maritbet girişmaritbet
Evteks Fuarı 2015 trendleri açıklandı

Evteks Fuarı 2015 trendleri açıklandı

2015 ilkbahar-yaz ev tekstil trendleri, Evteks Fuarı'nda açıklandı

TETSİAD ve CNR'ın birlikte düzenlendiği her yıl dünya çapında yankılar uyandıran Evteks Fuarı, bu yıl da 2015 Evteks Trendlerinin açıklandığı önemli bir platform olarak öne çıktı. 2015 ev tekstil modasında temel unsur; hayal etmek.

Ev tekstilinde 2015 İlkbahar-Yaz trendlerinin belirlendiği Evteks Fuarı, yerli ve yabancı 2 bin 500 markanın katılımı ile renklendi. Vigano Spa, Enzo Degli Angiuoni Spa, Manifattura Tessile, Di Nole M.T. Spa, Mario Cavelli, Venesto, D Decor ve Dicitex Furnishings gibi trendsetter yabancı markalar, bu yıl da Evteks Fuarı'nı tercih etti.

NellyRodi: “Hayal et! 2015 Evteks trendleri”

Deneyimlerle dolu bir oyun alanı olan yaşam tarzı bu yıl hayallerini gerçekleştirmek üzere yola çıkıyor. Bu kadar hassas bir sosyo-ekonomik ortamda, hala icat edilecek çok şeyin olduğu fantastik bir dünyaya önem vermek güzel bir his. Hayal gücümüzü yanımıza alarak gerçekliğin kapılarını olumlu bakış açısına ardına kadar açıyoruz.

Sürekli dekoratif değişikliklerin yapıldığı ev bir sahneyse, tüketici de yönetmendir. Dekorasyon kendilerini ifade etmede en sevdikleri şey olduğundan tüketicilerimiz kurgusal hayal güçlerinin dizginlerini gevşeterek hayali ve şiirsel hikayeler anlatır. Bastırılamayan derin düşünme ihtiyacı, doğal olarak, hikayeler kurgulama ve destansı maceralar anlatma arzusuyla birleşir.

Modern sanatın, mimarinin, tasarımın ve güzel sanatlarla el sanatlarının değerini bilen bu modern güzellik sevdalıları kendi belleklerini, kışkırtıcı tesadüfleri ve birbirine karışmış bilim dallarını araştırarak bizi alır ve uzaklara, keşfedilmemiş diyarlara götürür.

Kutsal uyum

Konsept & İlham Kaynağı
Olağandışı ve son derece modern tarzının yanında klasik, zamandan bağımsız kalitesinden de ödün vermeyen bir yaşam alanı. Modern romantizm ve çağdaş yok oluş. Zarafet. Züppe rock n' roll ile romantik gotik ruh arasında bir yerde.

Anahtar Sözcükler
Yarı saydam . Kırılgan . Nadir . Değerli . Kentli . Yedek . Teatral . Rafine . Temel .
Aşamalı . Estetik . Sağduyulu

Renkler & Uyum
Duvar ve zeminlerdeki hafif bakır küfü gelip geçici beyaz renklerden oluşan bir paletle örtülür. Cilalı pasteller, toz pembeler ve griler uyum içinde birlikte çiçek açarken karakalem çizgiler veya yaldızlı pirinçle ışığı yakalayan bir gölge ışını bunlarla kontrast oluşturur.

Motifler & Baskılar
Neoklasik çiçek buketlerinin dijital baskıları. Stilize edilmiş arabesk. Mikro geometri: şeritler, balıksırtları, sekizgenler, çokgenler, dörtgenler, örgüyü ve dokumayı çağrıştıran motifler. Birkaç sinek ve kelebek… Çatlaklı, damarlı deri ya da hayvan postu baskıları. Sedefsi ya da metalik dokunuşlarla canlanan tonsürton motifler. Motiflere işlenen yüce Haute Couture ruhu.

