maritbet girişmaritbet
Geri Dönüşüm Fuarı'na biletle değil çöple girilecek

Geri Dönüşüm Fuarı'na biletle değil çöple girilecek

12. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı'nda atıklar giriş bileti yerine geçecek.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan "Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı (REW İstanbul)" 28 Nisan'da İstanbul'da kapılarını açacak. 17 ülkeden 240 firmaya ev sahipliği yapacak REW İstanbul'u gezmek isteyenler fuar alanına bilet yerine yanlarında getirdikleri cam, plastik veya kağıt atıklarla alınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkıları, İFO Fuarcılığın organizasyonuyla Tüyap Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek fuarda, "Katı Atık", "Atık Su", "Atık Gaz" ve "Yeşil Enerji" ana başlıkları altında, tüm yeni makine, ekipman, sistem, uygulama ve teknolojileri bir arada sergilenecek. 

17 ülkeden 240 firmanın katılacağı ve 12 bin 750 kişinin ziyaretinin beklendiği fuar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenleyeceği özel oturumlara da ev sahipliği yapacak. Bakanlık tarafından fuara özel konferans programı düzenlenecek. Bu kapsamda, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, "atık ve katı atık yönetimi" ile "toprak ve su yönetimi" ve bunlara ilişkin yönetmeliklerin konu edileceği oturumlar gerçekleştirecek.

"Atık bilet" uygulaması

REW İstanbul'da ilk kez 2014'te yapılan "atık bilet" uygulaması da tekrarlanacak. Ziyaretçilerin yanlarında getirecekleri cam, plastik veya kağıt atıklar, fuara giriş bileti yerine geçecek.

İFO Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hammadde kaynaklarının sınırlı olduğu bir dünyada, sürdürülebilir bir çevre ve ekonomi için, hem üretim aşamasında hem de tüketim sonrası ortaya çıkan atıkların geri kazanımının çok önemli olduğunu söyledi.

"Çöp, aslında 'çöp' değildir" diyen Aytemur, bugünün teknolojisinde çöp olarak tanımlanan atıkların farklı işlemlerden geçirilerek, mamul ya da yarı mamul olarak yeniden ekonomiye kazandırılabildiğini ifade etti.

Atıkların tümü geri kazanım döngüsüne dahil edildiğinde, "sıfır atık" hedefine ulaşılabileceğini vurgulayan Aytemur, "Biz de atıklarımızın çöp olmadığını, yeniden değerlendirilebileceğini vurgulamak ve kaynağında ayrıştırma ile sıfır atık konusuna dikkat çekmek amacıyla, ambalaj atıklarının fuarımıza giriş bileti yerine geçtiği 'atık bilet' uygulamasını başlattık." diye konuştu. Aytemur, uygulamanın ziyaretçiler tarafından da ilgi gördüğünü kaydetti.

Ziyaretçiler, aynı anda iki fuar gezebilecek

Öte yandan REW İstanbul, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da "İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı - İSG Avrasya" ile eş zamanlı olarak yan yana salonlarda gerçekleştirilecek.

Ziyaretçiler, bir tarafta "Geri dönüşüm, atık yönetimi ve çevre teknolojileri"ni takip ederken, aynı anda "Kaza Önleme, İş Güvenliği ve Risk Yönetimi" alanındaki en yeni ürün, teknoloji, ekipman, hizmet ve uygulamaları da bir arada görebilme imkanına sahip olacak. Fuar, 30 Nisan'da sona erecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en büyük ev ve mutfak eşyaları fuarı İstanbul’da gerçekleşti!
  • 22.09.2022 11:38

Dünyanın en büyük ev ve mutfak eşyaları fuarı İstanbul’da gerçekleşti!

Hayata tasarım katan yeniliklerin sergilendiği Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyalar ...

Asansör İstanbul Fuarı 7-10 Temmuz'da Tüyap'ta!
  • 26.02.2021 09:25

Asansör İstanbul Fuarı 7-10 Temmuz'da Tüyap'ta!

7–10 Temmuz tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde 17.’si düzenlenecek Asansör İstanb ...

Geri Dönüşüm Fuarı REW İstanbul kapılarını açıyor
  • 12.02.2018 14:29

Geri Dönüşüm Fuarı REW İstanbul kapılarını açıyor

"14. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İ ...

Geri Dönüşüm Fuarı'na biletle değil çöple girilecek
  • 24.04.2016 11:55

Geri Dönüşüm Fuarı'na biletle değil çöple girilecek

12. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı'nda at ...

Trakya Cam İstanbul Yapı Fuarı’nda ileri teknoloji yeni ürünlerini sergileyecek!
  • 24.04.2013 11:35

Trakya Cam İstanbul Yapı Fuarı’nda ileri teknoloji yeni ürünlerini sergileyecek!

Şişecam Topluluğu iştiraklerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş, 24-28 Nisan 2013 tarih ...