maritbet girişmaritbet
İskan Sorgulama Nasıl Yapılır?

İskan Sorgulama Nasıl Yapılır?

İskan Belgesi Sorgulama, Bina ve Tapu İskan Sorgulaması Nasıl Yapılır sorularının cevabı yazımızda.

İskan Sorgulama Nasıl Yapılır sorusu sıklıkla sorulan bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle gayrimenkul yatırımlarında hayati önem taşıyan noktalardan birisi de mülkün, tapudaki durumu olarak biliniyor. İskan, kat mülkiyeti ile aynı anlamı taşıyan terim olarak ifade ediliyor. İskan sorgulama ise farklı kanallar üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Tapu İskan Sorgulama

Tapu iskan sorgulama, WebTapu üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek girişle de tapu hakkındaki detaylar sorgulanabiliyor. Ev alacak bir kişi, tapu kendi üzerine olmadığı için tapu hakkında bilgiyi ancak belediyelerden alabiliyor. Belediyelerde, gayrimenkulle ilgili tüm iskan bilgileri sorgulanabiliyor. Satın alınacak mülk üzerinde Kat Mülkiyeti kutucuğu işaretliyse, o evin iskanı olduğu anlamına geliyor.

Bina İskan Sorgulama

Bina iskan sorgulama, tapu iskan sorgulama gibi belediye ve e-devlet sitesinden yapılabildiği gibi ayrıca Tapu ve Kadastro Genrel Müdürlüğü hizmeti olan Parsel Sorgul sitesi üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Binanın bulunduğu il, ilçe, mahalle ve binanın ada ve parsel numarası ile birlikte yapılan sorgulama neticesinde ortaya yapının mevcut bilgileri çıkıyor. Binanın iskanı, burada kat mülkiyeti ya da kat irtifakı olarak kontrol edilebiliyor.

İskan Belgesi Sorgulama

İsken belgesi sorgulama işlemi, en sağlıklı yöntem olarak Tapu Dairesi ya da belediyelerden gerçekleştiriliyor. İskan sorgulama yaptıktan sonra herhangi bir konut için konut kredisi başvurusu yapmak daha sağlıklı bir süreç olarak biliniyor. İskanı olmayan binalar için bankaların konut kredisi çıkarma olanağı düşüyor. Bir binanın iskanının olması, o yapının tüm yasal kural ve mevzuatlara uygun olarak inşa edildiğini ve herhangi bir kaçak yapılaşma olmadığı anlamını ifade eidyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İskan Sorgulama Nasıl Yapılır?
  • 02.06.2021 17:08

İskan Sorgulama Nasıl Yapılır?

İskan Belgesi Sorgulama, Bina ve Tapu İskan Sorgulaması Nasıl Yapılır sorularını ...