maritbet girişmaritbet
Emlak Katılım'dan Kazandıran Çeyrek Hesap!

Emlak Katılım'dan Kazandıran Çeyrek Hesap!

Emlak Katılım Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen çeyrek altın hesaplarıyla ilgili ürünlerini müşterilerine sunan ilk banka oldu.

Emlak Katılım çeyrek altın hesap uygulamasını 1 Mart’ta devreye aldı. Emlak Katılım’ın “Çeyrek Hesap” ve “Kazandıran Çeyrek Hesap” olarak adlandırdığı uygulamaları ile altınlar hem sıfır risk ve maliyetle güvence altına alınacak hem de değerine değer katacak.

Emlak Katılım Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması kapsamında açıkladığı çeyrek altın hesaplarıyla ilgili uygulamaları ilk olarak hayata geçiriyor. Bu uygulamalar sayesinde müşteriler birikimlerini güvence altına alırken isterlerse kâr payı getirisi de elde etmiş olacaklar. Diledikleri zaman en yakın Emlak Katılım şubesinden Çeyrek Hesap veya Kazandıran Çeyrek Hesaplarındaki yatırımlarını fiziken Cumhuriyet altını (çeyrek, yarım, tam, ikibuçukluk, beşlik) olarak da alabilecekler.

Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında yeni altın hesabı tanıtıldı. Basın toplantısına Darphane ve Damga Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ve Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar katıldı. 

“En hızlı sistemi kuran banka Emlak Katılım”

Toplantıda konuşan Darphane ve Damga Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, yastık altındaki altınların finansal sisteme kazandırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bir çalışması oldu. Biz de kendi adımıza ne yapabileceğimizi düşündüğümüz zaman darphane tarafından basılmış olan altınların fiziki olarak toplanması ve vatandaşın istediği zaman fiziki olarak geri alabilmesi ile ilgili bir proje çalıştık. Bu proje yatın itibariyle başlıyor. En hızlı şekilde hareket eden sistemi kendi içlerinde kurgulayan Emlak Katılım oldu. Bu anlamda bankanın Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ediyorum. En hızlı şekilde sistemlerini kurdular ve kurguladılar. Bizim öncelikli amacımız vatandaşın evinde biriktirdiği altınları kaygı duymadan güvenli şekilde teslim etmesidir” dedi. 

“Yastık altı altına büyük güvence”

Türkiye ve dünyada altına dayalı tasarrufun asırlardır önemli bir yere sahip olduğunu, bu tasarruf yöntemi için güvenilir finansal çözümlerin de öne çıktığını belirten Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, “Bir ilke imza atarak altın tasarrufunda öncü bir rol üstlenmenin heyecanını yaşıyoruz. Yüzyıllardır önemli bir tasarruf olarak kullanılan altının güvenle korunacağı yeni ürünü hizmete sunuyoruz. Katılım bankacılığının en genç üyesi olarak sektörde olmayan ürün ve hizmetleri sunarak farklılaşan müşteri ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili açıkladığı yeni sistem kapsamında geliştirdiğimiz ve Çeyrek Hesap adını verdiğimiz bu yeni uygulama, Türkiye’de yastık altı altın birikiminin güvence altına alınması için önemli bir rol üstlenecek.
Çeyrek Hesap ürününün hayata geçirilmesinde Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüzün çok önemli desteklerini ve katkılarını gördük. Genel Müdürümüzün nezdinde tüm Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sayede müşterilerimiz 1 Mart itibariyle başlayacak Çeyrek Hesap, 15 Mart itibariyle de Kazandıran Çeyrek Hesap Uygulamamızı müşterilerimizle buluşturacağız” diye konuştu.

Altınlar istenildiği zaman fiziki olarak şubelerden alınabilecek
Müşteriler Çeyrek Hesap ve Kazandıran Çeyrek Hesaba yatırdıkları ziynet grubundaki Cumhuriyet Altını (çeyrek, yarım, tam, ikibuçukluk, beşlik) birikimlerini yine fiziki altın olarak önceden bildirmek kaydıyla istedikleri zaman Emlak Katılım şubelerinden alabiliyorken, her iki hesap türündeki birikimlerini Kur Korumalı TL Katılma hesabı veya Altın Dönüşümlü TL Katılma hesaplarında değerlendirme imkânına sahip olabilecekler. Şubelerde hesap açılış işlemlerini tamamlayan müşteriler, sonrasında her iki hesap ile ilgili alım-satım ve transfer işlemlerini mobil ve0ya internet şube aracılığıyla yapabilecekler ve 7 gün 24 saat çeyrek hesap ile TL, USD, EUR karşılığında çeyrek altın alıp satabilecekler.

“Çeyrek Hesap” ve “Kazandıran Çeyrek Hesap” Hizmetlerinin Faydaları

1.    Çalınma ve Kaybolma Riski Yok: Yastık altında saklanan altınlar artık Emlak Katılım’da güvende. Müşterilerin yastık altı tasarruflarının çalınmasından ve kaybolmasından endişe etmelerine gerek yok.  

2.    Kiralık Kasa Saklama Maliyeti Yok: Kiralık kasalarda saklanan altınlar için artık kiralık kasa ücreti ödemek zorunda değilsiniz. Dilediğiniz zaman teslim alabilmenin rahatlığı ve saklama maliyetinin olmaması müşteriler için önemli bir avantaj.

3.    Dilediğiniz Zaman Altınlarınızı Teslim Alma İmkanı: Emlak Katılım nezdinde açacağınız Çeyrek Hesap ve Kazandıran Çeyrek Hesaplarda bulunan Cumhuriyet altınlarınızı, dilediğiniz türde (çeyrek, yarım, tam, iki buçukluk ve beşlik cumhuriyet altın türünde) ve adette önceden bilgi vermek üzere dilediğiniz zamanen yeni üretim haliyle alabilirsiniz.

