maritbet girişmaritbet
Dragon Bot Yarışları ilk gün nefes kesti

Dragon Bot Yarışları ilk gün nefes kesti

Türkiye'nin en geniş katılımlı festivali Dragon Bot Yarışları çekişmeli geçen sıralama yarışları ile başladı

2500 sporcunun katıldığı yarışlara liseler, üniversiteler, özel şirketler, kamu kurumları ve sosyal gruplara kadar birçok takımın katılıyor. Dragon Bot Yarışları'na değişik kategorilerde 103 takım şampiyonluk için mücadele veriyor. 2500 sporcunun katıldığı yarışın açılışı, erkek, bayan ve karma takımların çekişmesine sahne oldu. 

Fatih Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen festivalde ilk gün sıralama yarışları yapıldı. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin katıldığı festivale su sporuna meraklı olan herkes katılabiliyor. 

Sporcu kimliğiyle tanınan ve boğazı yüzerek geçen ilk ve tek belediye başkanı olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de ilk gün ele turlarına katıldı. Fatih Belediyesi tarafından kurulan ve Afrikalılardan oluşan Afrika Dostlukspor'da festivalde kürek çeken takımlar arasında yer aldı. 

Haliç'in serin sularında şampiyonluk için kürek çeken Başkan Demir Afrikalı futbolculardan oluşan ‘Dostlukspor' kulübüyle birlikte yarıştı. Başkan Demir'in takımı Dostlukspor takımı gurubunda ikinci olarak yarın yapılacak final yarışlarında kürek çekmeye hak kazandı. Yarın (pazar)  yapılacak olan final yarışlarında Başkan Demir'inde yer aldığı Afrika Dostlukspor takımı kupa için kürek çekecek. 

Balat Sahili'nde iki gün boyunca sürecek antrenman ve yarışların yanı sıra Şair Nedim Parkı'na kurulan festival alanında katılımcılar ve ziyaretçiler iki gün boyunca bir yandan yarışmaları izliyor bir yandan da eğleniyor. 
Finaller boyunca konserler, grup dans çalışmaları, oyun istasyonları, yiyecek alanları ve sponsor etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirecekler.

Denizcilik kültürünün tanıtımı, gelişimi ve su sporları faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayan Dragon Bot Yarışları'nda animasyonlar, konserler ve çeşitli sahne şovları da yer alıyor.

Milattan Önce 2000 yılında hasat bayramını kutlamak amacıyla ilk kez Uzakdoğu'da başlayan kürek yarışları, 80'li yıllarda tüm dünyaya yayıldı. Modern Dragon Bot Yarışları olarak dünyanın tüm büyükşehirlerinde organize edilen Dragon Bot Yarışları, Türkiye'nin en geniş katılımlı festivali niteliğini taşıyor.

Dragon Bot Yarışları'nda kupa, 12 Ekim Pazar günü yapılacak final yarışlarından sonra sahiplerini bulacak. 

DRAĞON BOT YARIŞLARINDA FİNAL PROGRAMI 

Tarih                      : 12 EKİM  2014  PAZAR 
Saat                       : 11.00
Yer                         : Balat Sahili – Şair Nedim Parkı / FATİH

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dragon Bot Yarışları’nda final heyecanı…
  • 13.10.2014 09:58

Dragon Bot Yarışları’nda final heyecanı…

Altın Boynuz Haliç’te gerçekleştirilen “Dragon Bot Yarışları” heyecanlı bir fina ...

Dragon Bot Yarışları ilk gün nefes kesti
  • 11.10.2014 15:22

Dragon Bot Yarışları ilk gün nefes kesti

Türkiye'nin en geniş katılımlı festivali Dragon Bot Yarışları çekişmeli geçen sı ...