maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşümde örnek bir ilçe; Beyoğlu

Kentsel dönüşümde örnek bir ilçe; Beyoğlu

İstanbul’un kentsel dönüşüm ile yepyeni bir görünüm kazanan ilçelerinin bölge raporunu çıkaran Emlaktasondakika.com bu hafta Beyoğlu'nu değerlendirdi.

Beyoğlu için İstanbul'un ‘en İstanbul kokan' ilçesi desek yanlış olmaz. Gerek her milletten her dinden her görüşten insanı içinde barındırdığı, gerek turistlerin büyük ilgi gösterdiği, kültürel etkinliklerin yoğunlukta olduğu Beyoğlu ilçesi, hemen herkesin uğrak bölgesi… 

İstanbul'un adeta ticaret merkezi durumuna dönüşen Beyoğlu, ticaretin yanı sıra eğlence, kültür kuruluşlarının da burada yer alması ve konumu ile bütün İstanbul'un odak noktası olmasını sağlıyor. 

Bölgeye genel olarak baktığımızda İstiklal Caddesi ve çevresindeki sokaklar yalnızca Beyoğlu'nun değil İstanbul'un da merkezi sayılabilir. İstiklal Caddesi dışında Cumhuriyet, İnönü ve Cihangir caddeleri de ticaret ve eğlence fonksiyonunun en belirgin oldukları yerlerdir. İlçe sınırları içinde yer alan çeşitli kültürel etkinliklerin yapıldığı tesisler, ilçenin bir kültür merkezi olmasını da sağlamıştır. Sinemalar, tiyatrolar, gösteri merkezleri gibi yerler, Beyoğlu İlçesi'nde yaşayan nüfustan çok fazla nüfusun faydalandığı, İstanbul ve Türkiye genelinde bir anlam ifade eden yerlerdir. Ayrıca Beyoğlu Gürcü ressamların oluşturduğu Pirosmani Sanat galerisine de ev sahipliği yapmaktadır.

MARKALI PROJELER BEYOĞLU'NA YENİLİK GETİRDİ 

PİYALEPAŞA İSTANBUL

Kentsel dönüşüm ile eski tarihi yapıların korunarak yepyeni bir görünüm kazandığı Beyoğlu ilçesinde 4 proje bulunuyor. Bunlardan Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen 760 konutluk Piyalepaşa İstanbul projesi, Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olması ile dikkat çekiyor. 

Piyalepaşa İstanbul projesinin ticari alanlarında gezinen insanlar

TARLABAŞI 360

GAP İnşaat tarafından rezidans ve ofis konsepti ile hayata geçirilen Tarlabaşı 360 projesi de Beyoğlu Tarlabaşı'nda kentsel yenileme projesi olarak hayata geçiriliyor. Tarlabaşı Bulvarı üzerinde yükselen proje, 9 adadan meydana geliyor. Tarihi binaların restore edilerek çağdaş mimariyle yeniden yorumlandığı Tarlabaşı 360 projesi konumuyla dikkat çekiyor. Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı 360, 67 rezidanstan meydana geliyor. Proje 20 bin metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. 

Tarlabaşı 360 projesinin tamamlanmış hali

ELYSIUM SOUL DOLAPDERE 

Ofton İnşaat  tarafından Dolapdere Caddesi Beyoğlu'nda hayata geçirilen Elysium Soul Dolapdere, ulaşım kolaylığı ve lüks sosyal imkânları ile birçok alanda farklılıklar sunuyor. Yatırımcıların da gözdesi konumunda olan bölge, AVM, ofis, otel, kültür merkezine yakınlığı ve kentsel dönüşüm çerçevesinde eski binaların renovasyonu ile giderek değerleniyor.

225 konuttan meydana gelen proje 1+0'dan 3+1'e kadar farklı seçenekler sunuyor. Konumu itibarıyla Taksim'e 3, Nişantaşı'na da 5 dakika mesafede olmasının yanı sıra Beşiktaş – Bomonti Tüneli ile metro ve çevreyoluna da kolay ulaşım imkanı sunan projede teslimlerin ise Aralık 2016'da başlaması planlanıyor. 

