maritbet girişmaritbet
Bursa'nın iki bölgesi tünelle bağlanacak

Bursa'nın iki bölgesi tünelle bağlanacak

Bursa'da yıllardır birbirinden kopuk olan Sıcaksu, Sırameşeler, Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi yeni tünel ile bağlanıyor.

Bursa'da ulaşımın sorun olmaktan çıkması hedefiyle raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme ile köprü ve kavşak yatırımlarına ağırlık veren ve yatırım bütçesinin 3'te 2'sinden fazlasını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, alternatif projelerle kent içi trafiği rahatlatmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 1998 yılında Bursaray hattı inşaatı nedeniyle karayolu bağlantısı kesilen kentin güney kesimi ile kuzey kesimi şimdi sıcaksu bölgesine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak. Sıcaksu, Sırameşeler, Alemdar Mahalleleri ile yolun üstünde kalan Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü Bölgeleri, kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak. Yolun 5 metre altından delerek yapılacak 12 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğundaki tünel, şehrin iki yakasını birbirine bağlayacak. Daha önce iki bölgenin Merinos ve Kavşaklarından sağlanan bağlantısı da doğrudan bu tünelle sağlanmış olacak. Hem yaya hem de araç geçişine uygun olarak inşa edilecek tünelle, Çekirge, Kükürtlü ve Muradiye bölgelerinden gelen vatandaşlar, doğrudan Sırameşeler ve Alemdar'a buradan da Çelebi Mehmet Bulvarı'na bağlanarak, Mudanya ve Yıldırım istikametine kolaylıkla ulaşabilecekler.

Yılların beklentisi

Tünelin yapılacağı sıcaksu bölgesinde projenin müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iki bölgenin birbirine bağlanmasında Bursaray'ın önemli bir engel olduğunu, ancak bölge halkının yıllardır beklentisi olan konunun tünelle çözüme kavuşacağını söyledi. Proje hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Sadece Merinos ve Acemler Kavşakları ile bağlantı sağlanan bu iki bölge, artık tünelle birbirine bağlanmış olacak. İki yaka birbirine tünelle bağlanıyor. Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü'de yaşayan hemşerilerimiz buradan kolaylıkla Soğanlı, Alemdar ve Sırameşeler bölgesine geçecekler. Çelebi Mehmet Bulvarına bağlanıp Mudanya ve Yıldırım'a ulaşabilecekler. Çelebi Mehmet Bulvarının Beşyol Kavşağı ve devamında Acemler bağlantısı çalışmalarımız sürüyor. Doğuya ve batıya gitmek isteyenler böylelikle alt yolu da ulanabilecekler. Böylelikle şehir içi trafiğinde önemli bir rahatlama olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'nın iki bölgesi tünelle bağlanacak
  • 08.12.2016 10:00

Bursa'nın iki bölgesi tünelle bağlanacak

Bursa'da yıllardır birbirinden kopuk olan Sıcaksu, Sırameşeler, Alemdar bölgeler ...

Bursaray’da sorun giderildi
  • 14.01.2014 09:59

Bursaray’da sorun giderildi

Bursaray’da sabah saatlerinde seferleri durduran arıza kısa sürede giderildi ...