maritbet girişmaritbet
Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yerine ne yapılacak?

Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yerine ne yapılacak?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, stadın yer aldığı arazi üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediye binasının yapılmasını istediklerini belirtti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın da yer aldığı arazi üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediye binasının yapılmasını, vatandaşların talepleri doğrultusunda Yavuz Selim Sahası'nın hatıra olarak muhafaza edilmesini arzuladıklarını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile inşaatına başlanan Akyazı Stadyumu'nun 2015 yılının Ağustos ayında Trabzonspor'un, Trabzon halkının ve futbol severlerin hizmetine gireceğini belirtti.

Yapılan anlaşma gereği Akyazı'daki spor kompleksi inşaatı karşılığında Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Spor Salonu'nu üzerine barındıran arsanın TOKİ'ye devredildiğini anımsatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Stadyumun ve spor kompleksinin tamamlanmasının ardından TOKİ burada konut ve iş yerleri yapıp satmayı planlıyordu. Bu alanda konut ve iş yeri yapılaşmasına yönelinmemesi, şehrimizin ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde değerlendirilmesi için teşebbüslerimiz oldu. Teknik arkadaşlarımızı da yanımıza alarak TOKİ Başkanımızla görüştüm. TOKİ Başkanımız konuya sıcak yaklaştı."

Gümrükçüoğlu, konuyu Trabzon ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan'a da arz ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Merkezdeki alanın belediyemize verilmesi karşılığında, Yalıncak'taki Özel İdare arazimizi TOKİ'ye verebileceğimizi ve gerekirse diğer desteklerle alacağımız arazinin karşılığını tam olarak sağlamaya gayret edeceğimizi Sayın Başbakanımıza ifade ettim. Bu arazi üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediye binamızın yapılmasını, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Yavuz Selim Sahasının hatıra olarak muhafaza edilmesini arzuluyoruz. Kültür ve sanat şehri Trabzon'umuza yakışır Büyükşehir Bilim Sanat Kongre Merkezinin de bu alanda yapılmasını ve geriye kalan kısımların yeşil alan olarak değerlendirilmesini amaçlıyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yürüteceğiz."
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, denize atılan maske ve eldivenlerle ilgili konuştu
  • 12.06.2020 15:12

Bakan Kurum, denize atılan maske ve eldivenlerle ilgili konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Denizimizin, gölümüzün ve akarsumuzun i ...

Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yerine ne yapılacak?
  • 21.06.2014 17:22

Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yerine ne yapılacak?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, stadın yer aldığı arazi üzerinde Trabzon Büyükşehir Be ...