maritbet girişmaritbet
Hangi otele hangi mimari tipi uygun olur?

Hangi otele hangi mimari tipi uygun olur?

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, hangi otele hangi mimari tipinin uygun olacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konut inşaatlarında göz ardı edilen mimarinin otel mimarisinde kendisini gösterdiğine dikkat çeken Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Türkiye'nin önemli sektörleri içerisinde yer alan ancak son iki yıldır düşüşe geçen turizm sektöründeki canlandırmayı sağlayacak sağlık ve şehir otelciliği konusunda ise mimari detayların gözden kaçırılmaması gerektiğini belirtiyor. Misafirleri en çok etkileyen unsurların; fonksiyonel yatak odaları, ortak kullanım alanları ve peyzaj olduğunu belirten Erkurtoğlu, “Türkiye'de konaklama tesislerinin mimarisine bakıldığında geçmişte oteller sadece konaklama amacıyla kullanılırken bugün 24 saat yaşanılabilen mekanlar haline gelmiştir.  Otellerin ana işlevi konaklama olduğu için odaların çok iyi çözümlenmesi ve doğal ışığı alması sağlanmalıdır. Genellikle iş amaçlı konaklamalar için tasarlanan şehir otelleri daha kompakt yapıdadırlar ve oda + kahvaltı sistemi çalışmaktadırlar. Yatak sayısının mümkün olduğu kadar arttırılması hedeflenmiştir. Sosyal donatı alanları minimalize edilmiştir. Ancak resort tesisler ise tatil amaçlı kullanıma açık olduğundan yatak sayılarının çok olmasının yanında sosyal donatı alanları ve peyzaj alanlarının çokluğu ana ekseninde tasarlanmaktadır.” açıklamalarında bulunuyor. 

Turizm sektörü çeşitlendi, mimari projelerde kalite arttı 

AE Mimarlık olarak otel projelerinin çalışmaları içerisindeki payının yüzde 3 ile 5 arasında değiştiğine dikkat çeken Mimar Ahmet Erkurtoğlu, daha fazla otel projesi gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekliyor. Şimdiye kadar Moda Hilton Double Tree, Dudullu Four Points Sheraton, Ilgaz Ferko Mountain Resort, Çanakkale İda Kale Resort, Alanya Primer Seaside, Bodrum Yalıçiftlik İpek Palace, Maltepe City Loft Hotel, Tacikistan Duşanbe Vefa Resort Otel, İstanbul Aksaray Elif Otel renovasyonu, Kadıköy Zümrüt Otel, İnebolu Öğretmen Evi ve Kağızman Öğretmen Evi gibi otel ve konaklama projelerine imza atan Erkurtoğlu, “Otelin yapılacağı yer, yatırımcının istekleri, arazinin imar durumu ve pazarlama yapılacak müşteri hedef kitlesi yapıların tasarımını etkilemektedir. Otel mimarisinde odaların kullanışlı olmasına ve banyoyu aynı anda iki kişinin kullanabilmesine dikkat ediyoruz. Renovasyona giren tesislerin mimarisinde ise öncelikle yatak odaları ve banyoların günün koşullarına göre dekore edilmesinin yanı sıra eğer yoksa konferans-toplantı salonları ve SPA'ların yapılması ön plana çıkmaktadır.” diyor. Otel mimarisi konusunda Türkiye'nin çok hızlı geliştiğini ifade eden Erkurtoğlu, mimari çözümlemelerle işletme maliyetlerinin düşürülebileceğini söylüyor. “Otel, ticari bir mekan olduğu için para kazandırması gerekmektedir, maliyetler düşmeli ve doluluk oranları yüksek olmalıdır, örneğin; mekanik ve elektrik proje ve tesisatlarla enerji tasarrufu sağlanabilir, fonksiyonel mimari ve asgari personel sayısı ile en iyi hizmeti verebilirsiniz.” diyen Erkurtoğlu, son dönemlerde turizm sektörünün çeşitlendiğini, böylece farklı otel mimarilerinin gündeme gelerek otel mimarisi alanında başarılı projelerin ortaya çıktığını ifade ediyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümle Kadıköy'ü katlediyoruz!
  • 04.05.2015 10:13

Kentsel dönüşümle Kadıköy'ü katlediyoruz!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümün, başta Fi ...

Ünlü mimardan sektörle ilgili bomba açıklamalar!
  • 19.09.2014 15:46

Ünlü mimardan sektörle ilgili bomba açıklamalar!

AE Mimarlık Kurucusu Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşüm nasıl yapılması gerektiği ...

Ahmet Erkutoğlu, İstanbul'daki mimari yapıyı değerlendirdi
  • 04.04.2014 16:10

Ahmet Erkutoğlu, İstanbul'daki mimari yapıyı değerlendirdi

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkutoğlu, sektörü ve İstanbul'daki mim ...

İnegöl AVM'de LCW Modest mağazası açıldı
  • 10.03.2021 16:19

İnegöl AVM'de LCW Modest mağazası açıldı

Alışverişi sosyal yaşamın merkezine taşıyan İnegöl AVM, LCW Modest markasını bün ...

Royal Country Evleri Kocaeli Başiskele'de yükseliyor
  • 28.09.2020 16:34

Royal Country Evleri Kocaeli Başiskele'de yükseliyor

Torunoğlu A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Royal Country Evleri 6 blok ve 102 da ...

Arnavutköy'deki Darülaceze için çalışmalar başlıyor
  • 12.05.2018 16:25

Arnavutköy'deki Darülaceze için çalışmalar başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl önce talimatını verdiği yeni Darülac ...