Materyaller & Finisaj
Hayvan derileri, parçalanmış süetler, soluk renkli doğal deri. Keten, pamuklu, Mısır tarzı pamuk saten, doğal ipekler, perkal.
Yanardöner polyester, viskoz. Muslin, şifon, tül, bürümcük, etamin. Patiska ve ip boyaları. Şintz. Lureks ve metaloplastik iplikler.
Daimi pililer, kapalı pililer, hafif müflonlu pikeler.
Kordonlar, verev kumaşlar ve ışığı geri yansıtan örgülü süsler.
Değerli el işlemeleri ve saçaklar.

Lüks patlaması

Konsept & İlham kaynağı
Yerleşik geleneklere azimle karşı çıkan bu tüketiciler eşsizliğin ve istisnanın peşindedir. Kent ortamında, onların yaşam alanı benzersiz ve lükstür ve içindeki her şey kusursuz düzenlenmiştir. Kafayı sanata ve mimariye takmış bu insanlar zıtlıklardan keyif alır ve nadir olan şeylerin değerini bilerek antika bir dolabın çekiciliği ile hatları öne çıkaran çağdaş tarzı bir araya getirir. Bu yorulmak bilmez koleksiyoncu sürekli hazine arayışındadır.

Anahtar Sözcükler
Tarihi . Barok . Gerçeküstü . Yoğun . Estetik . Değerli . Çılgın . Duyusal . Dikkafalı . Duyusal
. Rahatsız edici . Teatral . Acayip . İnanılmaz

Renkler & Uyum
Renkler kan kırmızıdan, dövme demir karasından ve mercan renklerinden oluşan kesif ve koyu bir zemin üzerinde hem acayip hem güzel bir his oluşturur. Sularda görülen mavi ve yeşil tonları. Soğuk ve sıcak tonlar birbirini yankılayarak metalik fosfor parlaklığıyla eşyanın bütününe aydınlık verir.

Motifler & Baskılar
Stilize dalgalar, damlacıklar ve ondüleler.
İran tarzı, kaşmir, girişik bezeme ve birbirine geçmiş motifler. Şam kumaşları, brokarlar ve çok desenli ve işlemeli jakarlar. Çin ve Japon tarzından ilham almış motifler. Antik botanik çizimler. Lekeler, benekler, hayvan ya da balık derileri ve girişik bezemelerden oluşan şaşırtıcı karışımlar. Duyulara hitap eden, seksi çiçek motifleri: dijital baskı için güller, şakayıklar, nergis zambakları ve laleler (…). Daha çok koyu renk zeminlere işlenmiş şaşırtıcı, değişken motifler. Sedefli, fosforlu parıltı.

Materyaller & Finisaj
Flanel, janjanlı kadife, pamuk saten ve yanardöner satenler.
Dokulu tekstil: Şam kumaşları, brokarlar, şekillendirilmiş jakarlar.
Metalik lakeli deriler.
Hayvan ve balık derileri (köpekbalığı, somon…).
Üst baskılı ve işlemeleri jakarlar.
Metalize mücevherli vurgular. Altın veya krom kaplama, rengarenk ve sedefli finisaj. Yanardöner payetler ve Rodoid.

Parlak füzyon

Konsept & İlham kaynağı
Güneşli turistik mekanları çağrıştırır. Farklı mekan arayışındaki bohem ve kozmopolit tüketiciye dinamizm ve optimizim sunar. Modernleştirilmiş, canlı, son derece çağdaş bir egzotizm bu temanın ambiyansını oluşturur. Basitleştirilmiş, indirgenmiş folklorik ilham kaynakları zarif ve günümüze uygundur.