BEYOĞLU LOOK OFFICE/STUDIO

Nar Yatırım ve As Yapı işbirliği ortaklığında ofis tipinde inşa edilen proje, Beyoğlu Piyalepaşa Caddesi üzerinde yükseliyor. 55 stüdyo ve 40 tane 1+1 olmak üzere 95 ofis ve 19 mağazadan meydana gelen proje, 16 bin 500 metrekare arsa üzerinde bulunuyor. Teras ve sosyal alanlara sahip olan Beyoğlu Look ayrıca back-office özelliği, resepsiyon ve ofis hizmetleri, vale parking ve depolarla kullanıcılarının her ihtiyacını karşılayan projenin kısa zaman içerisinde büyük bir prim getirmesi bekleniyor. 

Beyoğlu Look Office

ÖZEL HASTANELER YOĞUNLUKTA  

Büyük bir ilçe olan Beyoğlu'nda devlet hastanesi olarak Prof. Dr. N. Reşat Belger Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Kuledibi Göz Hastanesi) yer alıyor. Ayrıca Taksim Verem Savaş Dispanseri, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Kasımpaşa Askeri Hastanesi hizmet veriyor. Acil yardım istasyonları da bölgedeki vatandaşların sağlık sorunlarına yardımcı oluyor.

Taksim Alman hastanesi

Özel hastane olarak ise Özel Alman Hastanesi Universal Hospitals Grups, Özel Avusturya Sen Jorj Hastanesi, Özel Beyoğlu Hastanesi, Özel Okmeydanı Hastanesi, Özel Universal İtalyan Giovanni Alberto Agnelli Hastanesi, Surp Agop Hastanesi, Surp Agop Hastanesi, Özel Halıcıoğlu Tıp Merkezi, Özel Doktor Osman Köklü Tıp Merkezi, Özel EyeStar Göz Hastalıkları Merkezi, Özel Alman Galata Polikliniği, Özel İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi gibi özel hastaneler ve sağlık merkezleri sağlık konusundaki ihtiyacı karşılıyor. 

KÖKLÜ EĞİTİM KURUMLARI İLE ÜNLÜ!

Birçok devlet okulunun bulunduğu ilçede özel okullar da yeterli seviyede bulunuyor. Beyoğlu İlçesi eğitim kurumları açısından zengin bir ilçe olarak dikkat çekiyor. İlçe sınırları içinde 31'den fazla ilköğretim okulu ve 30'dan fazla ortaöğretim kurumu yer alıyor.

İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nin kapısı

Beyoğlu sınırları içindeki yükseköğretim kurumları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi merkez kampüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü ayrıca Beykent, Haliç ve Bilgi üniversitelerinin bazı birimleri bulunuyor. Galatasaray Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, İstanbul Özel Alman Lisesi, İtalyan Lisesi, Saint Benoît Fransız Lisesi, Avusturya Lisesi, Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi Beyoğlu'ndaki yüzyıldan eski eğitim kurumlarıdır. Ayrıca Ermeni ve Rum azınlıklara yönelik hizmet veren eğitim kurumları da mevcut. Ayrıca Özel Tarhan Kurumları, Özel Zoğrafyon Rum Lisesi, Sae Institue İstanbul Akademi İstanbul da diğer özel eğitim kurumlarından. 

Galatasaray Lisesinin çatı

EĞİTİM SEVİYESİ NE DURUMDA? 

Eğitim kurumları açısından zengin olan Beyoğlu ilçesinde 15 yaşın üzerindeki nüfusta okuma yazma bilenlerin oranı 84.83. Toplam nüfusunun 245 bin 219 kişi olduğu Beyoğlu ilçesinde yaş ortalaması 29 olarak dikkat çekiyor. Genç nüfusa sahip olan ilçede 39 bin 658 kişi lise mezunu, 21 bin 203 kişi yüksekokul ve üzeri bir eğitim seviyesine sahip bulunuyor. 

