maritbet girişmaritbet
"İkiçeşmelik’te, spotçuların olduğu yerler restore edilecek"

"İkiçeşmelik’te, spotçuların olduğu yerler restore edilecek"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, internet üzerinden yayın yapan Ben TV’de, Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ve Osman Gencer’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, internet üzerinden yayın yapan Ben TV'de, Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ve Osman Gencer'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ak Parti'nin projeleri

“Sadece İzmir değil, diğer kentleri de ilgilendiren devlet projeleridir. Örneğin İzmir-İstanbul karayolu. Bu sadece İzmir'in projesi değil. İzmir'de İzmir'in, Balıkesir'de Balıkesir'in projesidir. Ildırı ile Balıklıova arası tünel için fizibilite çalışmalarına başlanıyor. Tüp geçit projesi var. Hızlı tren var. Bizim bildiklerimiz bunlar. Bunların hepsi uzun erimli işler. Altyapıya girdiğiniz zaman, projelerin zaman alması kaçınılmazdır. Banliyö hattının Torbalı'ya ve Bergama'ya uzaması ise hem bizim, hem TCDD'nin projesi.”

 Spotçuları kendim uyardım

“İkiçeşmelik'te spotçuları cumartesi günü kendim uyardım. Zabıtalar uymayanlara müdahale edecek. Spotçuların orada olması doğru değil. İkiçeşmelik'te cephe yenileme projemiz var. Kurul eksikler buldu. Tamamlanınca başlayacağız. Kaldırım yenilenecek, binalar restore edilecek. Oradan spotçuların çıkması gerekiyor. Oraya başka fonksiyonlar yüklemeliyiz. Bölgede 1400 civarında tescilli bina var. Hepsi ayağa kalkacak. Esas İzmir orası. Tam 70 senede çöküntü haline gelmiş bir yeri ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bir binada 200 mirasçı var. Hak sahiplerine ‘ya yenile ya sat' diyeceğiz. Kamulaştıracağız. Başka türlü kaldıramıyoruz.”

KPSS'yle gelen zabıtalar

“Sokağı yönetebilecek tecrübeli insana ihtiyaç var. Hem vatandaşı kırmayacak, hem disipline edecek birine ihtiyaç var. Kadromuz zayıf. KPSS sınavını kazanarak gelen insanlar var. Memnun kalmadık. Biz zabıtanın, İzmir'de yaşamış insanlar olmasını istiyoruz. İzmir'i bilmeyenler geliyor. İzmir'i öğretmek zaman alacaktır. Sistem başka türlü kadro oluşturmamıza izin vermiyor. Başka formüller bulacağız.”

Metroda deneme seferleri

“İzmirspor ve Hatay açılacak. Şu anda orada tren gidip geliyor. Deneme yapılıyor. Göztepe istasyonunun İlahiyat Fakültesi'nin orada 5 çıkışı var. Biz 4 çıkışı yaptık. Orası aynı zamanda çok büyük altgeçit. Metroya girmeyecek olanlar da kullanabilecek. Beşinci çıkış ise apartmanlara yakın yerden çıkıyor. Bu nedenle sorun oldu. Sürekli çözüm aranıyor. Çözümler üretiliyor. Poligon'da 30 metre kaldı. Burada inşaatı yukarıdan aşağı yapıyoruz. Poligon ve Üçkuyular'da yukardan aşağı çalışarak geliyoruz. Tünele kadar yukarıdan sağlamlaştırıyoruz.

Patlamalar baba mirası

“Bu bana babamdan miras. Son derece toleranslı, üçe beşe bakmayan, sadece belli noktalarda, rencide olduğumuz noktalarda bomba gibi patlayan bir aileyiz. Kırmızı çizgilerimize müdahale edildiği yerde böyle birşeyimiz var. Öfke kontrolü ile alakası yok. Her koşulda ağzımızından çıkan sözü biliriz. Enteresan şeyler olduğunda, ben de insanım. İzzeti nefsime dokunan herşeyde tepkimi gösteririm.”

Müfettiş baskısı var

“İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'yi birisi şikayet etmiş. Tetkik için yazı yazılmış. Vali yardımcısı yazıyı bana göndermiş. Değirmenci'nin benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Ama Büyükşehir Belediyesi olunca herkes zevkle imzalıyor. Yerel seçimlere kadar yoğunlaşır mı bilmem. Bu oyunu kim kuruyorsa, ona sormak lazım. Birisi bir dilekçe yazacak ve ‘Aziz'in gözü ela mı? Yoksa siyah mı' diyecek. Müfettiş gelip bakacak. ‘Elaymış' diye rapor yazacak. İş bu noktaya geldi. Bütün belediyeler müfettiş baskısı altında. Operasyon başlıbaşına oyun zaten. Bundan büyük bir oyun mu olur? Osmanlı'dan bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyecilik tarihinde böyle bir oyun yok. Buna rağmen çalışıyoruz.”

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...