maritbet girişmaritbet
Eminönü’nde Çanakkale Müzesi açıldı!

Eminönü’nde Çanakkale Müzesi açıldı!

Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümünde Eminönü Meydanı’nda kurulan “Çanakkale Müzesi”nde şehit olan Çanakkale kahramanlarının savaş malzemeleri sergilendi. Müzeyi gezen İstanbullular gözyaşlarını tutamadı

 

 

Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıldönümünde Eminönü Meydanı'nda kurulan “Çanakkale Müzesi”nde şehit olan Çanakkale kahramanlarının savaş malzemeleri sergilendi. Müzeyi gezen İstanbullular gözyaşlarını tutamadı.

Fatih Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yılında Eminönü Meydanı'na kurduğu Çanakkale Müzesi'nde, Çanakkale'de savaşan ve şehit olan kahramanların kullandığı savaş malzemelerini sergiledi. Yemek yeme araçları, el bombaları, askerlerin giydiği kıyafetler, mermiler, su mataraların sergilendiği müzeyi gezenler duygusal anlar yaşadı.

Müzenin açılışını yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un şiiriyle sözlerine başladı. Şehit düşen kahraman askerlere rahmet dileyen Başkan Demir, “Çanakkale bizim millet olarak birliğimizin, bütünlüğümüzün sembolü. Asıl hedefimiz gönül isterdi ki başta Fatihliler olmak üzere tüm İstanbulluları Çanakkale'nin yaşandığı, Çanakkale şehitlerinin yattığı yerde bütün maziyi yeniden yad etmektir. Buralar bizim milletimizin adeta çimentosu. Oraya gidemeyen vatandaşlarımız kısacık bir zamanlarını bile bir kapıdan girip öbür kapıdan çıkınca Çanakkale'yi ve ruhunu yaşarla ümidiyle bu etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

Açılış töreninin ardından Başkan Demir, vatandaşlarla birlikte müzeyi gezerek, eşyaları inceledi.

MÜZEYİ GEZENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Müzeyi gezen vatandaşlar Çanakkale'yi adeta yaşadıklarını belirterek, çok duygulandıklarını söyledi. Çocuğu asker olan bir anne göz yaşlarını tutamayarak, “Şehitlerimiz bizim için savaşmış, bu toprakları elde etmişler. Çanakkale'ye gittim. Gittiğim için biliyorum” diye konuştu .

Açılışta vatandaşlara 2000 kişilik çorba da ikram edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eminönü’nde Çanakkale Müzesi açıldı!
  • 18.03.2013 14:19

Eminönü’nde Çanakkale Müzesi açıldı!

Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümünde Eminönü Meydanı’nda kurulan “Çanakkale ...

Eminönü Meydanı’nda Çanakkale Müzesi açılıyor!
  • 18.03.2013 08:26

Eminönü Meydanı’nda Çanakkale Müzesi açılıyor!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitleri Fatih’te bir başka anılıyor ...