maritbet girişmaritbet
İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Hattı'nın temeli atıldı!

İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Hattı'nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSKİ'nin Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Hattı yatırımlarının temel atma töreni yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende, İstanbul’un geçmişten bugüne ihmal edilen sorunlarını iyi şekilde analiz edip çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Atık su, yağmur suyu kanalı ve dere ıslahlarına yönelik 100'ün üzerinde noktada sorunları çözdüklerini belirten İmamoğlu, "İSKİ, gelirleriyle ilgili kısıtlayıcı bakışa rağmen kararlılıkla sürecine devam ediyor. Hizmetlerini yerine getiriyor. Temelini attığımız Kadıköy'deki atık su ve yağmur suyu yatırım projemizde bunlardan bir tanesi." dedi.

Kadıköy'ün altyapısına yönelik uzun yıllardan beri yatırım yapılmadığını savunan İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ilçenin üstü çok güzel görünüyor ama tasarım ömrünü tamamlamış ve nitelik açısından da çok sorunlu bir altyapıya sahip. Kurbağalıdere, yaptığımız çalışmalarla olağanüstü bir duruma kavuştu. Biz İstanbul'un her noktasına dokunuyoruz. Kadıköy'de de değerli hizmetlerimiz var. Kredisi yok diye durdurulan Bostancı-Dudullu metro hattını yaptık, yıl sonunda açılışını gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıl Bağdat Caddesi'ni de yenileyeceğiz. Yaklaşık yarım milyon insanımızın yaşadığı bu alana 360 milyon liraya yakın bir yatırım yapmış olacağız."

İmamoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı ile ilgili Twitter paylaşımının ardından hükümet kanadından kendisine yönelik bazı tepkiler olduğunu dile getirdi.

"Melen'e gideceğim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugünkü konuşmasında açıklamalarda bulunduğunu aktaran İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Benim attığım tweette söylediğim şey, bunun parasını biz ödeyeceğiz. Bazı yatırımlar yapılır, merkezi idare tarafından kuruma teslim edilir ve parası tahsil edilir. Mesela İSKİ, şu ana kadar Melen'de 1,5 milyar lira merkezi idareye para ödemiş durumda. Altı sene önce günü ve saati belirlenmiş bir biçimde Melen'i açabilselerdi onun da parasını ödemiş olacaktık. Halen açamadılar. Melen'e gideceğim. Nasıl tedbirler alacaklar bilmiyorum. İçeriye gireceğiz, durumu göreceğiz. Melen işi muammaya dönüştü. Dolayısıyla kurumlarımız parayı geri öder. Ben diyorum ki, 'Bizi davet etmiyorsunuz ama bunun parasını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.' Maliyetini biz karşılayacağız. Bizi davet etmezken 16 milyonu davet etmiyorsunuz. Parasını size ödeyecek olan kurumu davet etmiyorsunuz. Bu sene bitmeden 3 raylı sistem açılışımız var. Burada halkımızın demokrasiye olan inancı ve tutkusuyla beraber, 'Bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanıdır.' diye önümüzdeki günlerdeki açılışlarımıza sizi davet ediyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Hattı'nın temeli atıldı!
  • 06.10.2022 10:52

İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Hattı'nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSKİ'nin Kadıköy Atık Su ve Yağmur ...