İstinye Park’tan sonra Nişantaşı’nda açıldı!
  • 26.04.2013 15:40

Laduree İstinye Park’tan sonra Nişantaşı’nda açıldı!

Makaron’un yaratıcısı ünlü Fransız pastanesi Ladurée, İstinye Park’ın ardından T ...

Ladurée İstinye Park’tan sonra Nişantaşı’nda da mağaza açacak!
  • 24.02.2013 08:21

Ladurée İstinye Park’tan sonra Nişantaşı’nda da mağaza açacak!

Ladurée, İstinye Park’ta açılacak yeni mağazası ile geri dönüyor. Çok yakında da ...

Laduree, Bebek ve İstinye Park’taki şubelerini kapattı!
  • 23.09.2012 08:20

Laduree, Bebek ve İstinye Park’taki şubelerini kapattı!

2010 yılında Türkiye pazarına giren ünlü Fransız makaron markası Laduree ile tem ...