maritbet girişmaritbet
Ilgaz 2 Kayak Tesisi’nde sona gelindi

Ilgaz 2 Kayak Tesisi’nde sona gelindi

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Ilgaz 2 Kayak Tesisi"nin yapım çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını, 2013-2014 kış sezonunda hizmete açmayı planladıklarını bildirdi

Yapımına 6 ay önce başlanan ve 20 milyon liraya mal olan tesisin inşasında, yabancı işçiler dedahil olmak üzere toplam 100 kişilik bir ekip çalışıyor. İki etaptan oluşan ve her etabında alt-üst olmak üzere toplam 4 istasyon bulunan Ilgaz 2 Kayak Tesisi'nin zirvesi, 2. etabın üst istasyonunun yer aldığı 2 bin 333 metre rakımda bulunuyor. Tali pistlerle toplam 6 kilometrelik pist uzunluğuna sahip olacak tesisle, Kastamonu'nun kış turizminde Türkiye'de sayılı iller arasına girmesi hedefleniyor. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve tesisi, 2013-2014 kış sezonunda hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Betonlama işleri tamamlanan tesisin sadece montaj işlerinin kaldığını ifade eden Vali Bektaş, şöyle konuştu:
"Şimdi toparlamaya çalışıyoruz, sezona insanları burada kaydırmak istiyoruz. Belki günü birlik tesislerimiz ve onların eklentileri kalabilir ama esas tesis olan mekanik tesis tamamlanmış olacak. Gördüğünüz gibi çok büyük bir potansiyel var burada. Ilgaz'daki mevcut kayak merkezine baktığınızda aradaki farkı görebiliyorsunuz. Buradaki tesis oranın neredeyse 5 katı büyüklüğünde. Çok çeşitli kayak zevklerine hitap edebilecek pist çeşitliliğinde bir tesis devreye girmek üzere. Ülkemizin en önemli tesislerinden birisi olacak. Ulaşım kolaylıkları, Ankara'ya yakınlığı ve Kastamonu Havalimanını üst üste koyduğumuzda, gerçekten bir kayaktesisi bir kış sporları merkezinde ne aranıyorsa bulunabilecek, ciddi potansiyeli olan bir tesis."
Bektaş, tesisin pist düzenlemelerinin de son hızla devam ettirildiğini belirtti.

Kış sezonunda pistleri tekrar gözlemleyerek var olan arızaların tespit edilip giderileceğini aktaran Bektaş, şöyle devam etti: "Düşünmediğimiz hususlar da gözetilecek. Kusursuz ve eksiksiz bütün unsurlarıyla, profesyonelden amatöre kadar her türlü kayakçının her çeşit kayak zevkine hitap edebilecek hazır bir bütün paket halinde 'Ilgaz 2 Kayak Tesisi' kayak severlerin hizmetinde olacak.Gerçekten çok emek verildi. Bilhassa sonbaharda havaların iyi gitmesi işimizi çok kolaylaştırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ilgaz 2 Kayak Tesisi’nde sona gelindi
  • 30.11.2013 08:10

Ilgaz 2 Kayak Tesisi’nde sona gelindi

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Ilgaz 2 Kayak Tesisi"nin yapım çalışmalarının ...

ÖİB, İnebolu Limanı'nı özelleştirme kapsamına aldı
  • 13.11.2013 08:48

ÖİB, İnebolu Limanı'nı özelleştirme kapsamına aldı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, inebolu ...