maritbet girişmaritbet
Çöpten 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor

Çöpten 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 76 katı atık düzenli depolama tesisiyle 46,5 milyon nüfusa hizmet verildiğini bildirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre, 2003'te ülke genelinde 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısı, bu yılın ilk yarısı itibarıyla 76'ya yükseldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 76 katı atık düzenli depolama tesisiyle 46,5 milyon nüfusa hizmet verildiğini, 16 tesiste ise çöpten elde edilen metan gazıyla 270 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılandığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde, katı atık bertaraf tesisi kurulması, katı atık miktarının azaltılması, geri kazanımın sağlanması, taşıma giderlerinin düşürülmesi ve gerektiğinde uygun teknolojiye sahip transfer istasyonlarının kullanılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Ülke genelinde 2003'te 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısı, bu yılın ilk yarısı itibarıyla 76'ya yükseldi. Bu tesislerle bin 10 belediyede 46,5 milyon nüfusa hizmet verilirken, 16 tesiste ise çöpten elde edilen metan gazıyla 270 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, vatandaşa sunulan katı atık düzenli depolama hizmetini artıracaklarını bildirdi. Yılın sonuna kadar katı atık düzenli depolama tesisi sayısını 80'e çıkaracaklarını belirten Güllüce, böylece hizmet verilen nüfusun da 48 milyona yükseleceğini kaydetti. Güllüce, katı atıkları çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetirken, bu alanlarla enerji ihtiyacına katkıda bulunmayı da hedeflediklerini ifade etti.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Parafudr yüksek gerilim için koruma sağlıyor
  • 11.06.2026 11:46

Parafudr yüksek gerilim için koruma sağlıyor

Elektrik sistemlerinde meydana gelen ani gerilim yükselmeleri, elektronik cihazl ...

Sensörler aydınlatmada akıllı kontrol sunuyor
  • 10.06.2026 11:36

Sensörler aydınlatmada akıllı kontrol sunuyor

Yalnızca ihtiyaç duyulan anlarda devreye giren sensörler sayesinde gereksiz ener ...

Elektrik tesisatında görünmeyen güç: Elektrik bantları
  • 03.06.2026 10:41

Elektrik tesisatında görünmeyen güç: Elektrik bantları

Elektrik tesisatlarında güvenlik ve düzeni artıran elektrik bantları, yalnızca i ...

ORKA Banyo yeşil dönüşümünü tamamlıyor
  • 13.05.2026 19:50

ORKA Banyo yeşil dönüşümünü tamamlıyor

ORKA Banyo, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle hazırladığı ilk Sürdürül ...

Kaçak akım röleleri elektrik tesisatlarında güvenlik sağlıyor
  • 29.04.2026 16:53

Kaçak akım röleleri elektrik tesisatlarında güvenlik sağlıyor

Kaçak akım röleleri, elektrik devrelerinde oluşan dengesizlikleri anında algılay ...

Rönesans Gayrimenkul için yeşil enerji projesi geliyor
  • 20.04.2026 16:14

Rönesans Gayrimenkul için yeşil enerji projesi geliyor

Rönesans Enerji, grup şirketlerinden Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın öz tüketim ...