maritbet girişmaritbet
Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Ulaşım projelerinin son hızla devam ettiğini açıklayan Bakan Arslan, banliyö hatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin mega projelerinden olan Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatandaşların havalimanına kolay ulaşımı için hayata geçirilen banliyö hatları projesinde gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Yeni Havalimanı- Halkalı arasında planlanan hızlı demiryolu projesinin 2 kesimden oluştuğunu kaydeden Arslan, “94 kilometre olan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Yeni Havalimanı proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Yeni Havalimanı için yapım ihalesine 2018 yılı ikinci yarısında çıkılması planlanıyor. 30 kilometre olan Yeni Havalimanı-Halkalı arası için ÇED süreci ve sondaj çalışmaları tamamlandı. Yeni Havalimanı-Halkalı arası yapım ihalesine 2018 yılının ikinci yarısında çıkılması planlanıyor” dedi. 

AVRUPA'YA KESİNTİSİZ ULAŞIM 

Bakan Arslan AKŞAM'a Türkiye'yi saracak demiryolları ve İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşımı kolaylaştıracak banliyö hatlarına ilişkin son durumu ve yapılacak projeleri anlattı. “Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan bir köprü konumunda olan ülkemizde, halihazırda işletmede olan demiryolu hatları ile yapımı devam eden demiryolu hatlarının tamamlanmasıyla beraber Asya'dan Ortadoğu'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara ve oradan da Avrupa'ya kesintisiz bir demiryolu ulaşımı sağlanmış olacak” diyen Arslan, “Edirne-İstanbul (Halkalı-Kapıkule) Demiryolu, Marmaray, İstanbul-Ankara YHT hattı, Ankara-Sivas YHT hattı, Sivas-Erzincan Hızlı Tren ve Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren projeleri ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Pekin'den Londra'ya kesintisiz demiryolu projesinin en önemli halkalarını oluşturmaktadır” açıklaması yaptı.  

AVRUPA ASYA BAĞLANDI  

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi hakkında bilgi veren Arslan, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Demir İpek Yolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa ile bağlantısı sağlanacak. Halkalı–Çerkezköy arası olan 77 kilometrelik kesiminde proje çalışmaları tamamlanırken, yapım ihalesine 2018 yılının ikinci yarısında çıkılması ve projenin öz kaynaklarımızla finanse edilmesi planlanıyor” diye konuştu.  Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi'nin, Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hatlarıyla Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne entegre edileceğini belirten Arslan, “Proje Edirne'den Kars'a uzanan Doğu-Batı hızlı demiryolu koridorunun önemli bir parçası olacak. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Sivas arası seyahat süresi 2 saat olacak” dedi.  

TEST SÜRÜŞÜ 2019 YILINDA  

143 kilometre olan Kayaş-Yerköy ve 250 kilometre olan Yerköy-Sivas attın üstyapı ve elektromekanik çalışmalarına başlandığını belirten Arslan, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının 2019 yılı başında test sürüşlerine başlanması ve 2019 yılı içerisinde de işletmeye alınması planlanıyor. Kemah-Erzincan arası proje çalışmaları tamamlanmak üzere olup, 2018 yılı ikinci yarısında ihalesine çıkılması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.  

GEBZE-YENİ HAVALİMANI HIZLANDI

 Arslan, “Proje 2 kesimden oluşuyor. 94 kilometre olan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-3. Havalimanı proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Yeni Havalimanı ihalesi 2018 yılı ikinci yarısında çıkılması planlanıyor. 30 kilometre olan Yeni Havalimanı-Halkalı arası ÇED süreci ve sondaj çalışmaları tamamlandı. Yeni Havalimanı-Halkalı arası yapım ihalesine 2018 ikinci yarısında çıkılması planlanıyor”diye konuştu.

ERZURUM-KARS BAŞLIYOR

 Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren Projesi ile 415 km uzunluğundaki Erzincan-Erzurum-Kars 200 km/s hıza uygun elektrikli sinyalli hızlı tren projesinin yapılması planlandığını ifade eden Arslan, “205 km'lik Erzurum-Kars hat kesiminin etüt proje hazırlama çalışmaları için 9 Mayıs'ta yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak proje hazırlama çalışmalarına başlandı” dedi.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Arslan'dan Doğu Anadolu'ya 6 tünel müjdesi
  • 18.06.2018 10:25

Bakan Arslan'dan Doğu Anadolu'ya 6 tünel müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ağrı-Erzurum karayolun ...

İstanbul Yeni Havalimanı için uluslararası bildirimler yapıldı
  • 18.05.2018 17:03

İstanbul Yeni Havalimanı için uluslararası bildirimler yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havaliman ...

"Türkiye'deki demiryolu ağının yüzde 90'ını yeniledik"
  • 09.05.2018 17:17

"Türkiye'deki demiryolu ağının yüzde 90'ını yeniledik"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'deki demiryolu ...

Bakan Arslan: ''Toplam 19 kilometre tünel yapacağız''
  • 21.04.2018 17:32

Bakan Arslan: ''Toplam 19 kilometre tünel yapacağız''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hizmeti verecek ...

Bakan Arslan: 2020'de Çeşme - Alaçatı Havalimanı hizmete girecek
  • 21.04.2018 16:53

Bakan Arslan: 2020'de Çeşme - Alaçatı Havalimanı hizmete girecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Sivil Havacılık Ak ...

"İnşallah 29 Ekim 2018'de hep beraber yeni havalimanının ismini öğreneceğiz"
  • 10.02.2018 17:00

"İnşallah 29 Ekim 2018'de hep beraber yeni havalimanının ismini öğreneceğiz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havaliman ...