maritbet girişmaritbet
İstanbul'da 2019 yılına metro projeleri damga vuracak!

İstanbul'da 2019 yılına metro projeleri damga vuracak!

2019 yılında İstanbul'da hizmete girecek raylı sistem projelerinde havaray ve dekovil hatları dikkat çekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Metro yatırımlarıyla birlikte tüm ilçeleri birbirine raylı sistemle bağlamayı hedefleyen İBB, bu kapsamda yeni projeleri birbiri ardında hayata geçiriyor. 

3. Köprü, 3. Havalimanı, Marmaray ve Kanal İstanbul gibi projelerle değerine değer katan İstanbul, ulaşım projeleriyle de öne çıkıyor. Metro yatırımlarıyla birlikte havaray ve teleferik projelerini de hayata geçiren İBB'nin, 2019 yılında hizmete almayı planladığı metro hatları ise bir hayli fazla.

İşte 2019 yılı içinde hizmete girecek olan metro hatları…

Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı Metrosu

Birbirine komşu sayılabilecek iki ilçe, İBB'nin yatırımı sayesinde metroyla birbirine bağlayacak. Bağcılar Kirazlı'dan hareket edecek olan metro sırasıyla Molla Gürani, Yıldıztepe, İlkyuva, Haznedar, İncirli ve Özgürlük Meydanı duraklarından geçerek Bakırköy İDO istasyonuna ulaşacak. Projenin toplam uzunluğu 8,6 kilometre olacak.

Dudullu-Kayışdağı-İçerenköy-Bostancı Metrosu

Toplam uzunluğu 14,3 kilometre olacak olan metro sırasıyla Depo, Yukarı Dudullu, Dudullu, MODOKO, İmes, Türkiş Blokları, Kayışdağı, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Kozyatağı, Ayşe Kadın, Emin Ali Paşa duraklarından geçerek Bostancı İDO durağına ulaşacak.

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metrosu

Yapımı son sürat devam eden ve 13,5 kilometre uzunluğa sahip olan metro sırasıyla Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, İhlas Yuva, Mimar Sinan Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi, Halkalı Caddesi, Mehmet Akif, Bahariye, Masko ve İkitelli Sanayi duraklarından geçecek.

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy (Haliç) Tramvayı

10,1 kilometre uzunluğundaki tramvay sırasıyla Eminönü, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Teleferik, Devlet Hastanesi, Silahtarağa Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro ve Cep Otogarı duraklarından geçecek.

Altunizade-Çamlıca Metrosu

3,4 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul'daki en kısa metrolardan birisi olacak olan hat sırasıyla Altunizade, Çamlıca Tepesi, Ferah Mahallesi ve Çamlıca Camisi duraklarından geçecek.

Başakşehir-Kayaşehir Metrosu

Uzunluğu 6,2 kilometre olan metro sırasıyla Metrokent, Onurkent, Sağlık Kent, Toplu Konutlar ve Kayaşehir Merkez duraklarını kullanacak.

Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metrosu

9,7 kilometrelik metro Kirazlı metro istasyonundan yolculuğuna başlayacak ve sırasıyla Barbaros, Malazgirt, Mimar Sinan, Fatih, Halkalı Merkez, Hastane, Toplu Konut ve Yarımburgaz duraklarından geçerek Halkalı istasyonuna varacak.

Kaynarca-Tuzla Metrosu

7,6 kilometrelik metronun ilk istasyonu Kaynarca olacak. Metro daha sonra Kaynarca Merkez, Çamçeşme, Kavakpınar, Esenyalı, Aydıntepe duraklarından geçerek Tuzla Belediye durağına ulaşacak.

Kaynarca Merkez-Pendik Merkez Metrosu

4,1 kilometre uzunluğundaki metro Kaynarca Merkez ve Pendik olmak üzere iki duraktan oluşacak. Projenin 2019 yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu

10,9 kilometrelik metro hattının durakları şöyle; Çekmeköy, Meclis Mahallesi, Sarıgazi, Samandıra, Abdurrahmangazi, Sancaktepe, Veysel Karani, Hasanpaşa ve Sultanbeyli Merkez

Hastane-Sarıgazi-Taşdelen Metrosu

6,9 kilometrelik metro Hastane, Sarıgazi, Aydınlar, Güngören, Taşdelen ve Yenidoğan durakları arasında yolculuk yapacak.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosu

