maritbet girişmaritbet
Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık davasında son durum!

Fadıl Akgündüz’ün dolandırıcılık davasında son durum!

Maldivler Gayrimenkul projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla, Akgündüz ve akrabalarının yargılanmasına devam edildi.

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın, Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada 27 müşteki de hazır bulundu.

Sanıklar Akgündüz ve Obut ile müştekiler arasında çevik kuvvet ekibi önlem aldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Hatice Doğan, Bayrampaşa'dan aldığı devre mülke 16 bin 500 lira ödediğini belirterek, çocuğunun kalp hastası olması nedeniyle zor durumda olduğunu ifade etti.

Müşteki Faruk Yazar da 6 devre mülk aldığını, 600 bin lira para ödediğini, 250 bin lira kira geliri aldığını, tapularını alamadığını ve Akgündüz'den şikayetçi olduğunu söyledi.

Mehmet Yıldız da 2011 ve 2012 yıllarında aldığı 2 devre mülke 151 bin lira ödediğini, Nisan 2014'e kadar 28 bin lira kira geliri aldığını o tarihten itibaren hiçbir kira geliri olmadığını kaydetti.

Yıldız, "Ağabeyim ve yeğenim benim referansımla devre mülk aldı, dostluğumuz bozuldu. Hem ağabeyimle hem yeğenimle barışmak istiyorum. Aileler küsmesin, dostluklar bozulmasın, burada mahkeme heyetinin önünde barışmak istiyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, tahliye nedenlerinden birinin mağduriyetlerin giderilmesi amacı olduğunu hatırlatarak sanık Fadıl Akgündüz'e söz verdi.

Şirket kaynakları ve yatırımcıların kaynaklarının olumlu olduğunu iddia eden Akgündüz, "Proje olarak yüzde 85, inşaat olarak yüzde 75 seviyesinde bitmiş. Projenin bitmesi için yatırım gerekiyor.  Yurt dışındaki yatırımcılar sayesinde proje finale gelmiş. Tahliye olduğum 2-3 ay çok uzun bir zaman sayılmıyor. Tahliye olmam olumlu bir görüntü yansıttı. Ayın 7'sinde yurt dışından başka bir firmayla toplantımız olacak. Grubun kendi kaynakları da var, 1-2 yıl içerisinde mağduriyetleri gidereceğiz." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 2 Kasım'a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği belirtiliyor.

Her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının geri ödenmediği ifade edilen iddianamede, sanıkların 349 müştekiye yönelik, ''nitelikli dolandırıcılık'' suçundan 698 yıldan iki bin dörtyüz kırk üçer yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi
  • 03.04.2014 14:34

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi

Dünya jet sosyetesine hizmet verecek olan Caprice Gold Bodrum projesi, Jet Fadıl ...

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak
  • 29.01.2014 17:30

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak

Caprice Gold, Maldivler'de yapacağı otelin tanıtımı gerçekleştirdi. Lansmanın ta ...

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 14.07.2020 12:12

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında ...

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak
  • 13.07.2020 14:31

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, Ağustos ayında ...

Kredi desteğini fırsat bilerek fiyat artıranlara dava
  • 10.06.2020 12:42

Kredi desteğini fırsat bilerek fiyat artıranlara dava

Avukat Enes Akdemir, konut fiyatlarını artıran fırsatçılar hakkında şahit ifades ...

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor
  • 31.10.2018 17:20

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

’Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli d ...