Anahtar Sözcükler
Egzotik . Kozmopolit . Enerjik . Füzyon . Ritmik . Eğlenceli . Canlı . Optimist . Modern . Yoğun . Frapan . Popüler

Renkler & Uyum
Renkler birbirine karışarak göz kamaştırıcı güneşin sıcağında ısı şoklarına yol açar. Sıcak renklerden soğuk renklere doğrudan geçişlerle, Kaliforniya pembesi ve cazip turuncu ile kobalt mavisi ve mor çarpışır. Neredeyse bej denebilecek bir beyaz fon üzerinde, terakota zemine platin gümüşünün gölgesi düşer.

Motifler & Baskılar
Zihin açıcı kolajlar ve dijital baskılar. Resimli optik motifler: hedefler, birleşme noktaları, eksenler… Birleşerek parıltılı bir cisim haline gelmiş mini ve maksi motifler. Yayılan ritimler.
“Ikat” motifleri ve modern ve geometrik bir havaya sokulmuş etnik mozaikten alınan ilham. Egzotik stilize hayvanlar ve çiçekler.
Çok genişletilerek yerleştirilmiş motifler, karaltı ve fırça darbesi efektleri.

Materyaller & Finisaj
Deriler, bitkisel lifler, geri dönüştürülmüş ipler (keten, rafya, pamuklu, ipek…) ve sentetik malzemeler: cilalı vinil, reçine, köpük altlık.
Plastik, naylon ya da plastik ipler ve tüpler. Renkli örülmüş naylon ya da kordondan halı ve kilimler.
Resimli pikeler ve düğmeli yastıklar. İkili liflerden yapılarak saçakla tamamlanmış kilimler. Zıt renkli şeritler ve örgülü süsler. Geometrik örgüler ve dokumalar. Makrame.
Örgülü hezaren, kamış ve hasır. Saçaklı süsler ve zıt renkli kordon ve şeritler. Geometrik desenlere hacim kazandırılmış da olabilir (kabartma, şekillendirme…).
Cesur renklerde lakeli keten ya da cilalı vinil.
Kolye uçlarında ve düğmelerde broş cazibesi var.

Rengarenk mutluluk

Konsept & İlham kaynağı
Tüketicilerimiz dostane bir gayretle endüstriyel binaları şaşırtıcı bir tarzda restore edip boyayarak onlara yeni bir soluk getiriyor. Bu tür karıştırıp birleştirme meraklıları bir araya gelerek pek olası olmayan tesadüfler sunuyor. Onlara göre keşfetmek büyülü bir sanat, gelenekleri geri dönüştürüp çalkalayarak yeni ve şiirsel füzyonlar meydana getiriyorlar.

Anahtar Sözcükler
Şaşırtıcı . Keşif . Titiz . Karışık olmayan . Frapan . Değişken . Geri dönüştürme . Sanat & El sanatı . Sıradışı . Folklorik . Dinamik . Modern . Füzyon

Renkler & Uyum
Askeri beji, haki ve boz kahverengi tonlarından oluşan özenli bir renk yapısı evrensel indigo mavisi ile dağıtılmış. Neredeyse modası geçmiş canlı tonlar zamanın örtüsünü kaldırırken parlak altın rengiyle yapılan bir dokunuş aydınlık ve frapan bir hava katıyor.

Motifler & Baskılar
Rahatlama, ritim ve optik etki veren motifler.
Renkli yüzeyler ve sırtlar: kareler, baklava desenleri, sekizgenler ve balıksırtları.
Kinetik ve optik ruh. Gözü yanıltan küpler, perspektif efektleri.
Folklorik referanslar stilize ve basitleştirilmiştir: neo-Fars, neo-Hintli. Ve tarzlar karıştırılmıştır: Japon mikro motifleri, İskoç tarzı ekoseler, Afrika mumları, Endonezya batikleri…
Mini motifler / maksi motifler. Mozaikler. Mikro motifler stilize çiçek desenleriyle de birleştirilmiştir. Eğlenceli kırkyamalar.
Gözü yanıltan örgü ve kroşe baskıları. Dijital baskılar.