İstanbul Finans Merkezi metrosu diye de adlandırılan hat, yolculuğuna Göztepe Parkı'ndan başlayacak ve sırasıyla Göztepe, Sahrayıcedid, Yenisahra, Ataşehir, İstanbul Finans Merkezi, Soyak Yenişehir, Atakent, Çarşı, Hastane duraklarından geçerek Kazım Karadebekir durağında yolculuğunu tamamlayacak.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu

İstanbul'un en önemli metro yatırımlarından birisi olan hat toplamda 18,5 kilometre uzunluğa sahip olacak. Mahmutbey'den yolculuğuna başlayacak olan metro sırasıyla Bölge Parkı, Mehmet Akif, Toplu Konut, Tema, Hastane, Tahtakale, Ispartakule, Bahçeşehir, Esenkent ve Ardıçlı duraklarından geçerek Esenyurt Meydan durağına ulaşacak.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metrosu

14 kilometrelik hat sırasıyla Yenikapı, Kocamustafapaşa, Silivrikapı, Zeytinburnu, Osmaniye, İncirli, Adnan Kahveci, Siyavuşpaşa, Zafer, Çobançeşme ve Sefaköy duraklarını kullanacak.

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı

3 kilometre uzunluğundaki tramvay sırasıyla Feshane, Eyüp Meydan, Belediye, Demirkapı, Metro ve Bayrampaşa duraklarından geçecek.

Kağıthane-Eyüp-Kemerburgaz Dekovil Hattı

25 kilometrelik dev proje sırasıyla Santral İstanbul, Kağıthane Belediye, Sadabad, Cendere, Seyrantepe, Hamidiye, Kemerburgaz, Azizpaşa ve Ayvat Bendi duraklarını kullanacak.

Esenler Nostaljik Tramvayı

2,2 kilometre uzunluğundaki proje sırasıyla Menderes, İstasyon 2, İstasyon 3, İstasyon 4, İstasyon 5, İstasyon 6, İstasyon 7, İstasyon 8 olarak belirtilen durakları kullanarak Davutpaşa'ya ulaşacak.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı

15 kilometre uzunluğa sahip olan hat sırasıyla Sefaköy'den geçerek Fevzi Çakmak, Tevfikbey, Sanayi, Gümrük Yolu, Halkalı Merkez, Toki 1, Toki 2, Atakent, Masko, Ziya Gökalp, Atatürk Oto Sanayi 1, Atatürk Oto Sanayi 2, 1. Etap Başak Konutları, Onurkent, Oyakkent ve Fatih Terim Stadyumu duraklarından geçecek.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu ''İstanbul'da her ay yeni bir metro açılacak''
  • 09.09.2022 15:53

Bakan Karaismailoğlu ''İstanbul'da her ay yeni bir metro açılacak''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Önümüzdeki günlerde İstanbul'd ...

''İstanbul'daki raylı sistem uzunluğunu 354,3 kilometreye yükselteceğiz''
  • 03.01.2022 15:49

''İstanbul'daki raylı sistem uzunluğunu 354,3 kilometreye yükselteceğiz''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "İstanbul'daki 251 kilometre olan ra ...

Kadir Topbaş: Metrobüsün altına metro yapıyoruz
  • 23.10.2013 17:07

Kadir Topbaş: Metrobüsün altına metro yapıyoruz

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'a yapılacak yeni proj ...

İstanbul'a yeni metro projeleri geliyor!
  • 05.12.2020 11:28

İstanbul'a yeni metro projeleri geliyor!

Megakent İstanbul'da yeni metro hatlarında çalışmaların kısa süre içerisinde baş ...

İşte İstanbul'un yeni metro hatları ve güzergahları!
  • 21.11.2017 11:08

İşte İstanbul'un yeni metro hatları ve güzergahları!

İstanbul'da yapımı devam eden ve kenti birbirine bağlayacak olan 18 yeni metro h ...

İstanbul'da 2019 yılına metro projeleri damga vuracak!
  • 04.07.2017 14:44

İstanbul'da 2019 yılına metro projeleri damga vuracak!

2019 yılında İstanbul'da hizmete girecek raylı sistem projelerinde havaray ve de ...