maritbet girişmaritbet
İTO üyesi 330 bin seçmen Türk Telekom Arena’ya koştu!

İTO üyesi 330 bin seçmen Türk Telekom Arena’ya koştu!

İTO üyesi 330 bin seçmen, yeni dönemin İTO meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için Türk Telekom Arena Stadyumu’nda sandık başına gitti

İTO üyesi 330 bin seçmen, yeni dönemin İTO meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için Türk Telekom Arena Stadyumu'nda sandık başına gitti. Seçimlerde, İTO'nun 81 meslek komitesinin, 248'i meclis üyesi olmak üzere 577 üyesi belirlendi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, “İstanbul Ticaret Odası'na yakışır bir şekilde, gayet yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz” dedi. İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ise, “Bugün sandıkların açılmasıyla komite üyeleri belli olacak. 29 Mayıs'ta İTO'nun burada oluşmuş olan 248 meclis üyesi, yönetim kurulunu, başkanını ve disiplin kurulunu seçecek” diye konuştu.

Bahçıvan: Adaylar kararını açıklamalıydı

Daha önce İSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, seçim sonuçlarının alınmasından sonra, kısa bir değerlendirme yaptı. Seçimlerle bir kan değişimi yaşandığını ifade eden Bahçıvan, “Sanayi Odası'nın ve

İstanbul sanayisinin kendi dinamikleri ve gerçekleri var. Seçim sonuçlarına derneklerin etkileri açısından bakmamak gerekiyor. Aday olanların bugüne kadar adaylığını açıklaması gerekiyordu. Sanayi Odası gibi çok önemli bir yerde 3-5 saat kala veya birkaç gün kala adaylık açıklaması olmaz” diye konuştu.

İTO yönetiminden ‘birlik' mesajı

İTO'da mevcut Başkan Murat Yalçıntaş ile yeni dönemin başkan adayı İbrahim Çağlar, oy kullanımı sırasında birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler. Çağlar, 77 numaralı meslek komitesinden büyük çoğunlukla seçildi. Seçimin ardından göreve gelecek isimlere başarılar dileyen Murat Yalçıntaş, “Hem komite üyeleri hem meclis üyeleri hem de yönetim çok başarılı bir şekilde İTO'yu yönetecek. İnanıyorum ki ekip İstanbul iş alemini çok başarılı yarınlara taşıyacaktır” diye konuştu.

Murat Yalçıntaş, seçimler sırasında Türkiye ve dünyadan seyahat notlarını bir araya getirdiği “Bende Kalmasın” adlı kitabını da kurulan stantta imzaladı.Dünyanın beş büyük odasından biri olan İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'un yeni sektör temsilcilerinin seçimini ilk kez bir dünya takımının sahasında gerçekleştirdi. İki metrekare dükkanı olan tacir de, binlerce kişi çalıştıran sanayici de oyunu İstanbul için kullandı. İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde 248'i Meclis Üyesi, toplam 577 Meslek Komitesi Üyesi belli oldu.

İstanbul Ticaret seçimlerin nabzını tuttu

AKTİF 330 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimleri, 22 Mayıs Çarşamba günü 52 bin kişilik Türk Telekom Arena'da gerçekleştirildi. Seyrantepe'de Galatasaray'ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena, seçim dolayısıyla ‘sarı', ‘turuncu', ‘kırmızı' ve ‘mor' bölgelere ayrıldı. Stadyum girişinde kimi özel giyimiyle, kimi elindeki bayraklarla üyeleri komitelere ya da oy kullanacakları alanlara yönlendirirken, bazı meslek komitelerinde kıyasıya rekabet yaşandı. Saat 09.00'dan itibaren Türk Telekom Arena localarında kurulan 140 sandıkta oy kullanan üyeler, seçimlerde 81 meslek komitesinin 248'i meclis üyesi olmak üzere 577 üyesini belirledi. Seçimlerde 45 bin civarında yetki belgesi alındı ve yaklaşık 30 bin oy kullanıldı. İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ile İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türk Telekom Arena'daki seçim sandıklarını gezerek oda üyeleriyle bir araya geldi. Sandık ziyaretlerinde Çağlar ve Yalçıntaş'a üyelerin ilgisi büyük oldu. Bazı İTO üyelerinin, sandıklardaki oy işlemlerinin ardından localardan tribünlere geçerek yorgunluk attıkları gözlendi.

ŞENLİK HAVASINDA

Firma temsilcileri oy kullanmaya geldiklerinde Arena kulislerinde müşterileri ve tedarikçileri ile görüşme imkanı da buldular. İTO'nun yeni başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TOBB'a gönderilecek 30 delege ise 29 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle belirlenecek. Seçimden belirli bir süre sonra da meclis başkanı ve meclis başkanlık divanı seçimi gerçekleştirilecek.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA BU SEFER DERBİ DEĞİL, SEÇİM HEYECANI YAŞANDI

Saat 09.00: STAD 4 RENGE AYRILDI- İTO üyeleri, seçimlerde oy kullanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Seyrantepe'deki TT Arena'ya gelmeye başladı. Üyeler kırmızı, mor, sarı ve turuncu renklerde bölgelere ayrılan localardaki sandıklarda saat 09.00'dan itibaren oylarını kullandı. Yani stadın sahibi Galatasaray'ın sarı kırmızısına mor ve turuncu renkler de eklendi.

