maritbet girişmaritbet
Bursa’nın Kültürpark’ı eski değerine yeniden kavuşacak

Bursa’nın Kültürpark’ı eski değerine yeniden kavuşacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın can damarı olan Reşat Oyal Kültürparkı’nın eski değerine yeniden kavuşacağını söyledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın can damarı olan Reşat Oyal Kültürparkı'na hareket kazandıracak çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Kültürpark eski güzelliğine kavuşacak, kente değer katacak” dedi.

Vizyon projeleriyle Bursa'yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kentin kalbinde, vatandaşlara nefes aldıran Reşat Oyal Kültürparkı'na da değer katacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültürpark İşletmecileri Derneği üyeleriyle Kültürpark'ta bir araya gelerek işletmecilerin sorunlarını dinledi.
Bursa'nın her alanda gelişmesi için çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa'nın sağlıklı bir turizm kenti olması yolundaki faaliyetlerimiz hızla sürüyor. Hem Bursalıların hem de kentin ziyaretçilerinin rahat nefes almaları için özellikle şehir merkezindeki parkları ve yeşil alanları arttırmak en büyük hedefimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak hem mevcut yeşil alanlarımızı düzenliyoruz, hem de Hüdavendigar Kent Parkı gibi yeni yeşil alanları da kente kazandırıyoruz. Çevre ile ilgili güzel çalışmalara imza atmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“Kültürpark yeniden hareket kazanacak”

Şehrin tam merkezinde, yaklaşık 450 bin metrekarelik alanda bulunan Kültürpark'ın eski canlılığına kavuşması için de çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Başkan Altepe, “Kültürpark'ın daha iyi değerlendirilmesi ve kalitenin daha da artması için gayret gösteriyoruz. Kültürpark'ta farklı organizasyonların yapılması ve evcil kümes hayvanları için özel bir köşenin oluşturulması gibi çalışmalarla parkın hareket kazanmasını hedefliyoruz. Kültürpark daha da güzel hale gelecek ve kente değer katacak” dedi.

Başkan Altepe'ye teşekkür

Kültürpark İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Ademoğlu ise Kültürpark'ın Bursa için önemli bir mekan olduğuna dikkati çekti. Bursa, 300 bin nüfusluyken 50 bin kişinin Kültürpark'a geldiğini, şimdi ise 3 milyon nüfuslu Bursa'da ancak 5 bin kişinin parkı ziyaret ettiğini söyleyen Ademoğlu, Kültürpark'ın eski değerini yeniden kazanması gerektiğine işaret etti. Parkta yaşadıkları sorunları Başkan Altepe'ye ilettiklerini vurgulayan Ademoğlu, “Kültürpark sadece Bursa'da değil Türkiye'de ve dünyada da biliniyor. Her yaştan vatandaşın parkta keyifli vakit geçirmesi için burada çeşitli düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bu konuda bizler de düşüncelerimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile paylaştık” diyerek Kültürpark'ı eski değerine kavuşturacak olan Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Başkan Altepe, Kültürpark işletmecileri ile parkı gezerek incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!
  • 06.11.2014 12:58

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım ...