maritbet girişmaritbet
Faruk Çelik "İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir"

Faruk Çelik "İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik “İş kazalarının yüzde 98’i önlenebilir” dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “İşçi üzerine düşeni yapmazsa, işveren üzerine düşeni yapmazsa, hükümet yapmazsa facia kaçınılmaz olur” dedi. 

Kocaeli'de bir toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık olarak çok önemli reformlar gerçekleştirildiğini belirterek bunların başında sosyal güvenlik reformunun geldiğini söyledi. Bu reformun herkesi ilgilendirdiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Doğumdan ölüme hatta öldükten sonra da yaşanan bütün sorunları ilgilendiriyor. İş kanunu çıktı, sendika kanunlarını yeniledik. İş sağlığı güvenliği yasamız yoktu. İş sağlığı güvenliği yasasını parlamentodan geçirdik. İstanbul'da yaşanan asansör kazaları ve Manisa'da yaşanan Soma kazaları üzücü kazalar ve bu kazalar neticesinde bizim de iyi gidişimizde sarsılmalar olduğunu kabul edebiliriz. Türkiye'de 100 bin işçiden bir yılda 6 işçi hayatını kaybederken, 2002 yılında 16 işçi hayatını kaybediyor. 2002'de 16 işçiden, 6 işçi hayatını kaybeder noktaya kadar gerilemişti. Avrupa'da 100 bin işçiden 3 işçi hayatını kaybediyor yılda. Biz o seviyeye ilerlerken, Soma faciası sonrasında ciddi şekilde sarsıldığımızı söyleyebilirim.” 

"İşçi üzerine düşeni yapacak, işveren tarafından verilen tüm ekipmanı kullanarak kendini güvende tutacak” diyen Bakan Çelik, eğer işveren ekipman vermiyorsa bir telefon kadar yakında olduklarını söyledi. 

İşverenin kendi işçisinin güvenliğini düşünerek tüm tedbirlerin alınmasını sağlayacağını anlatan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümette gerekli mevzuatı hazırlayacak. Bunun uygulanmasını sağlayacak. Eğer işçi üzerine düşeni yapmazsa, işveren üzerine düşeni yapmazsa, hükümet yapmazsa facia kaçınılmaz olur. Bu kazaların yüzde 98'i önlenebilir. Sıkıntımız kanun değil biliyor musunuz? Sıkıntımız ekipman falan değil. Bizim sıkıntımız farkındalık. Farkındalığımızı artırmamız lazım. Hem işçimizin hem işverenimizin farkındalığını artırmamız lazım. O yüzden ben bu sanayi şehrinde söylüyorum. Ne madenler mezar olsun ne inşaatlar mezar taşı olsun. Tüm işçilerimiz güvenli ortamlarda çalışsın. Eğer güvenli, sağlıklı ortam yoksa il müdürlüğümüzü arasın, Alo 170'i arasınlar. Ben kazasız belasız bir çalışma hayatı ve ülkemizde de inşallah huzur barış ve kardeşliğin kökleştiği bir gelecek temenni ediyorum.” 
İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yüksekte" geçen mesailer
  • 09.07.2018 12:54

"Yüksekte" geçen mesailer

Kule vinç işçileri ve operatörleri, sıra dışı meslekleri nedeniyle mesailerini m ...

Faruk Çelik'ten depremzedelere müjde
  • 05.11.2011 13:33

Faruk Çelik'ten depremzedelere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Van depreminde ölenlerin yakınlar ...

Faruk Çelik'ten o sözlerine açıklama geldi
  • 05.11.2011 12:02

Faruk Çelik'ten o sözlerine açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Marmara Depremi öncesi yaptığı ik ...

111 ülke vatandaşı Türkiye’den ev baktı
  • 14.06.2020 09:00

111 ülke vatandaşı Türkiye’den ev baktı

“YourKeyTurkey” isimli portal, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca ve İ ...

THY'nin Amerika uçuşları 19 Haziran'da başlayacak
  • 12.06.2020 09:27

THY'nin Amerika uçuşları 19 Haziran'da başlayacak

Türk Hava Yolları (THY) ABD ve Uzakdoğu uçuşlarına 19 Haziran'da başlayacağını a ...