maritbet girişmaritbet
Eğlence sanal, tarım gerçek: Komşuköy

Eğlence sanal, tarım gerçek: Komşuköy

Bilgisayarınızın birkaç tuşuna basarak tarlanızda sebze-meyve yetiştirmek istiyorsanız Komşuköy tam size göre…

Dünyayı kasıp kavuran sanal çiftçilik oyunu Farmville, İstanbul'da gerçek oldu. Türkiye'nin ilk gerçek uygulamalı online tarım platformu Komşuköy'de üyeler, sebze ve meyve yetiştirmek için tarla kiralıyor. Tohumlar ekiliyor, ardından hasat zamanı gelince yetiştirdikleri ürünler kapılarına kadar geliyor. Doğayla bağları kopmaya başlayan kent insanının en kolay yoldan, doğayla yeniden temas etmesini sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Komşuköy Kurucu Ortağı Özden Akyıldız, emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Komşuköy Kurucu Ortağı Özden Akyıldız

Komşuköy Kurucu Ortağı Özden Akyıldız, en büyük hedeflerinin projeyi globale taşımak olduğunu söyledi. 

Komşuköy'ü kurma fikri nasıl gelişti?

Dünya genelinde sağlıklı beslenmeye olan büyük ilgi ve şehir içi tarımcılığa duyduğumuz merak bize ilham verdi. Şehirli çiftçiler hayal etmeye başladık. Hayalimizdeki bu insanlar hem şehir hayatında aktif rol oynuyorlar, hem sağlıklı yaşamaya özen göstererek her anlarının keyfine varıyorlardı. Bugün üyelerimize baktığımızda, Komşuköy'de gerçekten de bilinç düzeyi son derece yüksek, renkli ve keyifli bir kitle görüyoruz.

‘SİZİN ADINIZA ÇİFTÇİLER YAPIYOR'

Komşuköy Oğulcan Atay, Uğur Akyıldız ve benim tarafından hayata geçirildi. Çiftçiliği şehirli insanın hayatına kolay adapte olacak şekilde geliştirdik. Bu sayede yerinizden hiç kalkmadan, bilgisayar ekranınızdan, tek tıkla yöneteceğiniz bir tarla oluşturduk. Ve bu tarla, aslında gerçek Komşuköy tarlanızın sanal bir kopyası. Yani, Komşuköy ekranınızda, kolayca ve eğlenerek gerçekleştirdiğiniz fide ekme, verimliliği artırıcı bakım gibi tüm işlemler, gerçek Komşuköy bahçenizde sizin adınıza çiftçilerimiz tarafından birebir uygulanıyor.

Sistem nasıl işliyor? Mahsuller nasıl takip ediliyor?

Çiftçiliği şehirli insanın hayatına kolay adapte olacak şekilde geliştirdik. Bu sayede yerinizden hiç kalkmadan, bilgisayar ekranınızdan, tek tıkla yöneteceğiniz bir tarla oluşturduk. Ve bu tarla aslında gerçek Komşuköy tarlanızın sanal bir kopyası. Yani, Komşuköy ekranınızda, kolayca ve eğlenerek gerçekleştirdiğiniz fide ekme, verimliliği artırıcı bakım gibi tüm işlemler, gerçek Komşuköy bahçenizde sizin adınıza çiftçilerimiz tarafından birebir uygulanıyor. Ancak üyelerimiz arzu ettikleri zaman Komşuköy'e gelerek kendileri de bahçelerinde vakit geçirebiliyor, hasatlarını dalından toplayabiliyorlar.

komşuköy tarlaları

Tarla fiyatları ne kadar?

Yıllık tüm işlemler ve İstanbul içi adrese teslimatlar dahil 3 bin 50 TL.

ÇAĞATAY ULUSOY'UN MAHSÜLÜ KORUNCUK VAKFI'NA

Kaç üyeniz var?

170 tarla sahibimiz var, bireysel kullanıcılarımız yanında şefler ve restaurantlarında kendi özel tarlaları var. Ayrıca kurumsal şirketlerde Komşuköy den tarla kiralayarak takım halinde ürünlerini yetiştirirken çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de geliştiriyorlar. Çağatay Ulusoy tarlasında yetişen tüm mahsulünü Koruncuk Vakfı'na bağışlıyor.

ÇAĞATAY ULUSOY’UN MAHSÜLÜ KORUNCUK VAKFI’NA

Hangi bölgede tarım yapılıyor? Yeni lokasyonlar olacak mı?