Reidin'den alınan bilgilere göre ilçenin medeni durumuna bakıldığında genç nüfusa sahip Beyoğlu'nda 190 bin 734 kişiden 106 bin 383'ünün evli, 84 bin 351'inin ise bekar olduğu görülüyor.

HER ŞEKİLDE ULAŞMAK MÜMKÜN!

Tüm dünyadan ziyaretçi ağırlayan ve gerek yerli gerek yabancı turistlerin İstanbul'a geldiğinde mutlaka uğradığı Beyoğlu, ilçeye her şekilde ulaşmayı mümkün kılıyor. 

Merkez ilçe konumunda olan Beyoğlu'na ulaşım çok kolaydır. Galata Köprüsü ile Eminönü, Atatürk Köprüsü ile Fatih İlçesine 1991 yılında Taksim, Tünel arasında tramvay yapılmıştır. Taksim'den Şişli'ye bağlı Mecidiyeköy ve 4.Levent arasında metro bağlantısı da mevcuttur. 

Taksim meydandaki metro girişi

İstanbul'un her noktasından İETT otobüsleri ile de ulaşımın sağlanmakta olduğu ilçede gerek M2 Yenikapı - Hacıosman metro hattı gerek otobüsler ve minibüsler gerek ise deniz yolu ile her şekilde kolay bir ulaşım gerçekleştirilebiliyor. İlçenin İstiklal Caddesi'nde ise bir de tarihi tramvay hizmet veriyor. İstiklal'in o uzun caddesinde yürümeye üşenenler ya da yorulanların tercih ettiği tramvay, nostaljik havasıyla da vatandaşların ilgisini çekiyor.       

M2 metro hatttı şu istasyonlardan geçiyor:  Hacıosman, Darüşşafaka, Atatürk Oto Sanayi, İTÜ – Ayazağa, Sanayi Mahallesi, 4.Levent, Levent: (M6), Gayrettepe: (Metrobüs), Şişli - Mecidiyeköy: (M7) (Metrobüs), Osmanbey, Taksim: (F1) (T2), Şişhane: (F2) (T2), Haliç / Golden Horn, Vezneciler: (T1), Yenikapı: (Marmaray) (M1A) (M1B) (İDO).  

BÖLGEDEN GEÇEN İETT HATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SPOR KLÜPLERİ VE SPOR TESİSLERİ: 

Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Lisesi'ndedir. Galatasaray dışında Kasımpaşa Spor Kulübü ve Beyoğluspor diğer ünlü spor kulüpleridir. İlçedeki spor tesislerinden biri Kasımpaşa Stadı'dır.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM BEYOĞLU'NA HAYAT VERDİ 

Yaşamsal fonksiyonlarını yitirmiş çöküntü alanlarında, özellikle depreme dayanıksız yapı stokunun yoğun olduğu riskli bölgelerde, çarpık kentleşme alanlarında, gecekondu bölgelerinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm ilçeyi adeta yepyeni bir görünüme kavuşturmaya başladı.

Beyoğlu kentsel dönüşüm alanları

Çeşitli nedenlerle Beyoğlu'nda gerçekleşen dönüşümlerin tamamının ‘Büyük Dönüşüm' olarak adlandırıldığı ilçenin Tarlabaşı, Kasımpaşa, Sütlüce-Örnektepe ve Okmeydanı bölgelerinde kentsel yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanlarına bakıldığında, ilk olarak Şişli'ye bağlı olduğu düşünülen Okmeydanı bölgesi dikkat çekiyor. Okmeydanı ilk olarak Şişli ilçesine bağlı bir semt olarak akla gelse de daha büyük bir bölümü Beyoğlu ilçesine bağlı bir semttir. Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nin dışında kalan 95'lik büyük bir alan, Beyoğlu'na bağlı bulunuyor. 

VATANDAŞIN OKMEYDANI PROJESİ

Okmeydanı'nda tapu sorununu bitiren Beyoğlu Belediyesi, şehir planı ile yepyeni bir Okmeydanı kurulmasını hedefliyor. Depreme karşı güvenli yapıların planlandığı Okmeydanı'na birçok sağlık kuruluşu ve okul yapılacak. Semtin gençlerine daha fazla iş imkanı sağlanacak. ‘Herkes için, hep beraber!' sloganı ile dikkat çeken Okmeydanı'nda tarihi bölgeler kente kazandırılacak. 