4.    İnternet ve Mobil Şubeden Alım Satım ve Transfer Yapma İmkanı: Emlak Katılım İnternet ve Mobil Şubeden hesaplarınızda bulunan altınları başka altın hesaplarına transfer edebilir, alım-satım işlemleri yapabilirsiniz. 

5.    Hesabınızdaki Altınları Teminat Olarak Kullanma İmkanı: Emlak Katılım nezdinde açacağınız Çeyrek Hesap ve Kazandıran Çeyrek Hesaplarda bulunan altınlarınızı finansman işlemleriniz için teminat olarak gösterebilirsiniz. 

5 adımda “Çeyrek Hesap”

1.    Müşteriler, 1 Mart 2022 tarihi itibarıyla Darphane tarafından üretilen çeyrek, yarım, tam, iki buçukluk ve beşlik cumhuriyet altın türünde adet ve üretim yılı fark etmeksizin birikimlerini Emlak Katılım şubelerine götürerek ya da mevcut hesaplarındaki birikimleri mobil ve internet şube aracılığıyla Çeyrek Hesap’a aktararak hesap açılış işlemlerini gerçekleştiriyor. 

2.    Banka ve müşteri arasında imzalanacak taahhütname ile müşteriden teslim alınan altınlar Darphaneye gönderiliyor. 

3.    Darphane tarafından kontrol edildikten sonra müşterinin Çeyrek Hesap bakiyesi aktif hale getiriliyor. 

4.    Bu hesap sayesinde Emlak Katılım müşterilerinin birikimlerinin çalınma ve kaybolma riskleri, kasa kiralama ve sigortalama maliyetleri ortadan kalkıyor. 

5.    Müşteri dilediği zaman Çeyrek Hesabındaki bakiyeyi en yakın Emlak Katılım şubesinden fiziki altın olarak alabiliyor. 

6.    Aynı zamanda müşterinin Çeyrek Hesabındaki bakiye ilgili bankacılık işlemlerinde teminat olarak da değerlendiriliyor.

5 adımda “Kazandıran Çeyrek Hesap”

1.    Kazandıran Çeyrek Hesap açmak isteyen müşteriler 15 Mart 2022 tarihinden itibaren Darphane tarafından üretilen çeyrek, yarım, tam, iki buçukluk ve beşlik altın türündeki birikimlerini şubelere fiziki olarak teslim ederek hesap açılış işlemlerini gerçekleştiriyor ya da mevcut Çeyrek Hesaplarındaki birikimle Kazandıran Çeyrek Hesaplarını mobil ve internet şube aracılığıyla da açabiliyorlar.

2.    Banka ve müşteri arasında imzalanacak taahhütname ile müşteriden teslim alınan altınlar Darphaneye gönderiliyor. 

3.    Darphane tarafından kontrol edildikten sonra müşterinin hesap bakiyesi aktif hale getiriliyor. 

4.    Kazandıran Çeyrek Hesap ile müşteriler, altın birikimlerini sıfır risk ve maliyetle güvence altına alırken aynı zamanda bir katılma hesabı olan Kazandıran Çeyrek Hesap üzerinden kâr payı kazancı da elde etmiş oluyor. Bu kâr payı getirisi de vade sonunda gram bazlı olarak altın cari hesaplarına aktarılıyor. 

5.    Müşteri dilediği zaman Kazandıran Çeyrek Hesabındaki bakiyeyi en yakın Emlak Katılım şubesinden fiziken Cumhuriyet altını (çeyrek, yarım, tam, ikibuçukluk, beşlik) olarak alabiliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, Nevşehir şubesini hizmete sundu
  • 21.03.2023 14:24

Emlak Katılım, Nevşehir şubesini hizmete sundu

Türkiye genelinde toplamda 89 şubeye ulaşan Emlak Katılım, yıl sonunda şube sayı ...

Emlak Katılım, İmsan şubesini hizmete açtı!
  • 25.01.2023 09:28

Emlak Katılım, İmsan şubesini hizmete açtı!

Yıl sonunda şube sayısını 120'ye çıkarmayı hedefleyen Emlak Katılım, toplam ...

Emlak Katılım, İzmir’de Karşıyaka şubesinin açılışını yaptı!
  • 09.01.2023 10:53

Emlak Katılım, İzmir’de Karşıyaka şubesinin açılışını yaptı!

İzmir’de üçüncü şubesini hizmete sunan Emlak Katılım, şube açılışlarını hız kesm ...

Emlak Katılım, İskenderun ve Düzce şubeleri ile 82 şubeye ulaştı
  • 03.01.2023 15:49

Emlak Katılım, İskenderun ve Düzce şubeleri ile 82 şubeye ulaştı

Emlak Katılım, yenilikçi ürün ve hizmetlerini şubeleri ve dijital kanalları üzer ...

Emlak Katılım, "Yılın Katılım Bankası" seçildi
  • 02.12.2022 15:09

Emlak Katılım, "Yılın Katılım Bankası" seçildi

Emlak Katılım, Turcomoney tarafından verilen "Yılın Katılım Bankası" ödülünün sa ...

Emlak Katılım’ın aracılığını üstlendiği sukuk ihracına ödül!
  • 25.11.2022 10:33

Emlak Katılım’ın aracılığını üstlendiği sukuk ihracına ödül!

Banka, GFC Media’nın, "Bonds, Loans & Sukuk Turkey 2022" ödül töreninde yere ...