maritbet girişmaritbet
Köy okulunu pırıl pırıl yaptılar

Köy okulunu pırıl pırıl yaptılar

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) eğitimini sürdüren, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi 50 öğrenci, Sivas'taki okulu pırıl pırıl yaptı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi 50 öğrenci, Sivas'ın Bedirli köyündeki bakımsız haldeki 85 yıllık köy okulunu, 2 gün çalışarak pırıl pırıl bir eğitim yuvası haline getirdi. 

Öğrencilerden Leyla Kelekçioğlu ise "Buradaki amacımız, toplum açısından sorumluluk yüklenmek. İnsanlara toplum yararına olan mesajlar vermek. Bu köye gelmemizdeki amaç, köy okulumuzu yenilemek. Buradaki çocuklara sadece eğitim açısından değil, sosyal aktiviteler sunmak istedik" diye konuştu.

Hummalı bir çalışmaya girdiler

Öğrencilerin tadilat için geleceğini duyduklarında çok sevindiklerinin altını çizen okul görevlisi Gökhan Çınar, şunları kaydetti:
"Okulun cumhuriyet döneminden ilk yapılan okullardan olduğu söyleniyor. Bu zamana kadar çeşitli bakımlar yapılmış, ama uzun zamandır bakım görmemişti. Okulun içi ve dışı, çok kir pas içerisindeydi. Çatılar, kapılar, duvarlar çok eskiydi. İlk başta okulumuza 6 kişilik bir keşif ekibi geldi. Yapılacak işleri, eksiklikleri not aldılar. '10 gün sonra geleceğiz' dediler. Gerçekten 10 gün sonra bütün malzemeleri ayarladıklarını söylediler. Ertesi gün kalabalık bir grupla okula geldiler. 50 kişi, hummalı bir çalışmaya girdi. Çatıyı onardılar, kapıları, pencereleri taktılar, duvarları boyadılar. Çocuklarımız için karikatürler yaptılar, panolarımızı yenilediler. Okulumuz çok temiz oldu. Önceden her sabah okula geldiğimiz zaman, masaların üzerini toz beziyle siliyorduk. Tozdan çocuklar hasta oluyordu. Şu an sabah geldik. Hiçbir şey yok. Okulumuz tertemiz. Sınıfımız aydınlandı. Okulun dışarıdan görünümü mükemmel oldu."

Yorum Yaz