Biz Komşuköy'ün hem online da ve hem de gerçek yaşamda birebir yaşanabilecek tarım deneyimi olarak konumlandırıyoruz. Şehir insanlarının normal şartlarda bu deneyimin bir parçası haline dönüşebilmesi günümüzde ne yazık ki çok mümkün değildi Komşuköy kurulana dek. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki çiftçiler ile işbirliklerini arzuluyoruz. Komşuköy'ün kalite esaslarını benimseyip ailemize dahil olmak isteyecek çiftçiler ile güzel işbirlikleri yapacağımıza inanıyoruz. Üyelerimize profesyonel çiftçilik hizmeti verdiğimiz için doğru lokasyonun seçimi, verimli topraklarda ekimin yapılabilmesi önceliğimizdi bunun yanında ise üyelerimizin kolayca ulaşabilmesi bizi şuanda ki lokasyonumuza çeken en önemli faktör oldu. Cumhuriyetköy Beykoz'dayız.

komşuköy tarlaları

KOMŞUKÖY ÜYELERİ ÜRÜNLERİNİ TAKAS EDEBİLİYOR

Takas işlemleri nasıl oluyor?

Tüketimin ve dışarıya bağımlılığın arttığı günümüz toplumunda Komşuköy, üyelerine kendi ürünlerini yetiştirebilme ve ürünlerini diğer üyeler ile takas edebilme imkânı sunuyor. Bu sayede üyeler, yalnızca kendi ürünlerini takas ederek, para ödemeden diğer ihtiyaçlarını da karşılayabilecekler

Tarlalarda neler yetiştiriliyor? En çok hangi ürünlere talep var?

Yazın üyelerimizin en çok ektiği ürünler domates, karpuz ve patlıcan. Kışın ise brokoli, havuç ve ıspanak çok rağbet görüyor. TÜBİTAK'tan aldığımız besin değeri analizlerine göre Komşuköy de yetişen ıspanakların C vitamini değeri Türkiye ortalamasının yüzde 60 üzerindeydi. Doğal yetişen ürünler hem lezzet hem sağlık hem de besin değeri açısından büyük fark oluşturuyor. Tazelik lezzette büyük fark meydana getiriyor. Sabah erkenden tarlalarından hasat edilen ürünler gün içerisinde üyelerimize ulaştırılıyor, dolayısı ile en taze ürünleri Komşuköylüler tüketme şansına sahip oluyor. Komşuköy'de market veya semt pazarlarında olduğu gibi ürünlerin bekleme süreçleri yok.

ÜYELER HASATLARI TOPLAYIP EVLERİNE GÖTÜRÜYORLAR

İsteyen tarlasında gelip çalışabiliyor mu?

Doğayla bağları kopmaya başlayan kent insanının en kolay yoldan, doğayla yeniden temas etmesini sağlamaya çalıştık. Çünkü Komşuköy aynı zamanda hafta sonlarınızı doğada, kendi tarlanızla ilgilenerek geçirebilmenizi de sağlayan bir proje. Bu sebeple ilk fikri bulduğumuz andan itibaren Köy Kahvesi hep aklımızda olan bir şeydi, çünkü bize göre sağlıklı beslenmek kadar doğanın içinde vakit geçirebilmekte büyük bir ihtiyaç. Biz üyelerimize gerçek bir tarım deneyimi vaad ediyoruz. Hafta sonlarında aileleri ile birlikte gelip tarlalarında vakit geçirebiliyorlar, hasatlarını kendileri toplayıp evlerine götürebiliyorlar. Komşuköy çiftlik ekibi üyelerimiz adına tüm işlemleri düzenli olarak gerçekleştirdiği için, üyelerimizin tarlalarına gelemediği durumlarda da ürünlere en profesyonel şekilde bakılmaktadır.

Hedefleriniz neler?

Komşuköy'ün tüm fonksiyonları ile gerçek bir doğal ürün üretim ve satış platformu olmasını hedefliyoruz. Bu anlamdaki ilk iş modeli olacağından, projeyi globale taşımak da en büyük hedeflerimizden biri.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enerjisa Üretim, Komşuköy iş birliğiyle agrivoltaik tarıma başlıyor
  • 29.12.2022 09:35

Enerjisa Üretim, Komşuköy iş birliğiyle agrivoltaik tarıma başlıyor

Enerjisa Üretim ve Komşuköy iş birliği ile İstanbul Komşuköy'de hayata geçirilen ...

Eğlence sanal, tarım gerçek: Komşuköy
  • 13.10.2015 11:03

Eğlence sanal, tarım gerçek: Komşuköy

Bilgisayarınızın birkaç tuşuna basarak tarlanızda sebze-meyve yetiştirmek istiyo ...