maritbet girişmaritbet
Haldun Dormen, Ada Gönüllüleri'yle buluştu

Haldun Dormen, Ada Gönüllüleri'yle buluştu

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda reformoluşturacak yeniliklere imza atan Adalar Platformu kurucu ve sözcüsü Nurhan Çetinkaya Sokak Hayvanları için “Ada Gönüllülerini” buluşturdu

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda reform oluşturacak yeniliklere imza atan Adalar Platformu kurucu ve sözcüsü Nurhan Çetinkaya Sokak Hayvanları için “Ada Gönüllülerini” buluşturdu. Yaz aylarında yaklaşık 19.000 kış aylarında ise 700 nüfusu olan Kınalıada' da  bulunan Sokak Hayvanları için yapılan çalışmaların periyodik olarak gerçekleşen ve 3.sü düzenlenen bu özel buluşmasında Adalar Platformu Kınalıada Gönüllüleri bu hafta ünlü duayen HALDUN DORMEN'i ağırladı.

 ‘Daha temiz ve yaşanılabilir bir Kınalıada istiyoruz' sloganıyla 2013 yazında kurulan Kınalıada Platformu, sağlık, ulaşım, güvenlik, temizlik, çevre gibi sosyal ve kültürel alanlarda ki, sorunlara yönelik hayata geçirdikleri köklü projelerle geniş bir çevrenin ilgisini çekti. Kısa sürede sosyal medyanın da desteğiyle genişleyen ve güçlenen Platform, bugüne kadar 2 bini aşkın gönüllü üyeye ulaşarak Adalar Platformuna dönüştü.

Adalar Platform kurucusu ve sözcüsü Nurhan Çetinkaya'nın evsahipliğinde Kınalıada Gönüllülerinin bir araya gelmesiyle 08 Şubat 2014 Cumartesi günü Büyükada ve Kınalıada'da gerçekleşen ‘'Sokak Hayvanları için bir araya geldik'' etkinliğine ünlü duayen Haldun Dormen katılarak destek verdi.

Etkinlik kapsamında Hayvansever Ada gönüllüleri Büyükada'da ki Hayvan Barınağını ziyaret etti ardından Kınalıada'ya geçerek sokak hayvanlarının veteriner tarafından sağlık kontrollerinin yapılması sağlanarak yiyeceklerinin verilmesiyle son buldu. Adalar Platform kurucusu ve sözcüsü Nurhan Çetinkaya halk ve çevre sağlığı açısından önemli bir sosyal sorumluluk hareketi olan Sokak Hayvanlarının bakımı ve beslenmesi çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğini belirterek "Türkiye'de 10 milyon civarında sokak hayvanı olduğu tahmin ediliyor. Ne yazık ki hayvanlarla ilgili özel bir envanter çalışması yok. Amacımız üremeleri kontrol altına alınmış, sağlık kontrolünden geçirilmiş sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı duyulmasını sağlamak" dedi. Adalar Platform kurucusu ve sözcüsü Nurhan Çetinkaya, Çocuklarımıza Çocukluğumuzda ki Ada'yı ve Ada kültürünü yaşatmak istiyoruz. Sorunun değil çözümün bir parçası olmaya çalışıyoruz bunun için elele verdik dedi.

Ünlü duayen Haldun Dormen ise Ada gönüllüleriyle Sokak Hayvanlarının korunması için bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek Bu dünyayı onlarla birlikte paylaşıyoruz bu nedenle hayvan sevgisinin bilinçlendirilmesi gerekiyor dedi.

Etkinlik Haldun Dormen'in Ada gönüllüleri ile bir araya geldiği hayvan sevgisi üzerine söyleşi ile sona erdi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haldun Dormen, Ada Gönüllüleri'yle buluştu
  • 09.02.2014 08:03

Haldun Dormen, Ada Gönüllüleri'yle buluştu

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda reformoluşturacak yeniliklere imza atan ...

Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi açıldı!
  • 19.05.2013 09:23

Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e ...