maritbet girişmaritbet
Kars’taki Katerina Köşkü otel oluyor

Kars’taki Katerina Köşkü otel oluyor

Kars’ta 1896 yılında çivi kullanılmadan yaptırılan Katerina Köşkü butik otel olacak

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çivi kullanılmadan 1896 yılında Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan Katerina Köşkü'nün restorasyonunun tamamlanmasının ardından butik otel olarak faaliyet göstermesi planlanıyor.

Kazımkarabekir Mahallesi'nde, Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından 40 yıl Rusların işgali altında kaldığı dönemde Baltık mimarisi tarzında yapılan ve uzun yıllar askeri bölge içerisinde yer alan tarihi köşk, restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.
Katerina Köşkü

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 118 yıllık köşkün restore edilmesi için kolları sıvadıklarını belirtti. Doğanay, köşkün 80 derecede pişirilmiş sarıçam ağaçlarından geçme örgü şeklinde inşa edildiğini, yanında ise Şişman köşk olarak bilinen tarihi bir yapı daha bulunduğunu ifade etti. Bu iki eserin 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Doğanay, Katerina Köşkü'nün 21, diğerinin 7 odasının yer aldığını söyledi. Doğanay, köşkün restore edildiğinde bölgenin ve Kafkasya'nın en güzel butik oteli olacağını belirterek, yapılacak çalışmanın Sarıkamış'ın mimari dokusunu ve ilçeye gelen turist profilini etkileyeceğini vurguladı.
Katerina Köşkü

Doğanay, iki köşk için taslak projelerin tamamlandığını anlatarak, "Katerina Köşkü, bizim taslak programımızda konaklama merkezi olarak düşünülüyor. Diğer Şişman köşkün de yeme içme mekanı olarak dizayn edilmesi düşünülüyor. Ayrıca yine etrafında 150 yataklı bu mimariye haiz kalmak şartıyla otel yapılacak" dedi.

AA

 

Yorum Yaz