11 yıllık belediye başkanlığı süresince ilçenin her noktasında hayata geçirdiği dev projeler ile Beyoğlu'nun her yerinde değişim ve dönüşüm başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 50 yıllık Okmeydanı bölgesindeki tapu sorununu çözdükten sonra, Sütlüce-Örnektepe ve Dolapdere'den sonra şimdi de Karaköy'e yöneliyor.

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi

Beyoğlu Belediyesi, Osmanlı Devleti'nin bugünün önemli bir turizm, ticaret ve ulaşım merkezi olan tarihi Karaköy semtinin hak ettiği estetik, turistik ve ekonomik değere kavuşması, İstanbul ile tam anlamıyla yeniden bütünleşmesi için bölgedeki kentsel yenileme çalışmalarını destekliyor.

Karaköy bölgesinde yapılan değişimi ve dönüşüm ile Karaköy'ee son 10 yılda 320 milyon dolar yatırım geldi. “Galataport  projesi hariç Karaköy'e doğrudan 3 bin 500 kişilik istihdam gerçekleşti.

BEYOĞLU EKONOMİSİ DÖNÜŞÜM GEÇİRDİ

Dönüşüm sonucunda Beyoğlu'nda fiyatlar 50 kata kadar arttı.  Özellikle Tarlabaşı'nda, İstiklal Caddesi'nde Kuledibi'nde, Bankalar Caddesi'nde, Karaköy'de, her tarafta fiyatlar büyük bir artış gösterdi.  

YENİ PROJELER SAYESİNDE İSTİHDAM SAĞLANIYOR 

Yeni yatırımlarla birlikte bölge halkının istihdam imkanları da artıyor. Galataport'un devlete ödediği para hariç, kendi yatırımı 750 milyon dolar. Orada otel olarak 400 odalı bir otel bulunuyor. Ama asıl yatırımı hem liman işletmesi, hem de çevreye yapacağı diğer turistik yatırımlar. Bunlarla birlikte 3-4 bin kişilik istihdam oradan bekleniyor. 12 otel yatırımıyla yaklaşık 7 bin 500 istihdam oluyor. 

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediyesi, bugüne kadar gerçekleştirdiği dönüşüm projeleri ile sadece İstanbul için değil tüm Türkiye için örnek kentsel dönüşüm modeli oldu. 

Sıradaki kentsel dönüşüm projesi olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapu sorununun çözülmesiyle birlikte, ikinci ve en önemli adım atıldı. Toplam 1 Milyon 650 bin metrekare alanı kapsayan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinde 1. Etap uzlaşmaları başladı. Fetihtepe ve Piripaşa mahallelerini kapsayan, 3550, 3571, 3572, 2950 adalarda ikamet eden hak sahipleriyle uzlaşma toplantıları başladı. 

İLK KAZMA VURULACAK 

Okmeydanı için ilk tarihi adımlar atan Beyoğlu Belediyesi, hak sahiplerine tapularını dağıtarak, imarlı ve planlı yapılaşmanın önündeki engelleri birer birer kaldırdı. Şimdi de kentsel dönüşüm projesine çalışmalarına başlıyor. Sırada ise tapusunu almış ve uzlaşmasını tamamlayan adalara ilk kazmayı vurmak var. 

TARLABAŞI YENİLEME ALANI UYGULAMA PROJESİ 

TARLABAŞI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞLANGICI OLDU

İstanbul'un en eski yaşam alanlarından olan Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Beyoğlu Belediyesi Tarlabaşı'nda Türkiye'nin ilk kentsel yenileme projesi ile tarihi bölgeleri kente yeniden kazandırma fikri ve uygulamasının öncülüğünü yapıyor.

Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm ile yenilenecek evler 

Proje, Tarlabaşı Semti'nde bulunan 9 yapı adasında, yaklaşık 2 bin metrekare alana oturmuş 278 binanın, bu binaların arasındaki sokakların ve tüm altyapının yenilenmesini kapsıyor. 

Söz konusu proje için gerçekleştirilen ihaleyi katılımcılar arasından en uygun teklifi vererek ihaleyi kazanan GAP İnşaat, 2007 yılında ise Beyoğlu Belediyesi ile alanın yenilenmesi için sözleşme imzaladı.

Kentsel yenileme ile Tarlabaşı'nda binaların cepheleri korunarak içten birleştirme yapıldı. Binaların altına otoparklar koyuldu. Bu çalışma Türkiye'de tarihi dokuyu koruyarak geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen yerinde dönüşümün ilk örneği oldu. Yapılan çalışmalar neticesinde semt, en az elli kat değer artışı yaşadı. 
Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleştirilen Tarlabaşı 360 projesi eski Beyoğlu'nu modern bir görünüme kavuşturmaya başladı. Tarlabaşı 360, hem büyüklüğü hem de Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığı ile yapılan ilk yenileme projesi olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

ÖRNEKTEPE-SÜTLÜCE BÖLGESİ AFET ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

ÖRNEKTEPE'DE ÖRNEK DÖNÜŞÜM 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahalleleri'ni kapsayan kentsel dönüşüm projesi 28 dönümlük bir alanı kapsıyor. 95 bina ve 300 bağımsız bölümün dönüşümünü sağlayacak proje mahalle kültürünü ve sıcaklığını yansıtacak. Dönüşüm sonrası 600 civarında haneye sahip olacak mahallenin kendi bakkalı, fırını, camisi, semt konağı, sosyal imkânları ve yeşil alanları olacak. Kısa sürede inşasına başlanması planlanan projede Haliç'in siluetine ve kimliğine saygılı bir mimari konsept uygulanacak.

Beyoğlu örnektepe projesi

Çevre dokusu ve estetiğine uygun yapılacak olan Örnektepe'de “Mahalle” kültürü olduğu gibi korunacak. Şehrin en önemli sorunlarından biri olan park sorunu, yer altı otoparklarıyla çözülecek. 

Örnektepe'de kentsel dönüşüm uygulanacak bölgeler

KASIMPAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI UYGULAMA PROJESİ  

Kasımpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi ile Beyoğlu İlçesi Kasımpaşa bölgesinde yer alan 862(bir kısmı), 1174 ve 1168 adaların Piyalepaşa Bulvarı'nın güneyinde kalan kısım ile 1169 sayılı yapı adasının tamamında çarpık ve kalitesiz yapılar yerine nitelikli yapılar yapılacak. Proje kapsamında kentin gelişimine uygun olarak eskiyen kent kısımları yeniden inşa ve restore edilecek, konut alanları, sanayi ve ticaret alanları, teknoloji parkları ve sosyal donatılar oluşturulacak. 

Kasımpaşa bölgesindeki kentsel dönüşüm alanı

Beyoğlu İlçesi Kasımpaşa mevkiinde bulunan 4 adet yapı adasında gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar devam ediyor.  

BEYOĞLU'NDA KONUT FİYATLARI NE DURUMDA? 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Beyoğlu ilçesi her geçen gün daha da değer kazanırken özellikle İstiklal'de konut ve dükkan fiyatları dudak uçuklatıyor.  

Tarihi semt Beyoğlu, genel itibari ile gençlerin uğrak yeri olurken yerli-yabancı turistler tarafından da büyük bir rağbet görüyor. İstiklal Caddesi'ndeki daireler ve dükkanlar gerek satılık gerek kiralık fiyatları ile cep yakıyor.  
Taksim Meydanı'ndan başlayıp, Karaköy-Tünel'e kadar uzanan İstiklal Caddesi ticari potansiyeli ve reklam kabiliyeti oldukça yüksek bir noktada bulunuyor. Bu durum, bölgenin Beşiktaş, Mecidiyeköy, Eminönü, Karaköy gibi merkezi noktalar arasında konumlu ve turizm açısından gelişmiş olmasından kaynaklanıyor. Buna bir de kentsel dönüşüm çalışmaları eklenince fiyatlar ulaşmak da zorlaşıyor. 