Materyaller & Finisaj
Pamuklu, saten, perkal, geri dönüştürülmüş keten, şekillendirilmiş kadife, fitilli kadife ve parçalanmış süet. Şintz ve Jakar. Eskitilmiş ve küçültülmüş damarlı hayvan derisi ve deri. Moher örgüler için kalın dokumalar. Kilimlerde lureks iplik kullanılması.
Uyumsuz renklerde ponponlar, friz örgüler, zıtlık sağlayan kordonlar, verev ve örgü süsler.
Mobilya ve aksesuarlar için şeritler ve metal tokalar (askeri tarzda).
Örgülü ve battaniye dikişli finisaj.

Süper sahil

Konsept & İlham kaynağı
Bir mimarın yüzünü denize dönmüş, ufka bakan evi. Doğal yaşam tarzının peşinde olan tüketicimizin basitlikten yana olduğu, hayal kurmak ve düşüncelere dalmak için son derece sakin bir ortam. Kalite ve nezaket, bolluk ve uyum arayışı.

Anahtar Sözcükler
Doğal . Basit . Tazeleyici Su ortamı . Şiirsel . Duyarlı . Sakin . Sorumlu . Kendiliğinden . Birleştirici . Duyusal . Organik

Renkler & Uyum
Deniz dünyası birçok konuda ilham kaynağıdır.
Soluk maviler, indigo mavileri ve yeşillerden oluşan bir su ailesi bir dizi gri tonunu bastırır. Gül beji nüanslar sedefsi metalik kabuklardan ilham alır.

Motifler & Baskılar
Sahilde keşfedilen deniz unsurlarından gelen ilham: deniz kabukları, mercan, mürekkepbalığı kemikleri, fosiller ve balıkçı ağları.
“Seapunk” hayvan motifleri, stilize denizanası, ahtapot, kabuklular ve balık.
Grafik ritim karışımları: örgü ve dokuma.
Soyut motifler: ikatlar, suluboya efektleri, dev renk gölgeleri, fırça darbeleri, serpintiler ve izler, rasgele damlalar ve batik (damlacıklar, dalgalar…) ile sedefli inci pırıltısının birleşimi. Ronyan baskılar için metalik dokunuşlar.

Materyaller & Finisaj
Perkal, pamuklu, yıkanmış keten.
Kurutulmuş bitkisel lifler: sisal, abaka, palmiye ve ananas lifleri…
Taşlanmış kot.
Renkli halatlar ve kordonlar. Parıltılı polyesterler ve janjanlı viskoz, metaloplastik ipler.
Zıtlık oluşturan örgü ve şeritli süsler, ahşap veya inciden yapılma hafif düğme ve püsküller. Yıpratılmış kenarlar ve pervazlar. Kabuk, mercan ve deniz kestanesi dokuları.
Balık derileri: köpekbalığı derisi. Açık renklere boyanmış veya metalik ya da sedefsi renklerle bitirilmiş hezaren, kamış ve hasır.

Doğa mucizesi

Konsept & İlham kaynağı
Sükunet ve bolluk içinde bir mevsim havası ortamı.
Tüketicimiz açık alanlara atıfta bulunmayı tercih ediyor. Kırsal alanda ya da dağlarda, ağaçların arasına gizlenmiş veya neredeyse kayalara oyulmuş modern bir dağ evi.
Onların evi samimi, sıcak ve sevecen. Tüketicimiz el işlerinin ve zanaatkar keşiflerinin göz önünde olmasını tercih ediyor.

Anahtar Sözcükler
Doğal . Sofistike . Romantik . Duyusal . İlgi uyandıran . Organik . Sıcak . Vahşi . Nazik
. Temel . Yedek . Otantik . Rafine

Renkler & Uyum
Aynı rengin benzer tonlarından oluşan renk paletiyle uyum ve dinginlik aranır. Kahverengiler, bejler, griler ve füme tonlarla doğal pigmentlerin nüansları elde edilir. Biraz bal rengi buna yumuşaklık katarken biraz gümüş rengi de ışık verir. Gözü yoracak hiçbir şey olmamalıdır.