Saat 09.15: ŞEFFAF SANDIK- Koridorlardaki oy kullanma izdihamına rağmen oylar rahat bir ortamda localara yerleştirilen sandıklara atıldı. Üyeler camları sahaya bakan localarda hazırlanan kabinlerde oylarını zarfa koyarak, şeffaf sandıklara atmaya başladı.

Saat 09.30ARENA'DA MAÇ DEĞİL, SEÇİM VARDI- İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, seçimlerin yapıldığı Türk Telekom Arena'ya erken saatlerde geldi. Seçim bölgesini gezen Yalçıntaş, hem İTO üyeleriyle hem de sandık görevlileriyle görüşerek seçim atmosferi ile ilgili bilgi aldı.

Saat 10.00: ÇAĞLAR BAŞKAN ADAYI- 29 Mayıs'ta yapılacak Yönetim Kurulu seçimlerinde başkanlığa adaylığını açıklayan İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, oyunu 77. Meslek Komitesi'nin sandığında kullandı. Çağlar, seçimlerin başta İstanbul iş alemi olmak üzere Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Saat 11.00: ŞENLİK HAVASI- İTO, üyelerin stadyumun dört bir yanına yayılan sandıklara rahat ulaşabilmeleri için görevliler aracılığıyla metro çıkışından başlayarak yönlendirmeler yaptı. Üyeler, oy kullanacakları sandıkları görevlilerden ve yönlendirme panolarından öğrendiler. Hem içeride hem de dışarıda açılan afiş, pankart ve balonlar seçimi şenlik havasına soktu.

Saat 12.00: BAŞKANDAN BAŞKANA İMZA- İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Türkiye ve dünyadan seyahat notlarını Bende Kalmasın adlı kitapta bir araya getirdi. Yalçıntaş, yeni kitabını TT Arena'da kurulan standda imzaladı. Aynı gün Cevahir Kongre Merkezi'nde seçim heyecanı yaşayan İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Başkanı Tanıl Küçük de, Yalçıntaş'ı TT Arena'da ziyaret ederken bir kitap da kendisi için imzalattı.

Saat 12.30: LOCADAN ÇIKAN TRİBÜNE KOŞTU- Oyunu kullanan bazı üyeler, seçim yorgunluğunu TT Arena'da tribünlerde bulunan koltuklarda attı. Üyeler seçim gününü ve yerini çektirdikleri fotoğraflarla belgeledi.

Saat 13.00: ÖZEL ARAÇ TRAFİĞİ - Seçimler sebebiyle gün boyunca TEM'de trafik yoğunluğu oluştu. Ancak İTO'nun yarım saat aralıklarla gerçekleşen ring seferleri ve metro imkanı oy kullananların ulaşımını kolaylaştırdı. İTO'nun üyelerini trafik sıkışıklığı konusunda internet sitesinden uyarması da etkili oldu. Yoğun kalabalık, üyelerin sektörlerine sahip çıkması olarak yorumlandı.

Saat 13.30: İTO ÇALIŞANLARININ AHENGİ- İTO seçimleri, iki ayrı katta ve 140 sandıkta Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül'ün gözetiminde gerçekleştirildi. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli koordinasyonundaki emniyet güçleri güvenlikle ilgili tedbirleri eksiksiz alırken, İstanbul Ticaret Odası da profesyonel ekibiyle oradaydı. Genel Sekreter Dr. Cengiz Ersun'un yönetiminde İstanbul Ticaret Odası uzman personeli, seçimlerin sorunsuz gerçekleşmesinde büyük rol oynadı. Sandıklardan sayılan oylar, anında bilgisayar sistemine girilerek, sonuçların hızlı ve hatasız alınması sağlandı. Genel Sekreter Dr. Cengiz Ersun, her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, seçimin huzur ortamında geçtiğini kaydetti.

Saat 14.30: SEÇİM SERVİSLERİ- İTO, oy kullanacak üyelerin en rahat ve kısa sürede TT Arena'ya gelebilmesi için İstanbul'un çeşitli bölgelerinden kısa sürelerle stadyuma seferler düzenledi. “İstanbul Ticaret Odası seçim alanına gider” yazısı bulunan servislerde ayrıca güzergah bilgisi de yer aldı. Oyunu kullanan üyeler daha sonra aynı araçlarla işyerlerine döndü. Üyeler, stadyumun içinde de ring seferleriyle renklere ayrılmış bölgeler arasında taşındı.

Saat 15.30: BİLGİ ALIŞVERİŞİ- İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Cengiz Ersun, İTO?Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş'a seçim düzeni ve süreci ile ilgili bilgi aktardı.

