maritbet girişmaritbet
İstanbul'da kiralık daire fiyatları 2021'de zam patlaması yaşıyor!

İstanbul'da kiralık daire fiyatları 2021'de zam patlaması yaşıyor!

Emlaktasondakika.com olarak İstanbul Avrupa Yakası'ndaki sıfır 2+1 dairelerin kiralarını sizler için araştırdık. 2 bin 500 liradan başlayan rakamlar dairelerin özelliklerine göre artış gösteriyor. Merkezi lokasyonlarda ise rakamlar 5 bin TL seviyelerinden başlıyor.

Son dönemde konut alımının zorlaşmasıyla talebin yoğunlaştığı kiralık evlerde rakamlar, kredi taksit seviyesini de aştı. İstanbul Avrupa Yakası baz alındığında sıfır binada 2+1 daire kiraları, bulunduğu bölgeye göre farklılık gösteriyor. Uygun fiyat algısına sahip olan Esenyurt-Beylikdüzü aksında da rakamlar hızla yükseliyor.

Şehrin merkezi aksları olan Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler’de kiralık daire fiyatlarına yaklaşmak ise çok zor. İş yaşamının kalbinin attığı Şişli ve Kağıthane’de ise markalı konut projeleriyle birlikte kiralar yükselmiş durumda.

İstanbul Avrupa Yakası’nda, sıfır durumundaki 2+1 dairelerin kiralarını sizler için araştırdık. Fiyatlar ortalama 2 bin 500 – 3 bin TL seviyelerinden başlasa da şehir merkezlerinde bu rakamlar 5 bin liradan start alıyor. Markalı konut projelerinde rakamlar, aidatların eklenmesiyle birlikte maksimum seviyeye ulaşıyor.

Arnavutköy

İstanbul Havlaimanı’na yakın konumuyla öne çıkan Arnavutköy bölgesinde gayrimenkul fiyatları hızla yükseliyor. Havalimanı nedeniyle bölgeye olan talep, kiralık ev fiyatlarını da yükseltmiş durumda. Bölgede, 85-100 metrekare arası sıfır 2+1 dairelerin kiraları 2 bin 500 TL seviyelerinden başlıyor.

Avcılar

İstanbul’un son dönemdeki parlayan yıldızı Avcılar, özellikle kentsel dönüşüm kapsamındaki hızlı adımlarıyla depreme karşı güvenli bölge haline geldi. Belediyenin de desteğiyle süren kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte bölgede kiralık ev fiyatları yükselmeye başladı. Merkez ve Üniversite Mahallesi bölgenin en fazla talep gören mahalleleri arasında yer alıyor. Özellikle Xiaomi Fabrikası’na çok yakın konumda yer alan Üniversite bölgesinde rakamlar hızla yükseliyor. Avcılar bölgesinde genel olarak sıfır 2+1 dairelerin kiraları 2 bin 500 liradan başlıyor. Avcılar’a bağlı Ispartakule bölgesinin ise kendine ait dinamikleri bulunmakta. Markalı konut projelerinden oluşan bölgede en ucuz 2+1 daire kirası 4 bin TL seviyelerinden başlıyor.

Bağcılar

Bağcılar bölgesi, metro ve tramvay gibi ulaşım yatırımlarıyla değerine değer katmış durumda. Özellikle Güneşli-Mahmutbey aksında kiralık konut rakamları yüksek seviyede ilerliyor. Bağcılar genelinde sıfır kiralık 2+1 daire fiyatı 3 bin TL seviyelerinden başlıyor. Residence tipindeki projelerde ise bu rakamlara yüksek aidat oranları ekleniyor. Merkez bölgesinde ise tramvay-metro gibi alternatifler kiraları yükseltmiş durumda.

Bahçelievler

İstanbul merkezi akslarından Bahçelievler’de kiralık ev fiyatları, semtlere göre değişiklik gösteriyor. Siyavuşpaşa-Kocasınan aşkında kiralık ev fiyatları uygun olsa da Merkez aşkında rakamlar bir hayli yüksek. Bahçelievler’de sıfır 2+1 dairelerin kirası 2 bin 500 lira seviyelerinden başlıyor. Merkez bölgesine doğru aynı kriterlerde başlangıç rakamı 4 bin 500 TL’ye kadar yükseliyor.

