maritbet girişmaritbet
Konuttaki dev kampanya satışları uçurdu

Konuttaki dev kampanya satışları uçurdu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin etkisini azaltmak ve ekonomiyi canlandırmak için başlatılan konut kampanyaları yoğun ilgi görüyor

Gayrimenkul sektörünün öncü firması Emlak Konut GYO'nun start verdiği tarihi kampanya sonrası birçok inşaat firması da kendi bünyesinde kampanya hazırlarken GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) de "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası başlattı. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanya ekonomiye ve gayrimenkul sektörüne olan güveni sağlamlaştırırken ev alacakları da harekete geçirdi. 

1 Ağustos itibarıyla başlayan kampanya sonrası satış ofisleri dolup taşarken alıcıların da firmaların da memnuniyeti sektörü heyecanlandırdı. 

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ KONUT SATIŞLARI İÇİN NE DEDİ? 

Kampanyanın ilk gününden itibaren yoğun bir ilgi gördüklerini belirtten sektörün önde gelen isimlerinden Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ ve Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz Emlaktasondakika.com'a önemli açıklamalarda bulundu. 

DAĞ MÜHENDİSLİK YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN DAĞ:

"Ciddi bir yansıma ve ciddi bir satış var. Kampanyaya 3 proje ile girdik. 3 projede günlük 30-35 konut satılıyor. Anadolu Yakası'nda ise 10-15 konut satılıyor. Satış ofislerimizde telefonlarımız kilitlendi. Müşterilerimizi sıra numarası vererek alabiliyoruz. Kampanya, doğru bir zaman ve doğru bir strateji oldu."

DAP YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZİYA YILMAZ:

"Yoğunluktan memnunuz. Hakikatten tüketiciler bu kampanyaya çok güzel bir talep gösterdi. Normelde 7. ve 8. aylar durağandır. Bu kampanya sonrası hergün yaklaşık 20-30 arası müşteri geliyor.  Ortalama her gün 4-5 konut satılıyor. Dönem dönem bu kampanyalar yapılabilir. Tarihte hakikaten hiç görülmemiş bir kampanya. Üreticilerin ve Emlak Konut'un çok büyük fedakarlık yaptığı kampanya. Çok iyi değerlendirmesi lazım. Bir daha böyle bir kampanya olma şansı yok."

KAMPANYA NASIL OLACAK? 

Kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çeken kampanyaya göre; bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak. 

1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde ise; bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30 peşin, kalan yüzde 70'lik kısmının 120 aya kadar TÜFE'li veya aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu olabilecek.

YP İNŞAAT İLGİDEN MEMNUN 

YP İnşaat tarafından Ankara Çayyolu'nda hayata geçirilen Koordinat Çayyolu projesinin yetkililerinden aldığımız bilgilere göre ise Cuma gününden bu yana satış ofisindeki yoğunluk epey fazla. Ofise günde 50'den fazla ziyaretçi giriş yapıyor. Şu ana kadar satışa yönelik görüşmeler yaptıklarını belirten firma yetkilisi günden 3-4 daire sattıklarını belirtti. "Bu kampanya ile ülkemizdeki olumsuz hava dağıldı ve ekonomi canlandı. Kampanyanın devamını diliyoruz" dedi.   

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...