maritbet girişmaritbet
Doğalgaz faturasını indirmenin yöntemlerini öğrenmek için tıklayın!

Doğalgaz faturasını indirmenin yöntemlerini öğrenmek için tıklayın!

Kışın etkisini artırmasıyla birlikte ısınma ihtiyacı artıyor. Bu durum doğal olarak faturalara da yansıyor. Peki kışın faturaları indirebilmenin yöntemleri neler? İşte detaylar

 

Kışın etkisini artırmasıyla birlikte ısınma ihtiyacı artıyor. Bu durum doğal olarak faturalara da yansıyor. Peki kışın faturaları indirebilmenin yöntemleri neler? İşte detaylar…

Kombi kullanımı ya da ürün hatasından kaynaklı sorunlar faturaları etkilediği gibi kombi ömrünün de kısa olmasına neden olabiliyor. Bazı kombiler enerji tasarrufu sağlarken, bazıları da tüketicinin cebini yakıyor. Isınmak için en kaliteli ürünü tercih etmek enerji tasarrufu sağlarken son teknolojiyi ve konforu da sunuyor. Bu sistemlerin fiyatları ise daha yüksek oluyor. Fakat her zaman en pahalı ürün en kaliteli olur düşüncesi, ısıtma sisteminin kullanım süresini artırmıyor. Önemli olan doğru kullanım.

Baymak Pazarlama Müdürü Umut Ertür: “Klasik kombiler ile doğalgaz aynı olduğu halde yoğuşmalı kombi daha fazla enerji sağlayabiliyor. Yoğuşmalı kombi bu enerjiyi atık gazın içindeki su buharını yoğuşturarak geri kazanıyor böylece suyu ısıtmada kullanılan gaz iki kere kullanılıp enerji tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca  baca sıcaklığının düşük olması sebebiyle yanma esnasında ve kalorifer tesisatında oluşan ısı kayıpları, en aza iniyor. Bir diğer avantajı ise çevre dostu olması. Hava ve gazın ön karışımı sayesinde klasik kombilere oranla yüzde 20 daha az emisyon değerlerine sahip.”

Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi Kurucu Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal: “Öncelikle baca ve kombi bakımlarımızı yetkili kuruluşlara yaptırınız. Bu şekilde yüzde 10-15 verimlilik artışı sağlayabilirsiniz. Mantolama işlemi ile evlerinizin doğalgaz faturalarını yüzde 40-60 oranında azaltabilirsiniz. Evlerimizi 20 derece oda sıcaklığında tutmalıyız, kombi veya merkezî ısıtma sistemlerimizi ortalama ısıtmada tutup oda sıcaklığına göre sıcak su geçişini ayarlayan termostatları kullanmalıyız. Gündüz evlerimizde bulunmadığımız takdirde oda sıcaklığını minimum seviyede tutacak şekilde ısıtma yapmalı, ısıtma sistemini tamamen kapatmamalıyız.”

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kademeli fatura sisteminin detayları!
  • 27.12.2021 10:26

Kademeli fatura sisteminin detayları!

Elektrikte ve doğalgazda iki kademeli sisteme geçilirken Bakan Dönmez, "İlk kade ...

Kombinizi bakımını yaparak yüzde 30 tasarruf sağlayın
  • 29.09.2020 10:44

Kombinizi bakımını yaparak yüzde 30 tasarruf sağlayın

Kış mevsimine girmeden önce kombilerin temizlik ve periyodik bakımının yaptırara ...

Torkam E5 Rezidanslar'da 0,64 kredi oranıyla 2. yıl ödemeye başla
  • 12.06.2020 12:07

Torkam E5 Rezidanslar'da 0,64 kredi oranıyla 2. yıl ödemeye başla

Torkam E5 projesi tarihi kampanyaya katılarak, yüzde 0,64 faiz oranıyla 180 aya ...

"Isı yalıtımı ile doğal gaz faturaları yarı yarıya düşüyor"
  • 18.10.2018 11:31

"Isı yalıtımı ile doğal gaz faturaları yarı yarıya düşüyor"

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, ısı yalıtımı sistemleri ile ile ilgili önemli ...