maritbet girişmaritbet
CeBIT Bilişim Eurasia 13 Fuarı’nda akıllı yaşam konseptleri ön plana çıkacak!

CeBIT Bilişim Eurasia 13 Fuarı’nda akıllı yaşam konseptleri ön plana çıkacak!

Gelecek Bilişim ile Gelecek sloganı ile bu yıl 13. kez düzenlenecek olan Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi tanıtım toplantısı yapıldı

 

Gelecek Bilişim ile Gelecek sloganı ile bu yıl 13. kez düzenlenecek olan Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi tanıtım toplantısı yapıldı. Anadolu ajansı'nın basın sponsoru olduğu zirve, 29 Kasım - 02 Aralık tarihleri arasında CNR Expo'da gerçekleşecek.

CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'nin bilgilendirme toplantısına Deutsche Messe/Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türksat AŞ Genel Müdür Yardımcısı Nihat Oktay, Türk Telekom AŞ Uluslararası ve Toptan Satış Başkanı Mehmet Candan Toros, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak, Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Deutsche Messe/Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık AŞ Direktörü Murat Özer katıldı.

Türk Telekom AŞ Uluslararası ve Toptan Satış Başkanı Mehmet Candan Toros, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın en büyük bilişim teknolojisi ve iletişim platformu olarak nitelendirdiği zirvenin, bilişim ve iletişim dünyasını bir araya getirdiğini söyledi. Türk Telekom olarak CeBIT Sinerji Zirvesi'ne bu yıl da ana sponsor olduklarını belirten Toros, ''(Zirvede)e-devletten akıllı yaşama, kentsel dönüşüm, iletişim alt yapısı, engelsiz bilişim teknolojileri bunlardan bahsedilecek, tartışılacak. Dolayısıyla bu yıl da zirve, iş dünyasının bilişim ve iletişim profesyonellerine, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarına ve liderlerine ev sahipliği yapacak önemli bir etkinlik'' diye konuştu.

Deutsche Messe/Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık AŞ Direktörü Murat Özer'in, toplantıda yaptığı sunumda verdiği bilgileri göre, fuar organizasyonu; iş dünyasına yönelik, kamu sektörüne yönelik, son kullanıcılar için ve inovatif bilişim teknolojileri için Ar-Ge olmak üzere 4 ayrı platformda gerçekleşecek. CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl da 'Akıllı Yaşam Konseptleri'nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye'nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye'nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda, büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak.

Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun Ortadoğu, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu (Commonwealth of Independent States, CIS) ülkeleri ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden paydaşlar ile paylaşılması sağlanacak.

Türkiye'nin en büyük eğitim projelerinden biri olan Fatih Projesi bu yıl, hem fuar alanında hemde seminer ve konferanslar ile yine gündemde olacak. Proje kapsamında Donanım ve Yazılım Altyapısı, Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Etkin BT Kullanımı, Eğitim araçları ve Teknolojileri, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımı gündeme gelecek.

Yazılım Özel Bölümü

Fuarda bulunan Yazılım Özel Bölümü ile katılımcı ERP şirketlerinin el ele çalışması ile Türkiyede ERP pazarının gelişmesini sağlayıp Türk Sanayi Üretiminde çağdaş teknik ve yazılımların kullanılmasını artırarak uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak amaçlanıyor. Sektörde önce giden ERP ürün ve çözümleri sergilenirken, ziyaretçiler, ERP/İş yazılımları alanındaki arayışlarını ve değerlendirmelerini tek bir çatı altında gerçekleştirme şansı bulacak.

KOSGEB İkili İş görüşmelerinde uluslararası platformda destek verecek

Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia'ya KOSGEB de, ikili iş görüşmelerinde uluslararası platformda destek veriyor. Katılımcıların hedef ziyaretçileriyle bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştirebilecekleri en kapsamlı networking ve eşleştirme platformu oluşturan Uluslararası B2B Matchmaking'de (İşten İşe - İş Görüşmeleri) KOSGEB'in desteği ve iş birliği ile devam edecek. Bu program altında yurt dışından ağırlanacak olan yabancı alım heyetleri ve firmalar fuar alanındaki özel bölümde katılımcılar ile buluşacak.

Bu yılki CeBIT Sinerji Zirvesi'nin ana konuları İletişim, Haberleşme, e-Devlet, Uydu Haberleşme, Finans, Metropolitan Şehirler olacak. Zirve ayrıca, ''KOBİ'lerde Bilişim, ''Bilişim ve Yerel Yönetimler'', ''Yeni TTK ve İnternet Uygulamaları'', ''Akıllı Kentler'', ''Sosyal Medya ve Bilişim'' gibi başlıklarda panel ve konferanslara ev sahipliği yapacak.

CeBIT Sinerji Zirvesi'nin 2012 yılı ana sponsoru Türk Telekom oldu. İletişim Sponsoru Huawei, basın sponsoru Anadolu Ajansı, Tv ve radyo sponsoru ise TRT oldu.

Girişlerin ücretsiz olacağını organizasyona 100 ülkeden ziyaretçi ve 21 ülkeden katılımcı bekleniyor.

Ziya Altunbaş/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CeBIT Bilişim Fuarı 11 Eylül 2014’te sektörle buluşuyor
  • 20.01.2014 14:15

CeBIT Bilişim Fuarı 11 Eylül 2014’te sektörle buluşuyor

CeBIT Bilişim Fuarı sektör liderlerine erken başvuru fırsatı sunuyor ...

CeBIT Bilişim Eurasia 13 Fuarı’nda akıllı yaşam konseptleri ön plana çıkacak!
  • 01.11.2012 16:07

CeBIT Bilişim Eurasia 13 Fuarı’nda akıllı yaşam konseptleri ön plana çıkacak!

Gelecek Bilişim ile Gelecek sloganı ile bu yıl 13. kez düzenlenecek olan Bilişim ...