Taksim Meydanı yayalaştırma çalışmaları sonucunda inşaa edilen Cumhuriyet Caddesi alt geçidi gibi ulaşımda yapılan iyileştirmeler, bölgede yaya ulaşımını kolaylaştırdı ve İstiklal Caddesi üzerindeki yaya trafiğini de arttırdı. Bu durum, İstiklal Caddesi üzerindeki dükkan ve restoranlar ile diğer ticari kullanımların birim değerlerinde artışa sebep oldu. 

Beyoğlu bölgesindeki konutlar

İstiklal Caddesi üzerinde az sayıda gerçekleşen satış işlemleri genellikle bina bazında gerçekleşmekte olup; bina ortalama birim satış değeri 75.000-100.000.-TL/m2 aralığında olmaktadır.

Cadde üzerindeki ticari hacimlerin birim kira değerleri, söz konusu yatırımlardan önce 130-150.-USD/m2 aralığındayken; bu yatırımlarla birlikte ticari hacimlerin birim kira değerlerinin 150-200-USD/m2 aralığına yükseldiği görülüyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü Tarlabaşı'nda, Tarlabaşı360 projesine 50m mesafede İstiklal Caddesi'ne 250m mesafede bulunan 10-15 yıllık bir 2+1 daire 355 bin liraya satılıyor. Daire fiyatlarının 355 bin lira ile 500 bin lira seviyelerinin aşağılarına düşmediği bölgede eski ve tarihi daireler çoğunlukta bulunuyor.  

İstiklal Caddesi'nde kiralık daire fiyatları ise 1.500 lira ila 3 bin lira arasında değişiyor. 

ÜNLÜLERİN MEKANI: CİHANGİR

Beyoğlu ilçesinde bulunan semt Cihangir, kafeleri ve eski binaları ile bilinir. Daha önceleri adeta ‘kuş konmaz kervan geçmez' bir semt olan bölge, İstanbul'a yerleşen yabancıların ve sanatçıların yoğunlukta olduğu bir semttir. Son zamanlarda ünlülerin bu semtte ev alması, yeni projelere başlaması ve kafe/dükkan açması Cihangir'e ilgiyi arttıran ve fiyatlara büyük etki eden bir faktör oldu. 

Taş binalarla ve büyük apartmanlarla yoğun bir yerleşim bölgesi olan Cihangir, günümüzde edebiyatçı, oyuncu, ressam, müzisyen ve yazar sakinleri veya müdavimleriyle ‘sanatçı muhiti' veya ‘enteller semti' olarak adlandırılıyor. 

ÜNLÜLERİN SIK SIK GİTTİĞİ CİHANGİRDEKİ DÜKKANLAR

Daire fiyatlarına bakıldığında 1+1 dairenin fiyatı 400-500 bin liradan başlangıç gösterirken, yokuşlu bölgelerde daha uygun fiyata ev bulmam mümkün oluyor. Semtte kiralık daireler ise 1.500-2 bin seviyelerinden başlıyor. İlçenin bir başka semti olan ve son dönemlerde hızlı bir gelişim yaşayan semti Sütlüce'de ise 110 bin liraya 1+1 daire alınabiliyor. Kiralık daireler ise 750-1000 seviyelerinden başlangıç gösteriyor.      

Satılık daire fiyatları semtte milyon dolarlara kadar çıkıyor. Fiyatların kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla daha da prim getirmesi öngörülüyor.   

ÜNLÜLERİN BİRÇOĞU CİHANGİR'DE

Film setlerine gittiğinizde ancak uzaktan görme fırsatı bulabileceğiniz ünlü isimlere, herhangi bir kafede yan masanızda çay içerken rastlamanız da mümkün. Çünkü kazandığı dizi, film ya da konser parasını gayrimenkule yatıran çoğu ünlü isim Cihangir'i tercih ediyor. 