Bakırköy

İstanbul’da kiraların en yüksek olduğu ilçelerin başında Bakırköy geliyor. İncirli-Ataköy-Florya-Yeşilköy gibi değerli aksları bünyesinde barındıran Bakırköy’de yapılar çok eski tarihe sahip. Ancak kentsel dönüşüm süreciyle birlikte yeni yapı stoku hızla artmakta. Genel olarak Bakırköy bölgesinde sıfır 2+1 dairenin kirası 5 bin TL ile 5 bin 500 TL seviyelerinden başlıyor. Marmaray ve metro gibi ulaşım akslarına olan yakınlık, bölgedeki fiyatlamayı değiştiren en önemli etkenlerin başında yer alıyor.

Başakşehir

Son dönemde İstanbul’un yıldız bölgelerinden Başakşehir’de kiralık fiyatları bölge ve yapı detayına göre değişiyor. Güvercintepe bölgesinde sıfır kiralık 2+1 daire kirası 2 bin TL seviyelerinden başlıyor. Bahçeşehir-Bahçekent-Kayabaşı bölgesindeki konut projelerinde ise sıfır krailik 2+1 dairelerin fiyatları 3 bin 500 TL-4 bin TL arasında seviyeden başlıyor. Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, Kütüphane, metro ve Kuzey Marmara Otoyolu’na yakınlığı sebebiyle Başakşehir’de kiralık daire fiyatları her geçen gün yükseliyor.

Bayrampaşa

Metro, alışveriş merkezleri gibi değer katan yatırımların yer aldığı Bayrampaşa bölgesinde de yapı stoğu genel olarak eski bir duruma sahip. Bölgede dönüşüm çalışmalarının yapılması da kiralık ev fiyatlarını etkilemiş durumda. Bölgede sıfır kiralık 2+1 dairelerin kiraları ortalama 3 bin 500 TL-4 bin TL aksından başlıyor.

Beşiktaş

Hiç kuşkusuz İstanbul’da kiraların en yüksek olduğu bölgelerin başında Beşiktaş geliyor. İstanbul Boğazı’na yakın konumu ve ulaşım alternatiflerinin fazlalığı bölgedeki kira rakamlarını yükseltiyor. Yapı stokunun eski olması sebebiyle bölgedeki yeni yapılar yoğun talep görüyor. Beşiktaş ilçesinde sıfır kiralık 2+1 dairelerin kirası ortalama 7 bin 500 TL seviyelerinden başlangıç gösteriyor.

Beylikdüzü

Son yıllarda yeni konutların en fazla yapıldığı ilçelerin başında gelen Beylikdüzü’nde de kiralık daire fiyatları yükselişini sürdürüyor. Apartman tarzı ve site konseptindeki yapıların fazlalığı sebebiyle bölgede eski yapı stoku yok denecek kadar az. Beylikdüzü’nde sıfır 2+1 kiralık dairelerde rakamlar ortalama 2 bin 500 TL ile 3 bin TL seviyelerinden başlıyor. Bölgedeki markalı konut projelerinde ise başlangıç seviyesi 4 bin TL olarak göze çarpıyor.

Beyoğlu

Kentsel dönüşüm sürecinin hızla devam ettiği bölgelerden Beyoğlu aksında rakamlar, dairelerin bulunduğu lokasyona göre değişiklik gösterebiliyor. Halıcıoğlu bölgesinde sıfır kiralık 2+1 dairelerin rakamları ortalama 4 bin 500 TL’den başlıyor. Bölgedeki markalı konutlar için başlangıç rakamı ortalama 6 bin TL seviyelerinde seyrediyor. Site tarzındaki yapılarda kiraya ek olarak ciddi oranda aidat ödemesi de bulunuyor.

