maritbet girişmaritbet
Kaş'ın Bezirgan Mahallesi, Akdeniz ile buluşuyor

Kaş'ın Bezirgan Mahallesi, Akdeniz ile buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bezirgan’a verdiği yeni yol sözünü tuttu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş'ın Bezirgan mahallesine verdiği sözü tuttu. Dağları kırarak Bezirgan'ı Akdeniz ile buluşturacak yeni bir yol açılıyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nin kırsalda başlattığı asfalt seferberliği sürüyor. Bir yandan eskiyen yolları asfaltlayan ekipler, diğer yandan da yeni yollar açarak uzakları yakınlaştırıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Kaş'ın Bezirgan mahallesinin 50 yıldır süren yol problemini çözüme kavuşturmak için dağları kırarak hummalı bir çalışma yürütüyor. Bezirgan ile Kalkan arasında ulaşımı kolaylaştıracak ve güvenli hale getirecek yeni bir yol açan ekipler, zorlu hava koşullarına rağmen dur durak bilmeden çalışıyor. Zorlu coğrafyada devam eden çalışmalarda iş makineleri dağları tuzla buz ediyor. 

Kendi imkanlarımız ile yapıyoruz

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Zeki Demiray, Bezirgan Mahalle Muhtarı Yılmaz Nacakcı, Bezirgan'da devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. İsa Akdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in göreve gelir gelmez, Bezirgan yolunun açılması talimatını verdiğini belirterek, “Başkan Türel, yerel seçimlerde bu yolu açma konusunda vatandaşa söz verdi. Talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Burada SİT alanları ve arkeolojik alanlar var. Bürokratik işlemler bizleri biraz geciktirdi. Kötü hava koşullarına aldırmadan tüm imkanlarımız ile arazide çalışıyoruz. 6 kilometrelik yol çalışmasını Büyükşehir Belediyesi kendi personeli ve iş makineleri ile yapıyor” diye konuştu.

Elmalı'lıdan Kalkan'a ulaşım kısalacak

İsa Akdemir, yeni açılan yolun Elmalı'dan Kalkan'a ulaşımı da kolaylaştıracağını aktararak,  şunları söyledi: “Bu yol sadece Bezirgan'a hizmet vermeyecek. Elmalı üzerinden Kalkan'a daha kısa ve güvenli ulaşımı sağlayan, alternatif bir yol olacak. Çalışmalarımız sona yaklaştı. Şu anda 1 kilometrelik yolumuz kaldı. Zorlu bir kayaya dayandık bu kayayı geçip Bezirgan'ı Akdeniz ile buluşturacağız. Büyükşehir Yasasından dolayı Büyükşehir Belediyesi kırsal bölgelere hizmet götürme noktasında zorlanıyor mu? diyenler var. Ama görüyorsunuz Büyükşehir dağları kırarak yeni yollar açıyor. Büyükşehir Yasası olmasaydı bunlar yapılamazdı.”

Muhtardan teşekkür

Bezirgan Mahalle Muhtarı Yılmaz Nacakcı yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Menderes başkanım bu yolun yapılması hususunda bana söz vermişti. Hatta seçimden sonra da Kaş'a bir ziyaretinde ‘Muhtarım ben senin yolunu açacağım' dedi. Bugün bu yolun açıldığını görmekten çok mutluyum. Bu yol bizim için çok önemli. Senelerce biz aşağıdan kendi imkanlarımızla kazma kürek uğraştık ama açamadık. Bütün Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

50 Senelik sorunu Türel çözdü

Bezirgan mahalle sakinleri Hasan Kılıç (80) ve Mehmet Altaca (65) çalışmaları her gün incelediklerini ve bu yol için mücadele eden vatandaşların artık hayatta olmadığını dile getirdi. Hasan Kılıç şunları söyledi: “50 yıllık Bezirgan'ın mevzusunu Menderes Türel çözdü. Bu yol için mücadele edenlerin kemikleri kalmadı. Şu anda inanıyorum onlara da malum oluyordur bu çalışmalar ve çok mutlulardır. Büyükşehir yasası ile bize hizmet gelmez diye söylüyorlardı. Ama büyükşehir yasası oldu hizmet daha çok geliyor. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi fevkalade hizmetini yapıyor. Çok memnunuz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak
  • 28.07.2020 09:49

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati ...

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı
  • 28.01.2019 10:00

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Aşama Raylı Sistem Projes ...

Boğaçayı açılışa hazır!
  • 18.01.2019 16:06

Boğaçayı açılışa hazır!

Menderes Türel, Boğaçayı Projesi’nin birinci etabının açılışa hazır olduğunu ve ...