maritbet girişmaritbet
İBB'de Şişli'ye 3,5 milyar yatırım yaptı!

İBB'de Şişli'ye 3,5 milyar yatırım yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli'de katıldığı okul aile birliği toplantısında yapılan yatırımlardan bahsetti.

İstanbul'da ilçe ilçe programlar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bugünkü durağı Şişli oldu. Radisson Blu Hotel'de okul aile birlikleri ve eğitimcilerle bir araya gelen Başkan Topbaş'a yoğun ilgi gösterildi. Salonda masaları tek tek gezerek selam veren Başkan Topbaş vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Göreve geldikleri 2004 yılından bu güne İstanbul'a 98 milyarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Topbaş, siyasi taassup gözetmeksizin kamu yararına olan tüm isteklere evet dediklerini söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “13 yıl içerisinde İstanbul'a her alanda 98 milyarlık yatırım yaptık. Bu yıl ki bütçemiz de 16.5 milyar. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Biz bu kadar yatırım yapabiliyorsak neden daha önceleri yatırım yapılmadığı sorgulanmalı.Kaynaklara nerede,nasıl kullanıldı diye kimse sorgulamadı. Devlete veya bir finans kurumuna günü gelmiş 1 lira bile borcumuz yok. Kasamızda paramız var, sizin paranız var.”Şişli'ye yaptıkları yatırımlar toplamının da 3,5 milyar olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, “Biz sizden aldığımız emaneti layıkıyla yerine getiriyoruz. Kaynakları doğru kullanıyoruz. Bu kutsal emanet şehri layık olduğu yere getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Topbaş 80 milyonluk büyük bir ailenin fertleri olarak geleceğe yürüdüklerini ve Türkiye'nin hak ettiği noktaya gelinceye kadar geceli gündüzlü çalıştıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Bu ülke güçlenirse hem kendine hem de ihtiyaç sahibi ülkelere yardım edecektir. Bizim ecdadımız bunu yaptı. Hiçbir zaman sömürgeci olmadı. Gittiği yerlere adalet ve huzur götürdü. Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı yaptığım dönemde dünyanın bir çok ülkesine gittim. Ecdadımızın izlerini orada gördüm, bize olan hayranlıklarını gördüm. Ama bizim güçlenmemizi bu ülkenin layık olduğu yere gelmesini istemeyen iç ve dış düşmanlar var. El ele verdiğimizde bizim bu birlik ver beraberliğimizi kimse bozamaz.”

Başkan Topbaş yıllarca İstanbul sahillerinin kirletildiğini ve bunun geçiçi yöntemlerle çözülmeye çalışıldığını ifade ederek, “Bizim dönemimizde İstanbullular sahillerden rahatlıklar denize girmeye başladı” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul'un yalıları, boğaz sahildeki yapılar, yol altında kalanların tamamının geçmişte fosseptikleri vardı. Bu fosseptikleri kış aylarında poyraz olduğu zaman açılır, denize bırakılır ve böyle boşaltılırdı. Maalesef bir alt yalı, üst yalının akıntısında yüzerdi. Biz dönemimizde boru itme metoduyla bütün sahili kuşakladık. Bu sistemle şuanda bir gram pis su denize gitmiyor. Çocukluğumuzda denize girilebilen boğazın her noktası tekrardan girilebilir hale geldi.”

Rengarenk İstanbul

Başkan Topbaş çevre alanında yaptıkları yatırımlardan da bahsederek yakın zamanda İstanbul'da beş yüz bin çiçek açan ağacın dikildiğini söyledi. Her mevsim çiçek açan ağaçların İstanbul'u süsleyeceğini ifade eden Başkan Topbaş, “Mevsimi geldiğinde Ihlamurlar çiçek açacak, mevsimi geldiğinde Erguvanlar çiçek açacak, hatmiler çiçek açacak, ve bu yıl da yine İstanbul'da iki milyon lale çiçek açacak” ifadelerini kullandı.Başkan Topbaş Levent'teki proje aşamasında olan bir proje ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Proje çalışmasını yürüttüğümüz Boğaziçi İmar Müdürlüğünün bulunduğu Levent'te bir yer var. O alan için bir farklı bir çalışma istedim. Mevsimsel olarak yaprakları renk değiştiren, dekoratif ama bir proje çerçevesinde bir park oluşturalım. Sonbahar geldiği zaman kızaran, sararan yani bir renk cümbüşü olsun istedim. Ressamlar ve fotoğraflar gelsin çekim yapsınlar. Bir patikaya girdiğiniz zaman hatmi çiçekleri olsun, diğer patikaya girdiğiniz zaman erguvanlar olsun, Japon ağacı sakuralar olsun ve bunun yanı sıra yan yana yürüyebileceğimiz alanlar olsun. Bunlar bir detay ama önemli, bunları önemsiyorum.”

Başlan Topbaş 16 Nisan'da yapılacak refarandum ile ilgili de konuşarak, “Öncelikle hepinizi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın katılımıyla yarın yapılacak olan Büyük İstanbul Mitingine davet ediyorum. 16 Nisan önemli. Bir milat. Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı ve ayaklarındaki prangalardan kurtulacağı bir tarih” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...