İŞTE BAZI ÜNLÜLERİN CİHANGİR SEVDASI VE YATIRIMLARI 

Hande Yener

Türk pop müziğinin başarılı isimlerinden Hande Yener, şöhret olduğu ilk yıllarda Etiler'de oturmayı tercih ediyordu. Bir süre sonra kendisine gösterilen ilgiden sıkılan başarılı şarkıcı, gözlerden uzakta bir villaya taşındı. Ancak ilerleyen zamanla birlikte, yalnızlıktan da sıkılmış olacak ki o da tüm ünlüler gibi soluğu Cihangir'de aldı. Başarılı şarkıcının Cihangir'deki evi üç oda ve bir salondan oluşuyor. Boğaz manzarasına sahip bu göz alıcı evin kirasıysa 6 bin lira.

Hande Yener'in Cihangir'deki evi

Teoman

Her ne kadar müziğe ara verdiğini söylese de, rock müzik konusunda Türkiye'nin önemli seslerinden biri olan Teoman da Cihangir'de yaşıyor. Daha çok home office olarak kullandığı evinin bir üst katında bulunan terasından muhteşem bir Haliç manzarası görmeniz mümkün. Teoman, neredeyse 20 yıldır havasını soluduğu Cihangir'de yaşamaktan son derece memnun.

Teoman sevgilisi ile cihangirde oturuyor

Kenan İmirzalıoğlu

Şu sıralar Osman Sınav'ın yeni filmi ‘Uzun Hikaye'nin çekimleri için ter döken Kenan İmirzalıoğlu, haberimize konu olan diğer isimler gibi tam bir Cihangir tutkunu. Dizilerden ve filmlerden kazandığı paralarla özellikle bu semte yatırım yapan İmirzalıoğlu, yönetmen Sinan Çetin'in izinden gidiyor.

Ata Demirer

Kısa zaman önce Özge Borak'la dünya evine giren Ata Demirer, haberimize konuk olan diğer ünlüler gibi Cihangir havasını solumayı tercih edenlerden. Semtin meşhur sokağı Susam'da oturan Ata Demirer, vakit buldukça Susam Cafe'de vakit geçiriyor ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek yeni senaryoları üzerinde konuşuyor.

Ata demirer cihangirdei evi

Sinan Çetin

Yapımcı ve yönetmen kimliğiyle çok sayıda projeye imza atan Sinan Çetin, kısa zaman önce kötü bir olayla gündeme geldi. Cihangir Akyol Caddesi Vişne Sokak'ta bulunan ‘Plato Film Stüdyosu' kurşunlanan Çetin'in, olay sırasında orada olmaması muhtemel bir yaralanmayı önlemiş oldu. Sinan Çetin'in Cihangir'le olan bağlantısı, haberimizdeki ünlülerden çok daha fazla. ‘Emlak Kralı' olarak nitelendirilen ünlü yönetmen, Cihangir'i deyim yerindeyse parsellemiş durumda. Adı semtle özdeşleşen Çetin'in semtte birçok evi, hatta binası bulunuyor.

Biraz da ünlüleri görebileceğiniz yerlerden bahsedelim… Son zamanların dizi, film seti haline gelen ve birçok ünlü tarafından tercih edilen Cihangir ‘Kimi, nerede görürsünüz?' hiç merak ettiniz mi?

İşte o kafeler ve müşterileri:  

Şener Şen, Nejat İşler, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Yetkin Dikinciler, Tarık Akan gibi isimlerin de Cihangir'de evleri ya da yatırımları bulunuyor. Şener Şen, Cihangir'de Susam Cafe ve Smyrna'yı tercih ediyor. Kenan İmirzalıoğlu'na Ağa Bilardo'da arkadaşlarıyla bilardo oynarken rastlayabilir, ‘Avrupa Yakası'yla ünlenen Binnur Kaya'yı köpeğini gezdirirken ya da arkadaşlarıyla Susam Cafe'de otururken görebilirsiniz. Nejat İşler ve Mehmet Günsür de Susam Cafe müdavimlerinden.

Yorum Yaz