Motifler & Baskılar
Vahşi ve stilize doğaya, ağaçların, dalların, köklerin ve damarların gölgelerine ve siluetlerine saygı. Bitki stilizasyonları: çimenler ve tomurcuklar.
Lekeli veya çizgili bitkiler, rasgele suluboya izleri.
Sade çizgilerin ve soyut resimlerin kullanıldığı motifler: dev fırça darbeleri, çizikli, damlalı, batikli ve gölgeli efektler.
Üst üste bindirilmiş katmanları andıran dijital baskılar.
Organik mozaik ve ritimler. Açık ve koyu renklerin sunduğu zıtlık.

Materyaller & Finisaj
Çağdaş zanaatkar metotlarıyla işlenmiş harika doğal materyaller.
Dokulu görünümlerin önemi. Tekstiller: saten ve perkalin tersine yağlı ve eskitilmiş pamuk, kaynatılmış yün ve yıkanıp geri dönüştürülmüş keten. Mumlu doğal deri.
Örülmüş ya da dokunmuş bitkisel lif (sisal, abaka, hasır, saz…).
Uzun tüylü kürkler. Viskoz ya da pamuklu lameli mat/parlak efektler. Jakarlar ve ağaç kabuğundan ilham alan şekillendirme efektleri.
Köy tarzı (kaynamış yün, eskitilmiş pamuk…) ve rafine tarz (kristal, inciler) bir arada.
Gözü yanıltan ahşap damarları ve düğümler.
Kalıplanmış alüminyumdan yapılan kütükler.
Ondüle el işleri ve beyaz stabilize çiçekler.
Yanık, balmumlu ya da parafinli finisaj.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evteks Fuarı 2015 trendleri açıklandı
  • 30.06.2014 13:35

Evteks Fuarı 2015 trendleri açıklandı

2015 ilkbahar-yaz ev tekstil trendleri, Evteks Fuarı'nda açıklandı ...

EVTEKS 2014’e bu yıl 79 ülkeden ziyaretçi katıldı
  • 11.06.2014 12:09

EVTEKS 2014’e bu yıl 79 ülkeden ziyaretçi katıldı

EVTEKS’e 38.875’i yabancı olmak üzere 114.000 ziyaretçi damgasını vurdu ...

EVTEKS Fuarı'nı 20. yılında 114 bin 413 kişi ziyaret etti
  • 27.05.2014 13:55

EVTEKS Fuarı'nı 20. yılında 114 bin 413 kişi ziyaret etti

EVTEKS 20. İstanbul Ev Tekstili Fuarı, Avrupa, Ortadoğu ülkelerinden gelen alıcı ...

EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı yarın İstanbul’da başlıyor
  • 20.05.2014 11:24

EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı yarın İstanbul’da başlıyor

Ev tekstilcileri 20. kez CNR EXPO Yeşilköy’de buluşuyor ...

Perden, yeni ürünlerini İstanbul Ev Tekstili (Evteks) Fuarı'nda tanıttı!
  • 17.06.2013 08:24

Perden, yeni ürünlerini İstanbul Ev Tekstili (Evteks) Fuarı'nda tanıttı!

Perden Dış Ticaret, bu yıl 19'ncusu düzenlenen İstanbul Ev Tekstili (Evteks) Fua ...

Perden, Evteks Fuarı'nda yeni kreasyonlarını tanıttı!
  • 15.06.2013 09:16

Perden, Evteks Fuarı'nda yeni kreasyonlarını tanıttı!

Perden Dış Ticaret, bu yıl 19'ncusu düzenlenen İstanbul Ev Tekstili (Evteks) Fua ...