maritbet girişmaritbet
Çubuklu-Kanlıca sahil yolu 10 metre genişleyecek

Çubuklu-Kanlıca sahil yolu 10 metre genişleyecek

Beykoz Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Çubuklu Kanlıca sahil yolunu kazıklar çakılarak 10 metre genişletecek

Yeni yolda 2.5 metre genişliğinde peyzaj düzenlemesi, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolu, balık tutma iskeleleri ve oturma bankları yerleştirilecek.

Çubuklu-Kanlıcı sahil yolu yeniden düzenlenecek. Beykoz Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırladığı proje bu yıl içinde uygulamaya geçirilecek. Beykoz sahilinin çehresini değiştirecek ve cazibe haline getirecek proje, ilk etapta 1.200 metrede uygulanacak, akabinde, Burunbahçe'ye kadar olan kısım da eklenerek toplamda 3 kilometrelik sahil yolunu kapsayacak. Sahil, çift aks olarak kazıklar çakılarak 10 metre genişletilecek. Bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolu, balık tutma iskeleleri, 2.5 metre genişliğinde peyzaj düzenlemeleri, oturma bankları, aydınlatma sistemleri yer alacak.

Pprojeye ilişkin bilgi veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şu anda projenin uygulama detay projesinin çizildiğini ve bu yıl içinde de uygulamasına başlanacağını söyledi. Projenin sahili kullanan araçlar ve özellikle yayalar için çok önemli olduğunu dile getiren Çelikbilek, insanların artık herhangi bir saatte güven içerisinde ve keyifle sahil boyunca yürüyebileceğini söyledi.

200 dönümlük alanda şehir parkı yapılacak

Bununla birlikte İSKİ tesislerinden başlayarak 200-220 dönümlük alanda Şehir Parkı'nın yapılmasının planlandığını vurgulayan Çelikbilek, “Beykoz olarak, Anadolu yakasının en güzel sahil yoluna kavuşmuş olacağız. Sahilimiz sosyalleşen bir mekan haline gelecek. Doğaya ve çevreye uygun malzemeler, ürünler kullanılacak” diye konuştu.

AK Parti'den 3. kez belediye başkanlığına aday olan Çelikbilek, hizmet dönemi içinde Beykoz'un çehresini değiştirecek, marka kent haline getirecek çok önemli projeleri başlattıklarını belirterek, hazırladıkları 25 projeden bazılarını şöyle özetledi:

Karlıtepe Mesire Alanı: Çamlıcaya alternatif olarak geliştirilen projede teleferik, seyir kulesi, rüzgar gülü, 15 bin kişilik piknik alanı, cam müzesi, bisiklet ve yürüyüş yolları ile spor alanları yer alıyor.

Beykoz Arena: İlçede spor olanaklarını artıracak, sporu yaygınlaştıracak bir stadyum ve spor kompleks inşa edilecek. İçinde 10 bin 500 kişilik stadı, atlama kuleli olimpik yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonu yer alacak.

Cam Vadisi Projesi: Beykoz'un köklü camcılık geleneğini yeniden canlandırmak üzere hayata geçirilecek.

Bal Kent Projesi: İstanbul'un en çok bal üretilen ilçesi olan Beykoz'da bal üretimi ve kalitenin artması için arıcılara teşvikler sağlanacak. Projenin ilk adımı “Arıcılığı Geliştirme ve Destekleme Projesi” kapsamında arıcılara 500 kovan dağıtımıyla başladı. Hedef 15 bin kovan dağıtmak.

Küçüksu Mesire Alanı: Tarihi Küçüksu Mesiresi, camisi ve tarihi kasrıyla yeniden düzenlenecek.

Nikah Sarayı Projesi: Selçuklu mimarisinde inşa edilecek nikah sarayında 800 koltuklu nikah salonu, içinde sık aralıklarla nikah kıyılmasına uygun 577 metrekare iki ayrı fuaye alanı, 10 bin metrekaresi belediye hizmet binası olmak üzere, düğün salonu, kültür merkezi ve 20 bin metrekarelik otoparkı bulunan bir proje.

Tarihi Paşabahçe Vapuru: Şehirhatları'nın en eski vapurlarından olan Tarihi Paşabahçe Vapuru bundan böyle yolculuğuna müze, sergi ve nikâh salonu olarak devam edecek.

Kılıçlı Film Platosu: 260 dönüm arazi üzerinde 53 farklı mekânda ve dev hangarlarda aynı anda 10 film çekiminin yapılabileceği bir film platosu projesi. Beykoz'un turizm gelişen turizm vizyonu doğrultusunda hazırlanan platoda bazı mekânların yapımı tamamlandı.

Kanal Riva: Riva'yı turizm cenneti yapacak.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...