maritbet girişmaritbet
Hızlı tren bugün hizmete giriyor

Hızlı tren bugün hizmete giriyor

Ankara-İstanbul hattında her gün karşılıklı 6’şar sefer düzenlenecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, açılışı bugün yapılacak Ankara-İstanbul YHT hattında seferlerin hemen başlayacağını söyledi. Elvan, ilk etapta günde 6 gidiş, 6 geliş olmak üzere 12 sefer düzenleneceğini kaydetti. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk Telekom Ahlatlıbel Tesisleri'nde basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. Elvan, 3. köprü ve kısa süre içinde ihale ilanına çıkılacak Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarının 2015'te tamamlanacağını belirterek, bugün Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışının gerçekleştirileceğini bildirdi. Mardin, Balıkesir ve Konya havalimanlarının terminal binalarının tamamlandığını, bunların kısa süre sonra faaliyete başlayacağını kaydeden Elvan, Ordu Giresun Havalimanı'nın ise Nisan 2015'te açılacağını, ancak daha erken de olabileceğini söyledi. Bakan Elvan, Türksat 4B Uydusu'nun bu yıl içinde uzaya fırlatılacağını, 6A Uydusu'nun Türk mühendisleri tarafından Kazan'daki UMET Tesisleri'nde yapılacağını vurguladı. 

Bilet fiyatını Erdoğan açıklayacak 

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Elvan, Ankara-İstanbul YHT hattının bilet fiyatının Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını, açılışın ardından seferlerin hemen başlayacağını, ilk etapta günde 6 gidiş 6 geliş olmak üzere 12 sefer düzenleneceğini kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin yapıldığını dile getiren Elvan, Ankara-İstanbul YHT'nin varış noktası Pendik'ten, Kartal, Sabiha Gökçen Havalimanı başta olmak üzere ilgili hatlara otobüs seferlerinin konulacağını bildirdi. Elvan, Ankara- İstanbul YHT'nin tüm testlerinin yapıldığını ve sistemlerin sorunsuz çalıştığını anlattı.

‘TİB'in kapatılması için çalışma yürütüyoruz' 

TİB'in kapatılmasına yönelik bakanlık olarak bir çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Lütfi Elvan, zaman içinde detayların paylaşılacağını bildirdi. TİB'in sisteminin 1 hafta devre dışı kaldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Elvan, değişik kurumlardan gelen bazı kişilerin farklı komutlar yüklediğini ve sistemin sadece 25 dakika devre dışı kaldığını anlattı. TİB'deki bazı kişilerin ortak erişim şifreleri kullandığının ve bunların kayıtlarının tutulmadığının tespit edildiğini ifade eden Elvan, “TİB dışarıdan hizmet satın aldığı dönemde bazı firma yetkililerine kritik yerlere giriş şifreleri verildiğinin tespit edilmesinin ardından söz konusu şifreler derhal iptal edildi” dedi. Dinleme sayılarında çok ciddi düşüş görüldüğünü de ifade eden Elvan, Mart 2013'te 51 bin 413 hedef dinleme talebi bulunurken, bu yılın mart ayında söz konusu sayının 5 bin 114'e düştüğünü söyledi. Elvan, Twitter yetkilileriyle görüşmelerin ne aşamada olduğu sorusu üzerine, uygulanması istenen 55 civarında mahkeme kararı bulunduğunu, şirketin bunların hepsini dikkate aldığını ve erişimi engellediğini ifade etti. Twitter yetkilileriyle görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getiren Elvan, “Ağustosta tekrar Türkiye'ye gelmek istiyorlar. Büyük ihtimalle ay sonu gelecekler. Türkiye iyi ve güçlü bir pazar. Burada ofis açılması gibi konular müzakere edilecek” dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Ankara-İstanbul YHT hattında hafta sonları ilave sefer düzenlenecek
  • 21.10.2021 11:17

Ankara-İstanbul YHT hattında hafta sonları ilave sefer düzenlenecek

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen yüksek hızlı trenlere (YHT) artan taleb ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"
  • 01.02.2021 16:30

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyan ...

"Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak"
  • 12.03.2020 11:28

"Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim ...

Çimko'nun 25. hazır beton tesisi üretime başladı
  • 12.11.2020 13:11

Çimko'nun 25. hazır beton tesisi üretime başladı

Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 25’inci hazır beton tesisini Gaziante ...

"Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nu bakanlık olarak üzerimize aldık”
  • 12.09.2020 09:46

"Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nu bakanlık olarak üzerimize aldık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşaat çalışmaları devam eden B ...