maritbet girişmaritbet
İznik'te kadınlar için öyle bir şey yapılıyor ki...

İznik'te kadınlar için öyle bir şey yapılıyor ki...

Recep Altepe, ilçede ‘kadınların el emeği göz nuru eserlerini satabileceği’ kalıcı bir kadın çarşısı kurulacağını açıkladı

İznik'te ilk defa gerçekleştirilen ‘Hanım Elleri Kadın Çarşısı ve Lezzet Şöleni'nin açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçede ‘kadınların el emeği göz nuru eserlerini satabileceği' kalıcı bir kadın çarşısı kurulacağını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla İznik Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Hanım Elleri Kadın Çarşısı ve Lezzet Şöleni', Yeşil Camii bahçesinde gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölenin açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da katıldı.

1 gün değil 365 gün satış

İznik'e özgü yemeklerin ortaya çıkartılmasını ve kadınların ürettiği eserlerin değer bulmasını hedef alan şölenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik'te kadınların bundan sonra ürettikleri ürünleri senede bir yıl şenlikte değil 365 gün boyunca çarşıda satacağını söyledi. İznik'in talebi üzerine ilçede kalıcı bir kadın çarşısı kurmak için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Altepe, genel ve yerel seçimlerde kendilerine büyük destek veren İznik halkının her türlü hizmetin en iyisini hak ettiğini belirtti.

“Her türlü desteğe hazırız”

Konuşmasında kadının üretim hayatındaki rolüne de değinen Başkan Altepe, kadının üretmesini ve aile bütçelerine daha fazla katkı sağlamasını istediklerini anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak kadının üretimdeki rolünü artırmak için her türlü desteğe hazır olduklarını bildiren Başkan Altepe, “Sadece şehirlerimizin gelişmesi için değil insana yönelik projelerin de, hanımlarımızın el emeği göz nuru eserlerinin değerlendirilmesi için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun için bizden İznik'te kadınlara yönelik çarşı kurulması, belli bir sürdürülebilirlik, düzen sağlanması istendi. Biz de bunu kabul ediyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Altepe'ye teşekkür 

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, bu yıl ilki düzenlenen şölenin hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir Belediyesi'nin İznik'e kadın çarşısı kurulması kararını yerinde bulan ve Başkan Altepe'yi gösterdiği hassasiyet nedeniyle kutlayan Aydın, “Bugüne kadar İznik'in alt yapısıyla uğraştık. Bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kentin üst yapısının imar edilmesiyle, sosyo-kültürel hayatının zenginleştirilmesiyle ilgili faaliyetlere yoğunlaşacağız. Bugüne kadar ilçeye kazandırdıkları nedeniyle, Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2 ana temalı şölen

Kaymakam Hüseyin Karameşe de, İznik'in ‘tarihi ve kültürel miras açısından' dünyanın en seçkin ilçelerinden biri olduğunu kaydetti. Karameşe, tarihin yapımında önemli rolleri olan, Anadolu'da Türklere başkentlik yapma onuruna erişmiş ilçenin değerlerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası'na alınması konusunda Başkan Altepe'den destek istedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, Hanım Elleri Kadın Çarşısı ve Lezzet Şöleni hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Şölenin 2 ana tema üzerine kurulu olduğunu ve İznik yemekleriyle kültürel değerlerin ortaya çıkartılmasını hedef aldığını belirten Sargın, “Bugün inşallah, İznik kültürümüze ait yemeklerin tespitini gerçekleştireceğiz. Birinci, ikinci, üçüncü yemeğimizi tescil edeceğiz ve İznikte lokantalarda bu yemeklerin sunumunu sağlayacağız. İkinci olarak da hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuruyla ürettiği ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Renkli görüntüler…

Şölen alanına gelişi sırasında bayanlar, Başkan Altepe'ye büyük ilgi gösterdi. Açılış konuşmalarının ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, tek tek stantları gezerek, kadınların ürettiği ürünler hakkında bilgi sahibi oldu. Protokol konuşmalarının ardından İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, günün anısına Başkan Altepe'ye kadınlar tarafından üretilmiş Yeşil Camii tablosu, Milletvekili İsmail Aydın'a da bir çift fincan takımı hediye etti. Şölende halk oyunları ekipleri, davetliler için Türkiye'nin değişik yörelerine ait mini bir gösteri sundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!
  • 06.11.2014 12:58

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım ...