maritbet girişmaritbet
Körfez’in altyapısı Türkler’e emanet

Körfez’in altyapısı Türkler’e emanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hac ve umre sırasında iki kutsal şehrin ulaşımını kolaylaştıran hızlı tren hattında Yapı Merkezi’nin inşa ettiği durağı gezdi.

34 yılda 113 ülkede 335 milyar dolarlık projeye imza atan Türk inşaat sektörü yurtdışında marka olmaya devam ediyor. Suudi Arabistan'da yapımı devam eden Mekke, Cidde, Kral Abdullah Ekonomi Şehri ve Medine şehirlerini birbirine bağlayan 450 kilometre uzunluğundaki Haremeyn Hızlı Tren Projesi kapsamındaki Medine Hızlı Tren İstasyonu başarıyla teslim edildi. Hicaz demiryolu kapsamında 1908 yılında yapılan ilk tarihi istasyondan sonra Medine Kutsal Şehri'nin ikinci istasyonunu da bir Türk şirketi inşa etti. Yapı Merkezi'nin teslim ettiği istasyon, özellikle hac ve umre sırasında iki kutsal şehir arasındaki ulaşımın kolaylaştırılmasına katkı sağlayacak. Günde 200 bin kişiye hizmet verecek. Resmi ziyaret için Suudi Arabistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medine'de Mescid-i Nebevi'yi ziyaretinden sonra Medine İstasyonu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

Beraberinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de bulunduğu bir heyetle istasyona giden Erdoğan, Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demirer'den bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyareti dolayısıyla bir teşekkür plaketi takdim edildi.

155 bin m2'lik alan

155 bin metrekare büyüklüğündeki istasyonda, otopark, itfaiye binası, helikopter pisti ve cami yapıları gerçekleştirildi. Projenin kullanıma başlanması için hat ve diğer istasyonların tamamlanması bekleniyor.

Tekfen İnşaat Katar'a stadyum yapacak

Tekfen İnşaat da Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası Finalleri'nde 342.5 milyon dolarlık projeye imza atacak. Şirketin yüzde 50 ortağı olduğu Tekfen-Al Jaber Engineering ortak girişimi Katar'da stadyum projesi işi için sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

2016'da 10.1 milyar $'lık iş üstlenildi

2016'da 10.1 milyar dolarlık iş üstlenildi. Projelerin ülkelere göre dağılımında ilk 5 ülke Katar (%20.8), Özbekistan (%8.5), Bahreyn (%7.8), Birleşik Arap Emirlikleri (%6.3) ve Kuveyt (%5.9) oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
  • 11.02.2026 15:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inş ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Depremin açtığı yaraları beraberce sardık”
  • 06.02.2026 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Depremin açtığı yaraları beraberce sardık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat Depremleri Anma ve Yapımı Tamamlanan Yatırımların ...

Bölünmüş yollarda 30 bin kilometreye ulaşıldı
  • 30.01.2026 19:24

Bölünmüş yollarda 30 bin kilometreye ulaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “30 Bin Kilometre Bölünmüş Yol Töreni’nde, “ ...

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi
  • 29.12.2025 10:04

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi

Deprem bölgesinde yürütülen asrın inşa seferberliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!
  • 24.10.2025 15:27

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...