maritbet girişmaritbet
Gaziantep İnovasyon Haftası katılım rekoru kırdı!

Gaziantep İnovasyon Haftası katılım rekoru kırdı!

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliği tamamlandı

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliği, yaklaşık 7 bin kişilik katılımıyla İnovasyon Haftası Anadolu turlarında en yüksek katılımcı sayısına ulaştı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “ İzmir ve Ankara etkinliklerimize yaklaşık 5'er bin kişi katılmıştı. Gaziantep'e 3'üncü gün sabah itibariyle yaklaşık 7 bin kişi katıldı bu bir rekor oldu” dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, “  Teknolojiyi en iyi kullanan, yarışı en önde bitiriyor. Biz ilerliyoruz ama dünya bizden hızlı olunca bir anlamı olmuyor”

Ekonomi Bakanlığı'nın katkıları ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Arçelik A.Ş ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) stratejik partnerliğinde, inovasyon kültürünü Anadolu kentlerine yaymak amacıyla İzmir ve Ankara'da düzenlenen etkinliklerden sonra Gaziantep'te düzenlenen İnovasyon Haftası etkinliği; rekor katılımla tamamlandı. Başta Gaziantep olmak üzere çevre illerden ve tüm Güneydoğu Anadolu bölgesinden yaklaşık 7 bin akademisyen, iş adamı, öğrenci etkinlikleri takip etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirilen son günün açılış töreninde konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep'in, ihracatta Türkiye 6'ıncısı olması ve sanayisinin gelişiminin bir tesadüf olmadığının; inovasyon haftasına katılımda da kendini gösterdiğini vurguladı. Kentin 3 gün süren konferanslara büyük ilgi gösterdiğine vurgu yapan Büyükekşi, “ Biliyorsunuz, inovasyon kavramını Anadolu kentlerine yaymak amacıyla önce İzmir'de, ardından Ankara'da iki farklı etkinlik gerçekleştirdik. Her iki etkinliğe de yaklaşık 5'er bin kişi katıldı. Gaziantep'te ise 3'üncü gün sabah itibariyle yaklaşık 7 bin kişi katılım rakamı vardı. Bu bir rekor. Gün bitiminde bu sayı daha da artmış olabilir” dedi.

Mehmet Büyükekşi, gençlerin yoğun katılımı olduğundan hareketle davet ettikleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da katılımı için teşekkür etti. “Gaziantep'te dolu dolu üç günü geride bıraktık. İnovasyon gurularını, iş dünyasının patronlarını, marka ve tasarım uzmanlarını dinledik. Akademi ile sanayi arasında köprü kurduk” diye konuşan Büyükekşi, herkesi, 4-5-6 Aralık tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul etkinliğine davet etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise konuşmasında, gençlerin engellerle vakit kaybetmeden hayallerinin peşinden gitmelerini söyledi.

“Dünya bizden hızlı ilerliyor”

Günün en ilgi çeken konuşması ise Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç tarafından yapıldı. Gençlere inovasyona bakış açısı konusunda bir konuşma yapan Koç, “ Ana gündem inovasyon ve teknoloji olmalı. İnovasyonu geliştirecek gerekli iklim hazırlanmalı” dedi.  Koç, orta gelir tuzağına da dikkat çekerek, “Teknolojiyi en iyi kullanan, yarışı en önde bitiriyor. Biz ilerliyoruz ama dünya bizden hızlı olunca bir anlamı olmuyor” diye konuştu.

Kadınlar inovasyona daha yatkın

Etkinliğin son gününde, The İnnovation Race şirketi kurucusu Robert Tucker, katılımcılara inovasyon kavramının ortaya çıkışı ve gelişimiyle ilgili bir sunum yaptı. Tucker, kadınların inovasyona çok daha yatkın olduğunu söyleyerek, “kadınlara önem verin, Türkiye inovasyonla zıplamaya hazır bir ülke” dedi.  Dijital alanda inovasyon, el sanatları ve inovasyon gibi oturumların gerçekleştirdiği kapanış gününde, gençlerin işadamlarından staj imkanı bulabilmek için soru sordukları “Göster kendini” kariyer etkinliği yine yoğun ilgiye sahne oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep İnovasyon Haftası katılım rekoru kırdı!
  • 07.11.2014 14:19

Gaziantep İnovasyon Haftası katılım rekoru kırdı!

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliği tamamlandı ...

‘2023’ü hayal ettik, var güçle çalışıyoruz’
  • 07.11.2014 09:49

‘2023’ü hayal ettik, var güçle çalışıyoruz’

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023 hedeflerine ilişkin açıklama yaptı ...