maritbet girişmaritbet
Çelik evlere talep arttı peki fiyatlar ne kadar?

Çelik evlere talep arttı peki fiyatlar ne kadar?

6 Şubat'ta meydana gelen ve toplamda 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında çelik yapılara olan talepte ciddi artışlar yaşanıyor. Fiyatları 300 bin TL seviyesinden başlayan çelik evleri sizler için araştırdık.

Ülkemiz coğrafi konumundan dolayı depremselliği yüksek bir ülkedir. Bu yüzden deprem gerçeğini ne kadar erken kabullenirsek uzun vadede o kadar avantajlıyız. Özellikle İstanbul gibi deprem riskinin çok fazla olduğu bölgelerde yaşıyorsanız depreme karşı önlem almak ciddi bir önem taşımakta. Bunun için yapılması gereken en önemli hareketler kentsel dönüşüm, evlerin kontrol edilme sürecinin hızlandırılması ve az katlı konutlara yönelimini artması sonucunda gerçekleşir. 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş  merkez üssü yaşanan depremden sonra hala süregelen depremlerin gündemde olması vatandaşların birçoğunun çelik yapılara yönelimi ve araştırmasındaki artış betonarme evlere oranla yükseldi.
Geçmişten beri talebin az olduğu kullanılmayan çelik evler, basit göründüğü ve yapım süresinin hızlı şekilde sonuçlanmasından dolayı çok fazla tercih edilen yapılar değildi. Eskiden sadece geçici hizmetler için (tuvalet, büfe vs.) üretilmiş bir yapı tipiyken çelik yapılar günümüzde insanların yaşamını sürdürdüğü evleri konumuna geldi.

Sağlamlığı ile ön plana çıkan çelik evler 300 bin TL'den başlayan fiyatlarla başlayıp oda sayısı ve katına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bir ev tarzı olarak sürekli gelişen yapıları ile oldukça hoş görüntüler ortaya çıkaran çelik ev modelleri, iki katlı ve geniş türleri ile her aile ve birey için farklı bir ev tasarımı bulma imkânı sağlayan özelliği ile tercih merceği hâline gelmekte.
Çelik yapı sistemleri, depreme oldukça dayanıklıdır ve ortalama 70-80 yıl süresince güvenle kullanılabilir. Depreme dayanıklı çelik evler, betonarme binalar gibi sürekli bakım gerektirmemesi, kullanım kolaylığı gibi öne çıkan özellikleri ile tercih edilen ve son günlerde gündemde bir yaşam alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Çelik evlerin tercih edilmesinin en önemli özellikleri şu şeklidedir;
- Taşınabilen yapılara sahip olmakla beraber birçok farklı modeli mevcuttur.
- Dayanıklıdır ve depremde yıkılma riski bulunmaz.
- Maliyet açısından betonarme evlerden çok daha düşüktür.
- Kolayca hazırlanabilir ve değişiklik yapılabilir.
- Yapımı beton evlere göre çok daha kolaydır.

Gün geçtikçe tasarımlarının kişiye özel olarak uyarlanabileceği ve uygun maliyetleri sebebiyle talep sayısının bu günlerde arttığı çelik evler, artık sağlamlık ilkesinin müstakil gözdesi olarak nitelendiriliyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz