maritbet girişmaritbet
Irak’ta kaçırılan Türk işçilerden 2'si serbest!

Irak’ta kaçırılan Türk işçilerden 2'si serbest!

Irak'ta stat inşaatında çalışan ve geçtiğimiz haftalarda kaçırılan Türk işçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, bugün serbest bırakıldı.

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Tanju Bilgiç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2 Eylül'de kaçırılan işçilerle ilgili sevindirici bir açıklama yaptı. Bilgiç 'Irak'ta kaçırılan 18 vatandaşımızdan 2'si serbest bırakıldı'' dedi.

Bilgiç, Bağdat Büyükelçiliği'ndeki yetkililerin serbest bırakılan işçilerle görüştüğünü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdi. "Diğerlerinin de serbest bırakılmasını temenni ediyorum" dedi.

İşçilerin durumu iyi!

Bu arada AA muhabirinin Irak'taki yetkililerden aldığı bilgiye göre, serbest bırakılan 2 işçinin yanında Bağdat Büyükelçiliğinden yetkililer de bulunuyor. Serbest bırakılan işçilerin, alıkonulan arkadaşlarının sağlık durumunun iyi olduğunu aktardığı belirtiliyor.

Yetkililer, Yılmaz ve Özpilavcı'nın Bağdat ya da Basra'dan uçakla İstanbul'a getirilebileceğini kaydederken, bu konunun henüz netleşmediğini ifade ediyor. Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Yetkililer, kaçırılanların bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu açıklamıştı.

Yorum Yaz