Saat 17.10: TOPA DEĞİL, SANDIĞA BAKTILAR - Maçlarda yeşil sahaya bakan gözler saat 17.00'ı gösterdiğinde bu kez seçim görevlilerine yöneldi. Seçim görevlileri oyları izleyicilerin eşliğinde saydı. Heyecanla bekleyen kalabalık dikkatlerden kaçmadı.

Saat 21.00: HUMMALI ÇALIŞMA-İTO personeli, seçimlerin eksiksiz gerçekleşmesi için gece geç saatlere kadar ter döktü.

Saat 22.00: SEÇİM LİSTELERİ- 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen seçimde     oyların    sayılması ve bilgisayar ortamına geçirilmesinin ardından ortaya çıkan sonuçlar listeler halinde asıldı.

İTO'ya yakışır, yüksek katılımlı, şeffaf bir seçim

* İTO?Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş: “Odaya yakışır bir şekilde, gayet yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz.”

* İTO?Meclis Başkanı İbrahim Çağlar: “29 Mayıs'ta İTO'nun burada oluşan 248 meclis üyesi, yönetim kurulunu, başkanını ve disiplin kurulunu seçecek.”

ODA Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi seçimlerini değerlendiren İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, “İstanbul Ticaret Odası'na yakışır bir şekilde, gayet yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz” dedi.

Murat Yalçıntaş, bütün sandıkları gezdiğini, gayet güzel bir seçim gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hakikaten İstanbul Ticaret Odası'na yakışır vakurlukta, gayet yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz. Ben sonucun İstanbul iş camiası için, Türk iş camiası için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Seçimin ardından göreve gelecek isimlere başarılar dileyen Yalçıntaş, “İnanıyorum ki, hem komite üyeleri hem meclis üyeleri hem de yönetim çok başarılı bir şekilde İTO'yu yönetecek. Yeni yönetim ve meclis, İstanbul iş alemini çok başarılı yarınlara taşıyacaktır” dedi.

SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Seçim sandıklarını gezerek Oda üyeleriyle bir araya gelen Yönetim Kurulu Başkanı adayı ve İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ise AA muhabirine seçim sürecini anlattı. İTO'nun 330 bin üyesi bulunduğunu dile getiren Çağlar, 330 bin üyenin temsil edildiği 81 ayrı meslek grubu bulunduğunu, İTO yönetim kurulu başkanının 29 Mayıs'ta belli olacağını belirterek şunları kaydetti: “Örneğin İnşaat Komitesi'nde 10 bin üye varsa o 10 bin üye kendisini temsil edecek 5 meclis üyesinin bugün seçimini yapıyor. Burada Oda'ya üyelik olarak 2 yılı geride bırakmış bütün üyeler, şirket temsilcileri seçilebilir. Bugün sandıkların açılmasıyla komite üyeleri belli olacak. 29 Mayıs'ta yani tam bir hafta sonra İTO'nun burada oluşmuş olan 248 meclis üyesi, yönetim kurulunu, başkanını ve disiplin kurulunu seçecek.

Üyeler aynı zamanda TOBB'a göndereceğimiz 30 delegenin seçimini yapıyor. Takip eden birkaç gün sonra da meclis başkanı ve meclis başkanlık divanının seçimi yapılıyor.”

İKİ BAŞKAN BİR ARADA- İTO üyelerinin oy kullandıkları sandıkları tek tek gezen İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, kalabalık koridorlarda bir araya geldi. Çağlar, yönetim kurulu başkan adaylığına üyeler önünde bir kez daha destek veren Yalçıntaş'a teşekkür etti. Çağlar ve Yalçıntaş, kameralara omuz omuza poz verdi.

3 şirketten 1'i İTO'da

* Bu yıl 131'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan İstanbul Ticaret Odası, Türkiye'de kurulan her 3 şirketten 1'ini temsil ediyor.

* Milli gelirin yüzde 28'ini, toplam vergi gelirlerinin yüzde 43'ünü ve toplam    dış ticaret hacminin yüzde 50'den fazlasını İTO üyeleri üretiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi
  • 05.07.2022 16:04

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi

İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’un 2021'de dünya kongre şehirleri sı ...

İTO'dan kiralarındaki artışı durdurmak için kritik öneriler!
  • 02.06.2022 10:11

İTO'dan kiralarındaki artışı durdurmak için kritik öneriler!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konut kiralarındaki yüksek a ...

Ocak ayında en çok elektrik fiyatları arttı
  • 02.02.2022 17:33

Ocak ayında en çok elektrik fiyatları arttı

İstanbul Ticaret Odasınca (İTO), kentte ocakta önceki aya göre fiyatı en çok art ...

İTO'ya göre inşaat malzemeleri aralıkta yüzde 6,8 arttı!
  • 03.01.2022 09:24

İTO'ya göre inşaat malzemeleri aralıkta yüzde 6,8 arttı!

İstanbul'da, Aralık 2021'de önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 9,65, topta ...