Büyükçekmece

Villa tarzı yapıların ağırlıkta olduğu Büyükçekmece’de yeni apartmanlara talep yoğun. Deniz ve doğal yaşamın sakinlikle birleştiği bölgede eski yapıların dönüşüm süreci de devam ediyor. Büyükçekmece’de sıfır 2+1 dairelerin ortalama kirası 2 bin 750 TL ile 3 bin TL bandından başlıyor. Rakamlar, dairenin bulunduğu bölge ve site tercihine göre 10 bin liranın üzerine kadar çıkabiliyor.

Çatalca

İstanbul’un sınır ilçelerinden birisi olan Çatalca, kiralık daire fiyatları açısından megakentin en uygun lokasyonları arasında yer alıyor. Bölgede inşa edilen Kiptaş projesi, kiralık daire rakamlarını değiştiren etkenler arasında yer alıyor. Kuzey Marmara Otoyolu bağlantıları sayesinde her geçen gün değerlenen bölgede 2+1 dairelerin ortalama kirası bin 600 TL seviyelerinden başlıyor.

Esenler

Megakentin en fazla insan yoğunluğuna sahip ilçeleri arasında yer alan Esenler’de yeni yapılaşma hızı yavaş olduğu için sıfır daire bulmak bölge genelinde güçleşiyor. Dönüşüm sürecinin ağırlıklı olarak belediye eliyle ilerlediği bölgede 2+1 dairelerin ortalama kirası sıfır konutlar için 2 bin 500 lira seviyelerinden başlıyor. İlçe genelinde konut kiraları, dairelerin yer aldığı bölgelere göre farklılık gösteriyor.

Esenyurt

İstanbul’da en fazla konut stokuna sahip ilçelerden birisi olan Esenyurt’ta kiralık daire fiyatları lokasyona göre değişiyor. Piri Reis ve Bağlarçeşme mahalleleri sınırlarında kalan yapılarda sıfır 2+1 daireler için kiralar ortalama 2 bin TL seviyelerinden başlıyor. Esenyurt’ta inşa edilen markalı konutlarda ise aynı tipte daireler için kira rakamlarında başlangıç seviyesi 3 bin TL olarak göze çarpıyor. Zafer Mahallesi bölgesine gelindiğinde bu rakamlar 4 bin TL seviyelerine kadar çıkıyor.

Eyüpsultan

Kemerburgaz-Göktürk gibi değerli bölgeleri de içerisinde barındıran Eyüpsultan’da kiralık daire fiyatları, lokasyonlara göre değişiklik gösterebiliyor. Alıbeyköy tarafında markalı konutlarda rakamlar 4 bin TL seviyelerinden başlıyor. Kemerburgaz-Göktürk aksında ise En uygun sıfır 2+1 dairenin kirası 3 bin 750 TL seviyelerinde. Aynı lokasyonda kiralık 2+1 fiyatları 15 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Gaziosmanpaşa

Bölgede kentsel dönüşüm sürecinin hızlı olması, kiralık daire fiyatlarını da etkiliyor. Sarıgöl bölgesinde sıfır 2+1 dairelerin kiraları 2 bin 500 lira seviyelerinden başlıyor. Bölgedeki markalı konut projelerinde ise başlangıç rakamları, aidatlarla birlikte 3 bin 500 TL seviyelerinden başlıyor.

Kağıthane

Kentsel dönüşümün son sürat devam ettiği ilçelerin başında gelen Kağıthane’de sıfır 2+1 dairelerin kirası ortalama 2 bin 500 liradan başlıyor. Lokasyon ve yapının özelliklerine göre farklılık gösteren kira rakamları, bölgedeki markalı konut projeleriyle birlikte 9 bin liraya kadar çıkıyor. Aidatlarla birlikte rakamın 10 bin liraya ulaştığı ifade ediliyor.

Küçükçekmece

TOKİ ve markalı konut projelerinin birleşim noktalarından olan Küçükçekmece’de alternatif dairelerin olması, kira fiyatlarını bir nebze olsun düşük seviyede tutuyor. Bölgedeki apartman tarzı yapılarda kiralar 2 bin TL’den başlıyor. Geçmiş yıllarda inşa edilen TOKİ evlerinde dahi fiyatlar 2 bin liranın üzerinde seyrediyor. Ayrıca bölgede hayata geçirilen projelerdeki sıfır 2+1 dairelerin kiraları ise 6 bin 500 TL bandına kadar yükseliyor.

Sarıyer

Kendi içerisinde dinamikleri olan Sarıyer ilçesi, Ayazağa bölgesiyle birlikte adeta kabuk değiştirdi. Bölgede hayata geçirilen markalı konut projeleri, ilçenin değerine değer katmaya devam ediyor. Sarıyer genelinde apartman tarzı yapılarda sıfır kiralık 2+1 dairelerin ortalama kirası 3 bin TL bandından başlıyor. Markalı konutlarda bu rakam 6 bin lira seviyelerinden başlayıp 15 bin liraya kadar çıkıyor.

Silivri

Kiptaş’ın hayata geçirdiği proje sonrasında bölgede gayrimenkul piyasası değerlendi. Yeni apartman ve konut projelerinin hızlı bir üretim sürecinde olduğu Silivri’de sıfır 2+1 dairelerin kirası ortalama bin 750 – 2 bin TL seviyelerinden başlıyor. Lokasyon ve yapı özelliklerine göre rakamlar 3 bin 500 liranın üzerine kadar çıkabiliyor.

Sultangazi

İstanbul’da nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçelerin başında yer alan Sultangazi’de sıfır 2+1 dairelerin ortalama kira rakamı 2 bin TL seviyelerinden başlıyor. TEM Point projesinin kiralık fiyatlarını yükselttiği bölgede rakamlar, yapının özelliklerine göre 4 bin lira bandında kadar ulaşabiliyor.

Şişli

İstanbul’da iş yaşamının merkezi Şişli’de kiralık daireler, yoğun ilgi görüyor. Bölgede sıfır 2+1 dairelerin kiraları 3 bin TL seviyelerinden başlıyor. Şehrin merkezinde yaşamak isteyenlerin tercihi olan Şişli aksında rakamlar 8 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Metro, metrobüs, E-5 gibi ulaşım akslarının yanı başında bulunan Şişli'de sıfır dairelere ilgi büyük.

Zeytinburnu

Zeytinburnu bölgesinde kiralık sıfır 2+1 daireler adeta yok satıyor. Sahil tarafı ve Topkapı tarafında daireler yoğun talep görüyor. Bölge sınırlarında çok sayıda üniversite olması, lokasyon genelinde rakamları yükseltmiş durumda. Ayrıca Avrasya Tüneli, metro, tramvay, metrobüs gibi aksları içerisinde barındıran Zeytinburnu’nda sıfır 2+1 kiralık evlerin ortalama fiyatları 5 bin TL’den başlıyor. Kentsel dönüşümün sürdüğü Zeytinburnu bölgesinde sahil kısmındaki yapılarda aynı tipte dairelerin kirası 17 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hızla yükselen ev kiraları tüketiciyi isyan ettirdi!
  • 24.08.2021 15:25

Hızla yükselen ev kiraları tüketiciyi isyan ettirdi!

Kentsel dönüşümle başlayan, yeni tip koronavirüs salgını, üniversitelerin açılma ...

İstanbul'da kiralık daire fiyatları 2021'de zam patlaması yaşıyor!
  • 16.08.2021 14:28

İstanbul'da kiralık daire fiyatları 2021'de zam patlaması yaşıyor!

Emlaktasondakika.com olarak İstanbul Avrupa Yakası'ndaki sıfır 2+1 dairelerin ki ...

İstanbul'da kira fiyatları uçtu!
  • 09.03.2016 11:56

İstanbul'da kira fiyatları uçtu!

Megakentte kira fiyatları her geçen gün yükseliyor. Son 6 ayda ortalama kira art ...

Öğrencilerin ev arayışı kiralık daire talebini patlattı!
  • 12.09.2013 12:01

Öğrencilerin ev arayışı kiralık daire talebini patlattı!

Okulların açılmasıyla öğrencileri saran ev bulma telaşı, evlilik sezonunun ve ta ...